gryzon Opublikowano 19 Maja 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Maja 2022 Witam wszystkich. Mam pytanie odnośnie skopiowania gumy a mianowicie mam dużo gum pociętych, ponadrywanych i chciał bym je wykorzystać do przetopienia. Ale szukam formy która mnie interesuje ale nie ma jej nigdzie ( lub jest ale nie mogę znaleźć ????). Czy jest sposób abym kupił nowa gumkę ta co mnie interesuje i zrobił z niej formę? Myślałem o utopieniu jej w lakierze i potem w silikon ale nie wiem czy coś takiego może wyjść. Tym bardziej że nigdy tego nie robiłem. Nigdy nie odlewałem żadnej przynęty ???? a moze jest ktoś kto zrobił by dla mnie taką formę za jakieś dukaty????? Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cyprys19 Opublikowano 19 Maja 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Maja 2022 (edytowane) Gumy różnych firm są zrobione z różnych materiałów i często wchodzą w reakcję (np. materiał zaczyna się pienić).Szkoda Twojego czasu i zachodu.Kup sobie litr plastisolu za 50zł i nie zawracaj sobie głowy z przetopem . Edytowane 19 Maja 2022 przez cyprys19 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gryzon Opublikowano 19 Maja 2022 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Maja 2022 No ok przetop be, ale dalej nie mam formy tej którą bym chciał . Co do gum do przetopu mam posegregowane producentem więc wychodzę z założenia że jest to ten sam plastisol. Z drugiej strony z jednej przynęty która mam do przetopienia zapewne wyjdą dwie co bym chciał Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cyprys19 Opublikowano 19 Maja 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Maja 2022 A co to za magiczny model potrzebujesz? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi