Skocz do zawartości

KLENIE 2007

Zanderix

Rekomendowane odpowiedzi

Mam małe pytanko...

Jako że sam jeszcze nie umiem łowić kleni, a robie wobki na te ryby to mam pytanko. Czy częsciej łowicie Klenie na wobki przypominające prawdziwą rybę (np. uklejkę) czy raczej na coś bardziej przypominającego owada? lub może na jeszcze inny typ wobków?

Pytam bo nie wiem na czym (głównie) oprzeć mąją produkcję.

Jak narazie na mojego wobka padł tylko jeden kleń, ale mam nadzieję, że będzie lepiej. :D

• Odpowiedzi 467
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Top użytkownicy w tym temacie

Opublikowane grafiki

Jak dla mnie to najlepsze kolory naturalne. Czyli czarny grzbiet, srebrne boki, biały brzuszek lub kolory małego okonka czarny z zielonym i żółtym. Jeśli chodzi o pracę to zimową porą jak dla mnie nie ma nic lepszego jak drobna praca lusterkująca z niewielkimi ruchami ogonka.

@ ginel gratulacje

widać ,że znajomośc łowiska procentuje

na moich miejscówkach ,na których próbuje łowić klenie i jazie jedynie mikro woblerki 1cm - 2 cm w kolorze brązu i uklejki prowokują ryby do brania,może nie mam jeszcze dostateczej wiedzy o tych rybach i dlatego na wblerki większe nie mam brania ale podobnie jest z boleniami w tym roku głownie waliły w małe twarde riperki 3 cm.

W przyszłym sezonie spróbuje z muchówką sprzęt już skompletowany,jeżeli ktoś ma jakieś doświadczenie w łowieniu jazi,kleni na muchę to chetnie się czegoś dowiem. :D

pozdrawiam

• 3 tygodnie później...