Wydra7 Opublikowano 5 Czerwca 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Czerwca 2022 Witam!Poszukuję alternatywy za rapale original, mianowicie nowe wersje owych rapal to produkt jednorazowy... niemal we wszystkich, które kupiłem odpadł ster :/ Z racji tego,że ten wobler jest moim podstawowym woblerem do łowienia sandaczy w nocy poszukuje jego "zamiennika"Z góry dziękuję za porady.Pozdrawiam Paweł Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mikryb Opublikowano 5 Czerwca 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Czerwca 2022 Może wystarczy podkleić ster po zakupie? Miałem tak z Gloogami Nike. Kropelka z dwóch stron i teraz nie wypadają. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wydra7 Opublikowano 5 Czerwca 2022 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Czerwca 2022 Widziałeś system nacięcia na stery w tych nowych rapalach ? Zapomniałem napisać ale próbowałem i wkleić nowy i też zrobić inne nacięcie na ster... po takim zabiegu zrobienia głębszego nacięcia wobler przestaje kompletnie pracować, zaś na tym fabrycznym nacięciu ster bez warunku jakim klejem był podklejony i tak odpada ..... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zybi81 Opublikowano 6 Czerwca 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Czerwca 2022 Spróbuj dwuskładnikowy klej epoksydowy moze być nawet 5 minutowy, a część steru która wchodzi w nacięcie przeszlifuj papierem ściernym aby był porowaty i to dosyć mocno.Tak przygotowany ster bedzie trzymać jak diabli.To samo spróbuj zrobić w nacięciu na ster.Jest też prawdopodobieństwo że materiał z jakiego wykonany jest korpus będzie wymagał jakiegoś specjalnego kleju. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
P.Rozbiecki Opublikowano 6 Czerwca 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Czerwca 2022 (edytowane) Mógłby Kolega zrobić zdjęcie stery wyjętego oraz nacięcia pod niego w korpusie. Jeśli stery zaginęły, to samego nacięcia. ???? Edytowane 6 Czerwca 2022 przez P.Rozbiecki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wydra7 Opublikowano 6 Czerwca 2022 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Czerwca 2022 Zrobię jak będę w domu, czyli pod koniec tygodnia.Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
P.Rozbiecki Opublikowano 6 Czerwca 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Czerwca 2022 Zrobię jak będę w domu, czyli pod koniec tygodnia.PozdrawiamDziękuję! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bob74 Opublikowano 6 Czerwca 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Czerwca 2022 Może wystarczy podkleić ster po zakupie? Miałem tak z Gloogami Nike. Kropelka z dwóch stron i teraz nie wypadają.... nie tylko Nike, z Hermesem to samo... i zapewnie nie tylko z nim... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mekamil Opublikowano 8 Czerwca 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Czerwca 2022 https://www.olx.pl/d/oferta/woblery-z-balsy-CID767-IDmsetO.htmlPraca bardzo ładnie ściągnięta z oryginału, tanie i przede wszystkim od kolegi po kiju. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wojtek B. Opublikowano 8 Czerwca 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Czerwca 2022 https://www.olx.pl/d/oferta/woblery-z-balsy-CID767-IDmsetO.htmlPraca bardzo ładnie ściągnięta z oryginału, tanie i przede wszystkim od kolegi po kiju.To prawda, łowne i tanie, albo tanie i łowne Pan Dariusz to solidny człowiek. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi