Witam, mam pytanie czy w silniku Mercury 20KM 2017r. można docisnąć/wyregulować blokadę, która jest odpowiedzialna za obrót silnika prawo/lewo. Chodzi mi żeby na maxa skręcić tą regulacją aby podczas transportu się nie przesuwał. Bo jak na maxa zablokuje to mogę kręcić dalej silnikiem, no fakt że z oporem ale się przesuwa...Jak miałem nowy Mercury EFI to zablokowana wajha i trzymało dobrze...A teraz mam zablokowane silnik na podporze i jest luz, słabo trzyma.
To jest ta wajha pod czapą z czerwoną końcówką przesuwana w poziomie...
Pytanie
pio76
Witam, mam pytanie czy w silniku Mercury 20KM 2017r. można docisnąć/wyregulować blokadę, która jest odpowiedzialna za obrót silnika prawo/lewo. Chodzi mi żeby na maxa skręcić tą regulacją aby podczas transportu się nie przesuwał. Bo jak na maxa zablokuje to mogę kręcić dalej silnikiem, no fakt że z oporem ale się przesuwa...Jak miałem nowy Mercury EFI to zablokowana wajha i trzymało dobrze...A teraz mam zablokowane silnik na podporze i jest luz, słabo trzyma.
To jest ta wajha pod czapą z czerwoną końcówką przesuwana w poziomie...
Top użytkownicy dla tego pytania
17
14
12
10
Popularne dni
9 Cze
10
13 Maj
7
12 Cze
7
7 Sie
6
Top użytkownicy dla tego pytania
Tresor 17 odpowiedzi
psulek 14 odpowiedzi
Janusszr 12 odpowiedzi
womaly23 10 odpowiedzi
Popularne dni
9 Cze 2025
10 odpowiedzi
13 Maj 2024
7 odpowiedzi
12 Cze 2022
7 odpowiedzi
7 Sie 2024
6 odpowiedzi
Popularne posty
womaly23
Ja przerabialem duzo tych silnikow , jesli kolo zamachowe ma zęby to nie ma zadnego problemu, bez problemu moge ci dolozyc rozrusznik itd. Jak cos to na priv sie zglos
Matteoo
Każdy średnio ogarnięty mechanik od silników spokojnie Ci to ogarnie, z instrukcją od sprzedawcy sam również powinieneś dać radę.
IntruZ9
Z tym że ja silnika nie przewożę w pionie podniesionego,odrazu kładę na jedną stronę,wtedy podpora i w droge
Opublikowane grafiki
161 odpowiedzi na to pytanie
Rekomendowane odpowiedzi