pitt Opublikowano 3 Czerwca 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Czerwca 2007 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fishbartek1 Opublikowano 4 Czerwca 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Czerwca 2007 Witam a to klenik kolegi z Nysy Kłodzkiej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marcel Opublikowano 4 Czerwca 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Czerwca 2007 Dzisiaj postanowiłem odnalezc przelew, na którym byłem ostatni raz jakies trzy lata temu. Wspominam go z radoscia, bo obdarował mnie juz za pierwszym razem kilkoma pieknymi kleniami, srednimi boleniami i widokiem skaczacych brzan . Dojechałem samochodem w okolice wału na czuja jakimis łakowaymi sciezkami, pozniej jakies 15( tylko ) minut przedzierania sie przez połacie pokrzyw, pylacych traw, powojników i dziesiatek powalonych gałezi. Doszedłwszu na miejsce potwornym kichaniem ( pyłki ) przepedziłem wszystkie ryby . Sadziłem ze przelew jest troche głebszy, a byc moze tak go zapamietałem bedac przy innym stanie wody. Nie obławiałem pierwszych partii kamieni tylko udałem do wlewu jakies 30 metrów w rzeke. Miejscówka darowała mi dwa piekne klenie 50+, wypuszczajac druga rybe w myslach przeleciało czy ty kleniu masz jeszcze dziadka do przyprowadzenia.... Po 21 na przelewie pojawiały sie coraz wieksze odkosy. W pewnej chwili na krótkim dyszlu mam potężne branie. Mało mnie nie zwaliło z przelewu, w sekundzie klen monster minał mnie by z wielka siła zawrócic. Słuchajcie widziałem wielka czerwoną płetwe odbytowa wielkosci mojej dłoni. Ryba z wsciekłoscia zniknęła za wlewem w rynnie a do mnie wyskoczył wobler. Wobler 4 cm z dwiema zgniecionymi kotwicami... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
admin Opublikowano 5 Czerwca 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Czerwca 2007 Pitt, gratulacje życiówki! Prawdziwy amur z niego. Widzę, że płeć piękna połyka bakcyla pozdrawiamRemek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
amaru Opublikowano 5 Czerwca 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Czerwca 2007 wczoraj byłem nad odra i na jednym z przelewów co chwile wyciagałem glony oblepione ikrą po kilku rzutach wyciagnełem klenia trzydziestaka który straszne srał tymi własnie glonami z ikrą! prócz tego spieły mi sie jeszcze dwa klenie, moje pytanie jest takie czy klenie jedzą swoja ikre?czy moze tarła sie jakas inna ryba?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pitt Opublikowano 5 Czerwca 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Czerwca 2007 skoro tak strasznie sral, to mogles mu zalozyc pampersa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
joker Opublikowano 5 Czerwca 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Czerwca 2007 Marcelinho dawaj zdjęcie tego woblera z pogniecionymi kotwicami :)to jest to. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marcel Opublikowano 5 Czerwca 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Czerwca 2007 skoro tak strasznie sral, to mogles mu zalozyc pampersa [/quote Gratuluje poczucia humoru Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pitt Opublikowano 6 Czerwca 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Czerwca 2007 bez pieluszki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marcel Opublikowano 6 Czerwca 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Czerwca 2007 Marcelinho dawaj zdjęcie tego woblera z pogniecionymi kotwicami :)to jest to. Wobler juz na emeryturze Zawisł na ścianie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gumofilc Opublikowano 6 Czerwca 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Czerwca 2007 Skads znam te kotwice...ale cienizna... Gumo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
casso Opublikowano 10 Czerwca 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Czerwca 2007 witam od zeszłego roku zacząłem przygodę z Oderką, a w tym roku postanowiłem pobawić się z kleniami, po tym jak na przedostatnim wypadzie na bolki złowiłem pięknego klenia uderzył mi przy samym szczycie główki, kiedy sprawdzałem pracę tajnej boleniowej przynęty ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
casso Opublikowano 10 Czerwca 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Czerwca 2007 ...dzisiejszego dnia nastwiając się głównie na klenie, jako pierwszy, świadomie złowiony padł ten oto maluszek wybaczcie za jakość zdjęć, ale muszę się jeszcze sporo nauczyć, zarówno w temacie fotografowania, jak i ryb pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
patu Opublikowano 10 Czerwca 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Czerwca 2007 ...no widzę że kolega Łukasz nieźle się rozbrykał ..ładne kleksiki, gratki ..co do robienia fotek samemu to mam pewne doświadczenie, służę radą przy następnym spotkaniu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dero1990 Opublikowano 19 Czerwca 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Czerwca 2007 No ja własnie po wyprawie na Odre Kleniki dosyć ładnie kontaktowały , zaliczyłem 3 sztuki w przedziale 30 - 40 cm. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marcel Opublikowano 20 Czerwca 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Czerwca 2007 Dzis poraz drugi odwiedziłem tajny przelew, hmmm raczej wlew. Doszedłwszy do niego juz w pierwszym rzucie siada prawie 60tka.W drugim podaniu wobka mam tompniecie ale po chwili wobek wyskakuje mi ...prosto w twarz Po ok 20 minutach trzecie uderzenie i 50+ melduje sie przy woderach. Wszystko dzieje sie w samo południe. Kolejny raz zawitam tam na wieczorowego...pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
casso Opublikowano 20 Czerwca 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Czerwca 2007 gratulacje, piękna rybka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Guzu Opublikowano 20 Czerwca 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Czerwca 2007 BYCZE RYBY Marcelinho, Super uznanie, takie kabany jak tu zapodajesz to naprawde Extraklasa! Gratulacje i czekam na WIECEJ Pozdrawiam Guzu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wujek Opublikowano 20 Czerwca 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Czerwca 2007 No pięknie, takie kabanki to już coś, szczególnie że w dzień Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maciejowaty Opublikowano 20 Czerwca 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Czerwca 2007 Marcin i jak ja mam się uczyć? W nocy to tam biorą klenio-amury podobno Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Oleix Opublikowano 20 Czerwca 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Czerwca 2007 O kurde...Super kleniuch!! GRATY!!!Naprawde zlapać takiego to jest coś...Szkoda ze we wrocławiu nie ma takich za duzo... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marcel Opublikowano 20 Czerwca 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Czerwca 2007 Marcin i jak ja mam się uczyć? W nocy to tam biorą klenio-amury podobno Maciek to zarzuc spanie, jak mawiał Da Vinci sen to strata czasu . Nauka, spining i troche pracy. Odespisz w autobusie. W nocy to strach bedzie tam wobka puscic. Moze z zestawem sumowym tam Cie wpuszcze, co ty na to? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maciejowaty Opublikowano 21 Czerwca 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Czerwca 2007 @MarcelinhoWiesz, bez sumowej pały to ja się nie będe teraz nigdzie ruszał A wracjąc do kleni to zdecydowanie uzbroj kilka wobków w porządne kotwice bo szkoda by było stracić jakiś rekordzik. pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marcel Opublikowano 21 Czerwca 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Czerwca 2007 @MarcelinhoWiesz, bez sumowej pały to ja się nie będe teraz nigdzie ruszał A wracjąc do kleni to zdecydowanie uzbroj kilka wobków w porządne kotwice bo szkoda by było stracić jakiś rekordzik. pozdrawiam Po ostatnim przypadku sumowym, chyba w lipcu na zwykłe nocne łowy bede zabierał dodatkowo cieżki oręż. W drugim zdaniu chyba telepatycznie mnie rozszyfrowałes. Wczoraj zmieniłem w 5 wobkach kleniowych kotwice na VMC. Zobaczymy jak z nimi bedzie, bo seryjne Dorado w pewnych okolicznosciach....sam widziałes z reszta u Siebie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ginel Opublikowano 22 Czerwca 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Czerwca 2007 witam od zeszłego roku zacząłem przygodę z Oderką, a w tym roku postanowiłem pobawić się z kleniami, po tym jak na przedostatnim wypadzie na bolki złowiłem pięknego klenia uderzył mi przy samym szczycie główki, kiedy sprawdzałem pracę tajnej boleniowej przynęty ... No to teraz to jest już tajna przynęta kleniowa Ja odpusciłem kleniom od kwietnia, ale jak widze zdjęcia to znów mam ochotę za nimi połazić. Tylko jest jeden problem, za dużo myśle o boleniach:)Gratuluję wszystkim kleni. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi