fishbartek1 Opublikowano 4 Kwietnia 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Kwietnia 2007 Zachecam do wpisywania tutaj swoich najłowniejszych brzanowych przynęt-tak w celu wymiany doswiadczeń. PzdrBartek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Assam Opublikowano 4 Kwietnia 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Kwietnia 2007 Jeśli chcesz się wymieniać doświadczeniami to może powinineś zacząć od siebie? Ja niestety jeszcze nie miałem przyjemności brzany złowienia ale chętnie dowiem się czegoś na temat przynęt skutecznych na tą rybę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 pitt Opublikowano 4 Kwietnia 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Kwietnia 2007 zolty ser i czeresnie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Kuba Standera Opublikowano 4 Kwietnia 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Kwietnia 2007 Zielone nimfy na hakach kiełżowych nr 8 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Gumofilc Opublikowano 4 Kwietnia 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Kwietnia 2007 Peczek rosówek podany w rynnie, konieczny konkretny ciezarek ~200g, najlepiej opływowego ksztaltu, najlepiej odlany na duzej lyzce. Gumop.s.Z tymi czeresniami to zes przegial... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 fishbartek1 Opublikowano 4 Kwietnia 2007 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Kwietnia 2007 Panowie!!!!Zalezy mi głównie na przynętach spinningowych. Ja do tej pory najlepsze wyniki miałem na woblery głeboko schodzące, raczej w ciemnych kolorach. pzdrBartek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 popper Opublikowano 4 Kwietnia 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Kwietnia 2007 @ pittŻółty ser to rozumiem ale czereśnie? Kompocik może ? Jedyna brzana, jaka złowiłem na spinning, połakomiła się na wobka Sieka M- banan dł.ok. 6 cm w kolorze: ciemno oliwkowy grzbiet i srebrzysty brzuszek. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Gumofilc Opublikowano 4 Kwietnia 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Kwietnia 2007 Jakbym mial sie zajac tylko brzanami to zaczalbym polowac na woblery Ugly Ducking 4cm sinking. Kolor obojetny...W tym roku zamiarzam sprawdzic, jako zamienniki w/w woblery Gloog Hektor tonace 4-5cm.Wazne, zeby sie nie wykladaly w bardzo silnym pradzie i szybko byly gotowe, czyli musza dosc szybko tonac.W razie potrzeby obciazylbym je(zamiast brzusznej kotwicy) jakas miniaturowa oliwka.No i w 9 przypadkach na 10 kotwice nadaja sie tylko won. Zaczepilbym Ownery w wielkosci adekwatnej czyli w zal. od wielkosci woblera 10-8-6 max. Gumo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 tomek_w Opublikowano 4 Kwietnia 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Kwietnia 2007 Blystka obrotowa koloru miedzi rozmiar 3 ... typ aglia , dobrze pracująca np. Aszychminki... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Daniel Wirek Opublikowano 4 Kwietnia 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Kwietnia 2007 http://www.jerkbait.pl/forum/index.php?t=msg&goto=31738& amp;#msg_31738 Tu troche napisaliśmy o brzanach Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 falgmar Opublikowano 4 Kwietnia 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Kwietnia 2007 Ja używam głównie woblerów, które niżej wymieniłem:Hornet Salmo 4 cm tonącyBonito Kleń 3,5 cm tonącyBonito Sandacz 5 cm tonący.Wobki bez przedniej kotwicy dociążone 1,5 g śruciną.Połowiłem również na obrotówkę Balzer Colonel 5g, a nawet na białego twisterka.Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 benito Opublikowano 4 Kwietnia 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Kwietnia 2007 Gdzie w ogole trzeba szukac brzan? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Assam Opublikowano 4 Kwietnia 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Kwietnia 2007 W rzece Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 benito Opublikowano 5 Kwietnia 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Kwietnia 2007 W rzece Spodziewalem sie takiej odpowiedzi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 benito Opublikowano 5 Kwietnia 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Kwietnia 2007 Moze ktos konkretniej odpowie na moje pytanie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Stachu Opublikowano 5 Kwietnia 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Kwietnia 2007 przeważnie kamieniste/żwirowate dno, raczej w okolicach dużego uciągu wody, dla mnie idealną książkową miejscówką jest np. głęboka kamienista rynna... ale nie jestem żadnym specem od brzan... - poczekaj, może wypowiedzą się Ci, co je świadomie łowią w dużych ilościach... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Assam Opublikowano 5 Kwietnia 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Kwietnia 2007 W rzece Spodziewalem sie takiej odpowiedzi Przepraszam ale nie mogłem się powstrzymać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 hasior Opublikowano 5 Kwietnia 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Kwietnia 2007 Pawłowi Mireckiemu biorą na wobki no i to całkiem ładne Z POLSKICH ŁOWISKhttp://www.wmh.pl/home.php?id=18 link zobacz filmpozdro hasior Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 falgmar Opublikowano 5 Kwietnia 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Kwietnia 2007 @benitoBrzana to ryba twardego dna i szybkiego nurtu. Szukaj rozległej kamienistej rafy przerwanej rynną z dosyć szybkim nurtem i głębokością wyraźnie większą niż pozostała część rafy. Jeżeli w takim miejscu będą brzany to zauważysz je po spławach, które są charakterystyczne dla tej ryby. Jeżeli znajdziesz rafę, zaobserwujesz spławy, to łów w tym miescu i nie zniechęcaj się zbyt szybko. Sukces przyjdzie po dopasowaniu się do łowiska z odpowiednią przynętą i sposobem jej zaprezentowania.To co napisałem dotyczy wiślanych brzan, na temat rzek podgórskich nie zabieram głosu bo na nich nie łowię.Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Daniel Wirek Opublikowano 6 Kwietnia 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Kwietnia 2007 Pawłowi Mireckiemu biorą na wobki no i to całkiem ładne Z POLSKICH ŁOWISKhttp://www.wmh.pl/home.php?id=18 link zobacz filmpozdro hasior Noi Paweł Mirecki złapał Mamusie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 pablom Opublikowano 6 Kwietnia 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Kwietnia 2007 Szukaj dużego przepływu wodyi kamienistego dna, głęboko wcale być nie musi,1m często wystarcza. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pytanie
fishbartek1
Zachecam do wpisywania tutaj swoich najłowniejszych brzanowych przynęt-tak w celu wymiany doswiadczeń.
Pzdr
Bartek
20 odpowiedzi na to pytanie
Rekomendowane odpowiedzi