admin Opublikowano 24 Sierpnia 2005 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Sierpnia 2005 Która przynęta wg Was jest najlepsza? Może być kilka. Podajcie typy a ja utworzę ankietę a później zagłosujemy wszyscy wspólnie. PozdrawiamRemek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 adasio Opublikowano 24 Sierpnia 2005 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Sierpnia 2005 mój faworyt slider 10S RR Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Guzu Opublikowano 24 Sierpnia 2005 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Sierpnia 2005 Dla mnie najlepsza przyneta to: Na szczupaki w plytkiej (do 2 metrow) wodzie: 1. WIRÓWKI DR Potem dlugo, dlugo nic.... a potem: 2. Slider 10S, kolor dowolny.3. Fatso 10 (zarowno F jaki S). Kolor dowolny.4. Pike 16SR (kolor CTM). Na trolla w wodzie do 4 metrow (stojacej): 1. Perch 12F - kolor dowolny.2. Shad Rap 8 lub 9 DR. Kolor dowolny.3. Hornet 6 S. Kolor dowolny.4. Roach 9DR. Kolor dowolny. Nie wiem czy tworzyc wiecej kategorii i podkategorii. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Michumm Opublikowano 24 Sierpnia 2005 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Sierpnia 2005 Myślę że Slider 7 S, duży tez na niego walnie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Xavi Opublikowano 24 Sierpnia 2005 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Sierpnia 2005 1. Obrotówka domowej produkcji z dużym chwostem2. Slider 10 S RR3. Slider 12 S RR Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 admin Opublikowano 24 Sierpnia 2005 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Sierpnia 2005 Moje typy to:1. salmo slider2. yokozuna zip3. salmo jack4. salmo skinner5. grandma 6. X-Rap PozdrawiamRemek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Pike Opublikowano 24 Sierpnia 2005 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Sierpnia 2005 1.Duel Aile Magnet 90S PRH,PIV 2.X-Rap kolor GG, SB3.PH8F RR Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Friko Opublikowano 24 Sierpnia 2005 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Sierpnia 2005 1/do castingu:Slider 2/do trollingu:Shad Rap 3/do spinninguObrotowka i guma (ex aequo) PozdrawiamFriko Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Gość Opublikowano 24 Sierpnia 2005 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Sierpnia 2005 Duel Aile 90S PIWPerch 8F/DR RR/PHSlider 7/10S RR/GT Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 rognis_oko Opublikowano 24 Sierpnia 2005 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Sierpnia 2005 A moim zdaniem źle podeszliście do tematu rankingu przynęt.@Remek, o tobie też mowa.Ranking przynęt powinien mieć konkretne zapytanie bo co to znaczy: Jaka przynęta według was jest najlpesza?.Trzeba zadać pytanie o najlepszą przynętę, którą łowi się dany gatunek ryby, np. Jaka przynęta wg was jest najlepsza na szczupaka?.Proponuję edytować zapytanie na początku wątku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 admin Opublikowano 24 Sierpnia 2005 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Sierpnia 2005 No tak słuszna uwaga. W sumie miałem na myśli szczupaka PozdrawiamRemek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Friko Opublikowano 24 Sierpnia 2005 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Sierpnia 2005 He he, a gdzie: -metoda polowu-rodzaj wody (biezaca/spokojna/morze)-pora roku Ja myslalem ze chodzi o ulubiona przynete po prostu pozdrawiam ps. na razie proponuje podejsc na luzie i sprawdzic czy ankieta zadziala Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Pike Opublikowano 24 Sierpnia 2005 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Sierpnia 2005 Ja podałem przynęty szczupakowe (takie przyszły mi na myśl). Kryterium bardzo uproszczone, najwięcej ryb w różnych okresach czasowych i na różnej wodzie. Acha, dorzucę jeszcze:4. Rapala Sinking Shad Rap 12g (chyba 8cm) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 mifek Opublikowano 24 Sierpnia 2005 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Sierpnia 2005 Generalnie, jeśli chodzi o szczupaki to zasadniczo najchetniej łowię na wobki różnej maści. Szczególnie podobają mi się pękate zabaweczki typu hornet, rapala DT. Dużą sympatia darzę rapalę tail dancer oraz deep tail dancer. W produkocji rodzimych: fatso 10 s/f, slider 7 & 10, prech - szczególnie 12. CO prawda jeszcze nie miałem okazji machać ale wydaję mi się ciekawą propozycją mass marauder junior. Do tego executor. Z gum wszystko co duże, choć ostatnio jakoś dziwnie się złożyło i w moim pudełku królują głównie rippery. Dziwna sprawa :> Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 marek_k84 Opublikowano 24 Sierpnia 2005 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Sierpnia 2005 no to wyciapać i obarot od nowa...Ulubiona/gatunek/metoda/warunki... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 adasio Opublikowano 24 Sierpnia 2005 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Sierpnia 2005 po co komplikować,po prostu ULUBIONA PRZYNĘTA i tyle Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Gadda Opublikowano 24 Sierpnia 2005 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Sierpnia 2005 Bezapelacyjnie Slider 10 S w kolorze RR Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 karambus Opublikowano 24 Sierpnia 2005 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Sierpnia 2005 Rzeczywiście tak jak pisze Rognis czy Friko pytanie powinno być nieco inne lub też rozbite na kilka. @Remekkforma ankiety będzie najlepsza. A tak swoją drogą słyszałem o dobrych braniach szczupłych na makaron gwiazdeczki przy zwijaniu zestawu spławikowego.Chyba można podciągnąć to pod pewną formę spinningu. Co do mojego typu nr 1 to chyba wszyscy wiedzą co najbardziej lubię pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Friko Opublikowano 24 Sierpnia 2005 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Sierpnia 2005 Co do mojego typu nr 1 to chyba wszyscy wiedzą co najbardziej lubię pozdrawiam He he Karambus, chcialbym w weekend przetstowac sobie nowy kij jerkowo (Rozemeijer 2-jerk-it do 120 gr), nie mysle o rybach tylko o pobawieniu sie przynetami z brzegu. Polecisz jakas wode w obrebie Warszawy, albo niedaleko od, na taki trening? A moze sie przylaczysz ? Dobrze by bylo co by woda miala ndobry dostep z brzegu i w miare czysta wode... Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 marek_k84 Opublikowano 24 Sierpnia 2005 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Sierpnia 2005 jedź do Wieliszewa na beton... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Friko Opublikowano 24 Sierpnia 2005 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Sierpnia 2005 @Marek_K cus mi sie kołacze po głowie - moglbys rozwinac?Moze juz na priv, co by nie zasmiecac watku o rankingu pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 mifek Opublikowano 24 Sierpnia 2005 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Sierpnia 2005 zaśmiecanie zaśmiecaniem przyznaj się lepiej friko, że nie chcesz zdradzać ewentualnej miejscówki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 admin Opublikowano 24 Sierpnia 2005 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Sierpnia 2005 Słuchaj Karambus, dla Ciebie specjalnie będzie makaron w kształcie gwiazdek Tak ... jestem jednak za tym by była to ulubiona przynęta bez względu na to czy jest na łososia norweskiego, czy na drapieżną ukleję PozdrawiamRemek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 karambus Opublikowano 24 Sierpnia 2005 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Sierpnia 2005 Niestety w weekend jestem na Mazurach.Co do wody w pobliżu Warszawy, to nie mam żandej koncepcji Trochę dalej jakieś 130km jest zalew na Radomce - Domaniów.Brzeg dostępny, można brodzić, woda w miarę czysta, dojazd OK.Ryby też są.pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Michumm Opublikowano 24 Sierpnia 2005 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Sierpnia 2005 Przypomniało mi się, ja osobiście na to nie łowiłem, ale brat miał wyniki na ta przynęte, jest to bardzo duża obrotówka typu long, a do 3 haków kotwica są nabite 3 niewielkie twisterki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 rognis_oko Opublikowano 24 Sierpnia 2005 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Sierpnia 2005 Jeżeli chodzi o jedyną, ulubioną i najlepszą przynętę na cokolwiek to...w odróżnieniu od większości z was moją ulubioną przynętą jest 3 kopyto Relaxa (w dowolnym jasnym kolorze).W zasadzie można złowić na nią wszystkie gatunki ryb, jest bardzo skuteczna. Można poprowadzić ją na wiele sposobów, można używać jej na wielu typach łowisk, zarówno na rzekach, jak i zaporówkach, czy jeziorach. Można uzbroić ją w różnej wielkośći haki, z różną gramaturą główek jigowych.Występuje w dziesiątkach zestawień kolorów...I mam na nią dobre wyniki. Jeżeli chodzi o same szczupaki to moją ulubioną przynętą jest Slider 10S w dowolnym kolorze.Na inne ryby mam też swoje ulubione przynęty... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pytanie
admin
Która przynęta wg Was jest najlepsza? Może być kilka. Podajcie typy a ja utworzę ankietę a później zagłosujemy wszyscy wspólnie.
Pozdrawiam
Remek
Top użytkownicy dla tego pytania
7
5
4
4
Popularne dni
24 Sie
40
25 Sie
5