Skocz do zawartości

KLENIE 2007

Zanderix

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 467
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Top użytkownicy w tym temacie

Opublikowane grafiki

Typowe narwiańskie kleniki :D

Lubię te rybki bo jak irytuję sie brakiem brań sandaczy ,spływam do najbliższej rozmytej główki i podnoszę sobie nimi morale B)

Tego ostatniego chyba słonce tak dziwnie oświetliło bo zawsze są tak pieknie wybrwione jak te wyżej.

Wogóle Narwiańskie ryby mają zwykle piękne ubarwienie :D

Gratulacje. Ja takze uwielbiam Narwianskie klenie. 2 tygodnie temu doszedłem na srodek na rafe swoją . Piekne brania na 5cm wobki w samo południe. Ciesze sie ze nad Narwia jest mało amatorów tej sympatycznej rybki, bo populacja jest mocna .

Urlop spedze nad Narwia i napewno postaram sie troszke, jak co roku z nimi zaprzyjaznic

@Pitt

Ładne te klenie i jest ich dużo, to nie Polska.

Mój brat był w zeszłym roku we Francji. Zabrał ze sobą spinning. W rzece podobnej z twoich zdjęć było mnóstwo kleni. Rzucał najlepszymi woblerami na jakie łowi klenie, tu, na Mazowszu, i nic :huh: Czy to znaczy, że nie umie ich łowić? Tam we Francji pobił nie jeden rekord wielkości klenia. 60cm, jak mówił, już go nudziły. Brały na duże, jak na klenie oczywiśćie, 6-7cm woblery, prowadzone agresynie. Dlatego kiedyś się pytałem, czy ktoś tak łowi w Polsce klenie? Po tym jak opisałeś swoje doświadczenia.

Ale twój nowy artykuł o kleniach przeczytam z przyjemnością. Kto wie gdzie kiedyś wyląduję na rybach