Skocz do zawartości
  • 0

Montaż dwóch ekranów echosondy

KrystianS

Pytanie

Nie znalazłem wątku na ten temat więc zakładam nowy. Jak macie zamontowane dwa ekrany echosondy na łódce? Nie pytam o łodzie ze sterówkami. Kiedyś na olx widziałem taki uchwyt z aluminium gdzie montowało się dwa ekrany jeden nad drugim. Macie jakieś pomysły, ktoś może wrzuci zdjęcia ze swojej łódki?

Rekomendowane odpowiedzi

• 0

Nie znalazłem wątku na ten temat więc zakładam nowy. Jak macie zamontowane dwa ekrany echosondy na łódce? Nie pytam o łodzie ze sterówkami. Kiedyś na olx widziałem taki uchwyt z aluminium gdzie montowało się dwa ekrany jeden nad drugim. Macie jakieś pomysły, ktoś może wrzuci zdjęcia ze swojej łódki?

Masz w innym wątku takie rozwiązanie:  http://jerkbait.pl/topic/169383-akcesoria-do-przyczepki-i-łódki/?p=3027027

Całkiem fajne i wygląda na solidne. Ja mam 2 ekrany na uchwytach RAM na relingu obok siebie i przynajmniej na razie, nie zmieniam.

• 0

Przepraszam jeśli pytanie będzie nie na poziomie ale..???? Można zamontować dwa ekrany, w sensie dwie echosondy pod jeden przetwornik ? Mam echo w sterówce, w konsoli.. ale fajnie gdyby kolega łowiący na przodzie łódki miał swój ekran do dyspozycji.. bez konieczności montażu drugiego przetwornika. Przepraszam że podpiąłem się pod temat.

Edytowane przez Bolesław

• 0

Ja sie pomylilem, po nmea 2000 nie prześlesz obrazu z sonaru. Do przeslania obrazu potrzbujesz sieci ethernet (żółte gniazdo) lub sieci brzprzewodowej w nowszych modelach

https://www.lowrance.com/en-au/help--support/knowledge-base/?guideTitle=How-to-share-sonar-transducers-between-units&guideId=535-174

• 0

Jak na forum o samochodach.. Każdy pisze, ale co dziesiąty mam pojęcie o tym... Jest opcja przesłać obraz z eltki hdi na jakiś "nośnik" ? Czy to na tyle stary klamot że się nie da..

Jak masz gniazdo sd- to nagraj loga sonaru i potem możesz go otworzyć w pogramie do podglądu logów- reefmaster sonar viewer. jest wersja darmowa, 14 dniowa, spróbuj. Jeśli nie masz gniazda sd- nie da rady