alfaiomega Opublikowano 25 Maja 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Maja 2022 (edytowane) Cześć, Polecicie jakiś casting 198-213cm o cw 10-50g który będzie miał paraboliczną akcje i ładnie ładował przynęty podczas rzutu.Mam SG MPP2 20-80g do większych przynęt i DAM Yagi 12-42g i są to trochę za sztywne wędki jak na mój gust.Szukam kija o tak zwanej "akcji amerykańskiej". Kijek seryjny w cenie do 500 złotych. Edytowane 25 Maja 2022 przez alfaiomega 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pickerel Opublikowano 26 Maja 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Maja 2022 Panie tutejszy casting to albo ul albo jerkowanie kijami od szczotki;-) A tak na poważnie to zadałem kiedyś bardzo podobne pytanie i do dzisiaj cisza. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Cubby Opublikowano 26 Maja 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Maja 2022 U mnie za takowy robi beastmaster cx czy tam dx 2.40 do 40g, przerobiony ze spina 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RBTS Opublikowano 26 Maja 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Maja 2022 ... zadałem kiedyś bardzo podobne pytanie i do dzisiaj cisza.Nie śledzę rynku wędzisk na bieżąco, ale mimo to mam nieodparte wrażenie, że czasy takich wędzisk już dawno minęły. Teraz sprzedaje się jedynie Super High Module Carbon i extra fast action.Niestety nie mogę nic w temacie doradzić - mam co prawda takie cudowne wędeczki (Abu Ambassadeur 1000, Shimano Power loop), lecz dłuższe i nie produkowane już przynajmniej od dziesięcioleci.PS Łowię nimi z lubością po dzień dzisiejszy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krzysiek gżybek Opublikowano 26 Maja 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Maja 2022 A mam takiego parabolika do 50g.tyle że on dlugi 3m 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SlawekNikt Opublikowano 26 Maja 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Maja 2022 Może st. croix z serii premier ? Tylko trzeba by pewnie trochę dołożyć. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kogut Opublikowano 27 Maja 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Maja 2022 (edytowane) A może warto poczytać artykuły na tym portalu(czy wiesz w ogóle,że takie istnieją),a nie tylko forum. Lub na forum nie tylko ostatnio dodane wpisy. Naprawdę nie ma się czego bać, a odpowiedź na pewno znajdziesz tu . Tylko wystarczy trochę poszperać(z głową) Pozdrawiam Edytowane 27 Maja 2022 przez kogut Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hvast Opublikowano 27 Maja 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Maja 2022 Może st. croix z serii premier ? Tylko trzeba by pewnie trochę dołożyć.Raczej drugie tyle chyba że używka. Lekko ponad budżet to TCR66MHF. Ja używam wersji Inshore TRIC70MF, niby do 21g ale spokojnie do tych 30 ogarnia i jestem zadowolony bardzo. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Cubby Opublikowano 27 Maja 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Maja 2022 Ale że to są kije paraboliczne? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hvast Opublikowano 27 Maja 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Maja 2022 Muchówki to nie są i nie gną się po korek ale głęboko. Grafit SCII, kolega wspominał że chce kij o „akcji amerykańskiej”. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
19john92 Opublikowano 27 Maja 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Maja 2022 Ja bym polecił lemaxa slim max, piękna paraboliczne akcja tylko cena trochę wyższa… Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PablovelLoco Opublikowano 27 Maja 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Maja 2022 Mi jak się zachciało takiego wolniejszego kijka,aby połapać w zielsku,gdzie trzeba troszke spowolnic zacięcie i pewnie trzymac rybkę z kilogramem zielska na lince…to musiałem go zrobić sobie sam. Blank kompozytowy z jakiegoś tam kija wymacanego w sklepie,marki nawet nie zapamietałem,bo go tak szybko rozebrałem i oskrobałem. 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gooral Opublikowano 28 Maja 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Maja 2022 Nie do konca rozumiem - po mojemu "amerykanska" to taka pala co tylko szczytem chodzi.Jak chodzi o wedke z glebokim ugieciem to moze cos morskiego do slow jigingu? np obei master jigger z aliexpress?Mam mocniejsza (opisana do jigowania 400g) wersje rzuci i "hairy killerem" i guma 200-300g. ma bardzo fajna gleboka akcje (fajna do uzywania z duzymi przynetami z belly boat - na upartego da sie nie poprowadzic slidera 10f, ale to mysle bylo by tyle w temacie agresyjnej prezentacji). Ma czula szczytowke (dragon bandit najwiekszy na 10-15g glowce widac prace ogona w opadzie), ale power narasta i jest juz kawal kija przy dolniku jak trzeba. Szczupaka +- metra zupelnie bezproblemowo ogarnia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Luckyguliver Opublikowano 8 Czerwca 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Czerwca 2022 (edytowane) U mnie za takowy robi beastmaster cx czy tam dx 2.40 do 40g, przerobiony ze spinaIle ten kij wazy? Mialem jednego czy dwa beastmastery i reke mi to urywalo. Sam zaczynam myslec nad koncepcja przerobki spina w wersji travel bo wedki z ladnym ugieciem o dlugosci ok 2.4 CW 10-50 g z odpowiednio dlugim dolnikiem i w 3/4 kawalkach to sie chyba nie doszukam. Edytowane 8 Czerwca 2022 przez Luckyguliver Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Cubby Opublikowano 8 Czerwca 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Czerwca 2022 Zwaze w domu, ale beastmaster to beastmaster grube ścianki, sporo miecha, więc swoje wazy 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Anonymous Opublikowano 8 Czerwca 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Czerwca 2022 (edytowane) Kiedyś miałem taki patyk . Daiwa Crazy Cranker. Pełna parabola . Bardzo przyjemnie się nim łowiło. Niestety sprzedałem i teraz tego żałuje . Opisany był chyba do 40g ale spokojnie 50g ogarniał. Gruby mięsisty blank. Wolny ale ugięcie bardzo fajne . Edytowane 8 Czerwca 2022 przez Anonymous Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi