Skocz do zawartości

Asnen 2011/2012

saw

Rekomendowane odpowiedzi

Cześć,

Planuję wyjazd na początku maja 2013, poczytałem, poczytałem ale to co znalazłem dotyczy sezonów 2007-2008. Czy ktoś był ostatnio? 2011/2012? Najbardziej interesowałaby mnie część północna, najbliżej bazy wypadowej powyżej mostu

https://maps.google.pl/maps?q=56.692347,14.609578&hl=pl& amp;ll=56.690957,14.615979&spn=0.013787,0.038581&num =1&t=h&z=15&iwloc=near

Za wszelkie aktualne sygnały serdecznie dziękuję :D

Pozdrawiam

Sławek

Na Asnen byliśmy w czerwcu 2009 i wtedy faktycznie było super! :D w dobre dni powyżej 10 mętnookich na głowę a szczupaki zupełnie ignorowały nas (trafiały się jako przyłów;p), rok później było kilku gości z tej ekspedycji i poszło im sredniawo, nie wiem jak w 2ostatnich latach.a jedziecie może w okolice urshult? :mellow:

Myślę że mogliśmy nie trafić w czas żarcia pajków ale zdrugiej strony polsko-niemiecko-czeskie pielgrzymki dość znacznie odrybily wodę przez co średni wymiar łowionych zanderów i g?dda spadł... Z drugiej strony 16000ha nie da sę tak łatwo odrybić więc dźerki powinny przynieść trochę rybek 80+ :D tylko zapoznajcie się za wczasy z batymetrią bo mimo że średnio jest 2-3m to w wodzie urodzaj podwodnych głazów :mellow: poza tym niestety całego jeziora nie dacie rady płynąć...

• 2 tygodnie później...

Cześć

Jak możesz to daruj sobie Asnen, byliśmy w 2009 r. na wiosnę, średnio było z sandaczem ze szczupakiem tragicznie, same maluchy. Byliśmy w Urshult ale łowiliśmy duzo dalej.

Rok temu wrzesień 2011 totalna porażka, byliśmy w Mjolknabben. Dużo Polaków mało ryb. Polacy brali wszystko co złowili 30-40 cm szczupaczki i sandaczyki wisiały na agrafkach.

Moja noga już nigdy nie postanie na Asnen.Amen.

• 3 miesiące temu...

Na Asnen zaszczupaczyłem się totalnie :) No, ale to było jak jeszcze żył Kalle Karlsson....

Z moich kilkudziesięciu wyjazdów zawsze najbardziej były udane jesienne - początek, połowa października. Chociaź Kalle wielokrotnie zapraszał mnie w listopadzie na naprawdę duże szczupaki. Ale jakoś nigdy nie było okazji....

http://mocio.home.pl/stefanfishingtour.pl/nasze-galerie/kilka-migawek-ze-szwecji#