dante Opublikowano 7 Czerwca 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Czerwca 2022 Cześć, może ktoś potrzebuje legalnego Windowsa lub Offica do domu w dobrej cenie:https://whatnext.pl/czerwcowa-wyprzedaz-dozywotnie-licencje-windows-10-za-jedyne-67-zlotych-taniej-nawet-o-80/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
xjakub Opublikowano 7 Czerwca 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Czerwca 2022 To jest legalne oprogramowanie czy jak klucze z Allegro ? Wysłane z mojego SM-G781B przy użyciu Tapatalka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dante Opublikowano 7 Czerwca 2022 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Czerwca 2022 Głowy nie dam, ale jeśli portal whatsnext.pl o tym pisze to myślę, że legalne. Kupiłem dwa pakiety office i działa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
selk Opublikowano 7 Czerwca 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Czerwca 2022 (edytowane) ja już widziałem rózne sztuczkite klucze działaja ale w PL musisz miec akurat do windowsa kupionego bez laptopa naklejke z numerem licencji i nośnik czy sa legalne - sądze że nie bardzo lub sa z odzysku Edytowane 7 Czerwca 2022 przez selk Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jano Opublikowano 7 Czerwca 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Czerwca 2022 To, że są to prawdziwe klucze, kupione w legalnym miejscu, z paragonem / fakturą i soft się na nich uruchamia, nie oznacza wcale, że korzystanie z nich jest zgodne z licencją jaka jest do nich przypisana... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Arkadio Opublikowano 7 Czerwca 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Czerwca 2022 (edytowane) To, że są to prawdziwe klucze, kupione w legalnym miejscu, z paragonem / fakturą i soft się na nich uruchamia, nie oznacza wcale, że korzystanie z nich jest zgodne z licencją jaka jest do nich przypisana...Odnośnie warunków licencji są to warunki niekoniecznie zgodne z prawem krajów innych niż producenta. Szukałem w necie, m.in na Allegro legalnego Windowsa. Oglądając i czytając opisy nie można uzyskać żadnej pewności które z nich są legalne ani wg opisów ani sugerując się ceną, czy to 40, czy 100, 400, 800 czy 1200 zł. Sprzedawcy tych najtańszych licencji odsyłają do orzecznictwa sądów UE, które stwierdzają, że producent oprogramowania nie może zabraniać jego odsprzedaży wraz z licencją(przynajmniej w UE), ponieważ nie jest to zgodne ze swobodą obrotu rzeczami (nośniki cd, dvd, książki itp.) na których zostały utrwalone dzieła chronione, po ich wcześniejszym, legalnym wprowadzeniu do obrotu. Nielegalna jest już natomiast sprzedaż kopii zapasowej – orzekł Trybunał Sprawiedliwości UE. Edytowane 7 Czerwca 2022 przez Ardoroq Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi