Zanderix Opublikowano 13 Marca 2007 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Marca 2007 a właśnie jaka była woda ? podniesiona i lekko trącona ale już opadająca po roztopach ? Jak myślicie kiedy mamy największą szansę trafienia takiego klenia, jazia - czy latem na czystej wodzie np na żuka, czy może z wiosny na opadającej wodzie po rozstopach lub nawet latem po ulewnym deszczu ? Według mnie najlepszą porą na okazy kleni są właśnie warunki które opisałeś. Trącona woda zapewnia nam w pewnym stopniu niewidoczność, na kryształowej wodzie jest o wiele ciężej przechytrzyć profesora. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rivera Opublikowano 13 Marca 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Marca 2007 Takie klenie to moje marzenie większość dni w lecie spędzam na uganianiu się za kleniami i nawet widziałem podobne kolosy w mojej rzece ale nie wiem jak je upolować bo łowisko stawia wysokie wymagania, mam tylko nadzieje że nigdzie sobie nie popłynęły i w tym roku uda mi się upolować tego największego Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TeeS Opublikowano 14 Marca 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Marca 2007 Piękne ryby!!!Gratuluję łowcom! Ja ostatnio sprawdziłem moją miejscówkę ale bez efektów.Zanderix, łowicie takie klenie na żyłke czy plecionke? PozdrawiamTeeS Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zanderix Opublikowano 14 Marca 2007 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Marca 2007 ...Zanderix, łowicie takie klenie na żyłke czy plecionke?...TeeS Na Pasłęce łowię tylko na żyłkę, wiosną pomimo niezbyt przejrzystej wody łowię na niewielkich odległościach i rozciągliwość żyłki nie jest aż tak dokuczliwa, natomiast latem kryształowa woda wymusza niejako stosowanie cienkich żyłek. PZDRZanderix Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Daniel Wirek Opublikowano 16 Marca 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Marca 2007 Właśnie dostałem cynk że klenie chodzą na Odrze Więc jade zobaczyć i jak coś to napisze jak było. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JohnnyJohn Opublikowano 16 Marca 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Marca 2007 No to po prostu niesprawiedliwość jawna...Niektórzy(w tym ja ) uganaiją się za takimi rybami przez cały sezon a tu ktoś se idzie nad rzeczkę łapie 3 pięćdziesiątaki i już .Choć co ja będę narzekał mam już jednego 50-taka na kącie i to powinno mi wystarczyć.Ale mi mało <_< Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zanderix Opublikowano 19 Marca 2007 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Marca 2007 ZDZIŚ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Daniel Wirek Opublikowano 19 Marca 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Marca 2007 @Zanderix Czy w pysku klenia jest Salmo Executor ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zanderix Opublikowano 19 Marca 2007 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Marca 2007 @Zanderix Czy w pysku klenia jest Salmo Executor ? Tak wersja 5 centymetrowa. Żyłka 0,18 - Kij 2,70 cw 8-21gr. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Daniel Wirek Opublikowano 19 Marca 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Marca 2007 A jaki rozmiar żyłki używasz do połowu kleni na takie wobki ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mifek Opublikowano 19 Marca 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Marca 2007 Zanderix - widzę, że w końcu nastała pora wobków powodzenia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pafek Opublikowano 19 Marca 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Marca 2007 Piękny kleniuch, tym razem na woba, czyżby już przestały gryźć gumy ? Jaką akcję ma ten kijek na który łowisz, i jak możesz podaj model. Jaka woda sprzyjała połowowi ? Duża, mętna? czy już się wyklarowała, no i z jakiego miejsca wyskoczył - płyciak, jamka ? Pozdr.Paweł Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zanderix Opublikowano 19 Marca 2007 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Marca 2007 Generalnie łowię tak samo jak w zeszłym roku ARTYKUŁ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Trout Opublikowano 19 Marca 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Marca 2007 Piękny ZDZIŚ Gratuluje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Yeah Opublikowano 19 Marca 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Marca 2007 Panom może już podziękujemy na ten sezon? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pafek Opublikowano 20 Marca 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Marca 2007 A łowice cosik latem czy tylko zwiosny ? a później to tylko wakacje ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zanderix Opublikowano 20 Marca 2007 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Marca 2007 A łowice cosik latem czy tylko zwiosny ? a później to tylko wakacje ? Latem również się łowi, tylko sposób łowienia się zmienia na powierzchniowy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Assam Opublikowano 20 Marca 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Marca 2007 Zaczynam popadać w wędkarskie kompleksy jak widzę takie ZDZISIE! Gratuluję i życzę kolejnych tak pięknych kleni. Dobijajcie mnie jeszcze takimi zdjęciami, może zamiast siedzieć przed komputerem i marudzić ruszę swoje cztery litery nad wodę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Baloo Opublikowano 20 Marca 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Marca 2007 @Assam - To może znacznie podnieść szanse na wędkarski sukces... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
popper Opublikowano 20 Marca 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Marca 2007 @Assam Jeśli już wędkę poskładałeś, po ostatnich przypadkach- już czas Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
leluchy Opublikowano 20 Marca 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Marca 2007 Tak tak Assam rusz cztery litery bo przed kompem nie polowisz :pozdrowka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Assam Opublikowano 20 Marca 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Marca 2007 Wędka niestety jeszcze nie naprawiona Ale kijek kleniowy czeka zwarty i gotowy, ostatnio nawet wyprowadziłem go na spacer nad wodę, niestety ryby odmówiły współpracy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zanderix Opublikowano 30 Marca 2007 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Marca 2007 WIECZORYNKA Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PaNeK Opublikowano 30 Marca 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Marca 2007 ja amam buthera salmiaczka takiego tylko że czerwony... miał być niby na szczupaki i większe okonie ale biją w to same 15 - 20 cm okonki ps. WERY NAJS FISZ ciekawe kiedy ja taką złowie ... <_< Pps. lol pomyliły mi sie nazwy bo to boxer chyba czy jakoś tak ale 1 mańka mam taki i już Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
phalacrocorax Opublikowano 30 Marca 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Marca 2007 PaNeK, to akurat hornet ale byłeś blisko Gratulacje dla Sławka, piękna rybka. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi