Skocz do zawartości

Kabłąk Daiwa

Rekomendowane odpowiedzi

Jeśli ten trzpień jest długi i od strony rolki mocno siedzi to spróbuj zaprasować po drugiej stronie pęknięcia. Choć ja bym szukał nowego elementu w końcu to kołowrotek do cięższego łowienia i takie  połączenie mogło by zawieść w najmniej oczekiwanym momencie.

• Like 1

Zrobił bym jak sugeruje kolega wyżej. Dodatkowo wcześniej zmatowiłbym/zarysowałbym trzpień wchodzący w rurkę oraz skleiłbym to jakimś dobrym klejem na bazie żywicy (dwuskładnikowy). Jeśli tego nie zrobisz to mając ostrą szczelinę zwyczajnie utniesz żyłkę/plecionkę.

• Like 2

Mysle ze element jest jeszcze do kupienia  ;) powinien pasowac z Satligi Game z pierwszego wypustu. 

Roznica bedzie polegala na tym, ze jesli dobrze pamietam w Saltidze Game jest kablak srebrny.

Edytowane przez Rheinangler
  • Like 2

Mysle ze element jest jeszcze do kupienia ;) powinien pasowac z Satligi Game z pierwszego wypustu.

Roznica bedzie polegala na tym, ze jesli dobrze pamietam w Saltidze Game jest kablak srebrny.

Już szukałem. Niestety nie udało mi się nic znaleźć[emoji17]

Wysłane z mojego SM-G930F przy użyciu Tapatalka

każda nierówność w tym miejscu będzie zatrzymywać linkę co doprowadzi do przecięcia... poszukaj pasujacej uzywki lub nowego z innego kołowrotka...

do saltigi game na plat niestety nie mają kabłąka... https://www.plat.co.jp/shop/catalog/partsorder.php?products_id=180

moze podejdzie z innego modelu?

Może ze zwykłych turków by pasowała?? Jak chcesz to możesz wysłać do mnie to porównam i jeśli będzie git to zawsze łatwiej bo i z emblema będzie dało przysposobić.

Na łącze można założyć rurkę termokurczliwa wtedy nie przetnie linki, choć może się o nią zaczepiać.

Edytowane przez Andru77

każda nierówność w tym miejscu będzie zatrzymywać linkę co doprowadzi do przecięcia... poszukaj pasujacej uzywki lub nowego z innego kołowrotka...

do saltigi game na plat niestety nie mają kabłąka... https://www.plat.co.jp/shop/catalog/partsorder.php?products_id=180

moze podejdzie z innego modelu?

Tak szukałem. Przez 2 miesiące nic nie znalazłem.

Wysłane z mojego SM-G930F przy użyciu Tapatalka