Skocz do zawartości

KLENIE 2007

Zanderix

Rekomendowane odpowiedzi

a właśnie jaka była woda ? podniesiona i lekko trącona ale już opadająca po roztopach ?

Jak myślicie kiedy mamy największą szansę trafienia takiego klenia, jazia - czy latem na czystej wodzie np na żuka, czy może z wiosny na opadającej wodzie po rozstopach lub nawet latem po ulewnym deszczu ?

Według mnie najlepszą porą na okazy kleni są właśnie warunki które opisałeś. Trącona woda zapewnia nam w pewnym stopniu niewidoczność, na kryształowej wodzie jest o wiele ciężej przechytrzyć profesora.

• Odpowiedzi 467
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Top użytkownicy w tym temacie

Opublikowane grafiki

Takie klenie to moje marzenie :D

większość dni w lecie spędzam na uganianiu się za kleniami i nawet widziałem podobne kolosy w mojej rzece ale nie wiem jak je upolować bo łowisko stawia wysokie wymagania, mam tylko nadzieje że nigdzie sobie nie popłynęły i w tym roku uda mi się upolować tego największego :mellow:

...

Zanderix, łowicie takie klenie na żyłke czy plecionke?

...

TeeS

Na Pasłęce łowię tylko na żyłkę, wiosną pomimo niezbyt przejrzystej wody łowię na niewielkich odległościach i rozciągliwość żyłki nie jest aż tak dokuczliwa, natomiast latem kryształowa woda wymusza niejako stosowanie cienkich żyłek.

PZDR

Zanderix

No to po prostu niesprawiedliwość jawna...

Niektórzy(w tym ja :() uganaiją się za takimi rybami przez cały sezon a tu ktoś se idzie nad rzeczkę łapie 3 pięćdziesiątaki i już :huh:.

Choć co ja będę narzekał mam już jednego 50-taka na kącie i to powinno mi wystarczyć.

Ale mi mało <_<

Piękny kleniuch, tym razem na woba, czyżby już przestały gryźć gumy ?

Jaką akcję ma ten kijek na który łowisz, i jak możesz podaj model. :D

Jaka woda sprzyjała połowowi ? Duża, mętna? czy już się wyklarowała, no i z jakiego miejsca wyskoczył - płyciak, jamka ?

Pozdr.

Paweł :D

• 2 tygodnie później...

ja amam buthera salmiaczka takiego tylko że czerwony... miał być niby na szczupaki i większe okonie ale biją w to same 15 - 20 cm okonki :angry:

ps. WERY NAJS FISZ :mellow: ciekawe kiedy ja taką złowie ... <_<

Pps. lol pomyliły mi sie nazwy bo to boxer chyba czy jakoś tak ale 1 mańka :mellow: mam taki i już