Skocz do zawartości
  • 0

Silnik Mercury

pio76

Pytanie

Witam, mam pytanie czy w silniku Mercury 20KM 2017r. można docisnąć/wyregulować blokadę, która jest odpowiedzialna za obrót silnika prawo/lewo. Chodzi mi żeby na maxa skręcić tą regulacją aby podczas transportu się nie przesuwał. Bo jak na maxa zablokuje to mogę kręcić dalej silnikiem, no fakt że z oporem ale się przesuwa...Jak miałem nowy Mercury EFI to zablokowana wajha i trzymało dobrze...A teraz mam zablokowane silnik na podporze i jest luz, słabo trzyma.

To jest ta wajha pod czapą z czerwoną końcówką przesuwana w poziomie...

Rekomendowane odpowiedzi

• 0

Kilka osób dzwoniło na chwilę obecną ciężko z kołem zamachowym. Po sprawdzeniu ceny ori koła wszyscy stwierdzili że jednak zostaną przy sznurku. Jak znajdziesz zamiennik daj cynka.

Z ciekawośći - ile sobie liczą za takie coś?

• 0

Ładnie im odjechały te ceny...

Mam zakładać w 30 tam już zęby są więc w 1000 sie zmieścimy na gotowo.

A przy okazji 20 z pogiętymi zaworami ożyła, ma też rozrusznik... [emoji3]

.

.

https://youtu.be/7kHK8FSFYjg?si=rr9k8ig1Y62yp6XC

Wysłane z mojego SM-S928B przy użyciu Tapatalka

Edytowane przez Tresor
  • Like 1

• 0

No to nieźle. Za samo koło? Czy komplet z rozrusznikiem?

Komplet do Tohatsu 20EFI kosztuje 6000 ponieważ wymienia się też rumpel :o  :D  :D . Odjechali z cenami a później się dziwią że Chińczyki ich wygryzają...

W mercu 20 sam rozrusznik dokładnie nie wiem ale rok temu mój klient miał dwie oferty na 20 w L golas za 11 on kupił z Trymem, manetką i rozrusznikiem za 19,5.

• 0

Szanowni, posiadam silnik Mercury 8km w 2 suwie z 1998 roku. Czy jest jakaś opcja żeby podnieść w nim moc? Silnik posiadam od niedawna i jestem w temacie zielony, a pytanie jest czysto teoretyczne :)  Wiem, że najlepszą opcją jest: sprzedaj ten i kup większy :P