Rutt Opublikowano 1 Grudnia 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Grudnia 2007 Mam małe pytanko... Jako że sam jeszcze nie umiem łowić kleni, a robie wobki na te ryby to mam pytanko. Czy częsciej łowicie Klenie na wobki przypominające prawdziwą rybę (np. uklejkę) czy raczej na coś bardziej przypominającego owada? lub może na jeszcze inny typ wobków? Pytam bo nie wiem na czym (głównie) oprzeć mąją produkcję. Jak narazie na mojego wobka padł tylko jeden kleń, ale mam nadzieję, że będzie lepiej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
@slider@ Opublikowano 1 Grudnia 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Grudnia 2007 Siema Rutt Ja na klenie robie rożnej maści robale czasem małe smukłe uklejki PozdrawiamSlider Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rutt Opublikowano 1 Grudnia 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Grudnia 2007 dzięki za odpowiedź. Własnie mam w produkcji 2 uklejki, 3 robaczki i 2 w stylu Glooga parysa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ginel Opublikowano 2 Grudnia 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Grudnia 2007 Jak dla mnie to najlepsze kolory naturalne. Czyli czarny grzbiet, srebrne boki, biały brzuszek lub kolory małego okonka czarny z zielonym i żółtym. Jeśli chodzi o pracę to zimową porą jak dla mnie nie ma nic lepszego jak drobna praca lusterkująca z niewielkimi ruchami ogonka. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mkuczara Opublikowano 2 Grudnia 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Grudnia 2007 Moj ulubiony wobek kleniowy (wiosenn0 - letni) to nie produkowany juz Salmo Hornet Shallow Runner (4cm, plywajacy,H4SRF D) i Salmo Tiny na takie drobnie dziubanie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
warciak Opublikowano 2 Grudnia 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Grudnia 2007 @ ginel gratulacjewidać ,że znajomośc łowiska procentuje na moich miejscówkach ,na których próbuje łowić klenie i jazie jedynie mikro woblerki 1cm - 2 cm w kolorze brązu i uklejki prowokują ryby do brania,może nie mam jeszcze dostateczej wiedzy o tych rybach i dlatego na wblerki większe nie mam brania ale podobnie jest z boleniami w tym roku głownie waliły w małe twarde riperki 3 cm. W przyszłym sezonie spróbuje z muchówką sprzęt już skompletowany,jeżeli ktoś ma jakieś doświadczenie w łowieniu jazi,kleni na muchę to chetnie się czegoś dowiem. pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pitt Opublikowano 2 Grudnia 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Grudnia 2007 ja dzisiaj tez wyskoczylem, razem z juniorem, poszukac klenia, na lowisku zameldowalismy sie przed poludniem, niestety matka natura nie byla dla nas specjalnie szczodra ... no moze oprocz jesiennych widokow Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rutt Opublikowano 2 Grudnia 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Grudnia 2007 Dzięki wszystkim za rady Pitt - jak zwykle super Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pitt Opublikowano 23 Grudnia 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Grudnia 2007 to juz chyba ostatnie kleksy w tym roku ilosciowo matka natura nie pozalowala, ale wielkosciowo nie chciala dac nic wiecej jak 40 cm ...ciezkie czasy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pablom Opublikowano 23 Grudnia 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Grudnia 2007 @Pitt fajnie że połapałeś, ale fotki strajkują Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pitt Opublikowano 24 Grudnia 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Grudnia 2007 @Pitt fajnie że połapałeś, ale fotki strajkująpoprawilem, juz nie strajkuja Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pablom Opublikowano 24 Grudnia 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Grudnia 2007 Dzięki, są super - po świętach ide nad wode z aparatem , może nawet wędke wezmę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pitt Opublikowano 26 Grudnia 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Grudnia 2007 to juz chyba ostatnie kleksy w tym roku klamalem byly wedkarskie klimaty i zimowe widoki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zulus Opublikowano 26 Grudnia 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Grudnia 2007 Piekne widoki... ryby zreszta tez Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
warciak Opublikowano 26 Grudnia 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Grudnia 2007 rzeki mają coś w sobie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rutt Opublikowano 26 Grudnia 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Grudnia 2007 Jestecie normalnie niesamowici - znowu pięknie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lookasz Opublikowano 28 Grudnia 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Grudnia 2007 witam ! Zanderix chciałbym sie wybrać na Pasłęke wiosną , ale nie znam miejscówek i wogule nie znam tej rzeki ... mam taką prośbe : jak kiedyś będe sie wybierał na Pasłęke to dam Ci znać ! Oprowadzisz mnie troche gratuluje pięknych ryb ! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomas Opublikowano 28 Grudnia 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Grudnia 2007 Hej!Jesli mowa o Paslece to takie male wspomnienie z lata.Piecdziesiatak z Pasleki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi