Skocz do zawartości
  • 0

Ranking przynęt

admin

Pytanie

• Odpowiedzi 62
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy dla tego pytania

Top użytkownicy dla tego pytania

Opublikowane grafiki

Rekomendowane odpowiedzi

• 0

Dla mnie najlepsza przyneta to:

Na szczupaki w plytkiej (do 2 metrow) wodzie:

1. WIRÓWKI DR

Potem dlugo, dlugo nic.... a potem:

2. Slider 10S, kolor dowolny.

3. Fatso 10 (zarowno F jaki S). Kolor dowolny.

4. Pike 16SR (kolor CTM).

Na trolla w wodzie do 4 metrow (stojacej):

1. Perch 12F - kolor dowolny.

2. Shad Rap 8 lub 9 DR. Kolor dowolny.

3. Hornet 6 S. Kolor dowolny.

4. Roach 9DR. Kolor dowolny.

Nie wiem czy tworzyc wiecej kategorii i podkategorii.

• 0

A moim zdaniem źle podeszliście do tematu rankingu przynęt.

@Remek, o tobie też mowa.

Ranking przynęt powinien mieć konkretne zapytanie bo co to znaczy: Jaka przynęta według was jest najlpesza?.

Trzeba zadać pytanie o najlepszą przynętę, którą łowi się dany gatunek ryby, np. Jaka przynęta wg was jest najlepsza na szczupaka?.

Proponuję edytować zapytanie na początku wątku.

• 0

Generalnie, jeśli chodzi o szczupaki to zasadniczo najchetniej łowię na wobki różnej maści. Szczególnie podobają mi się pękate zabaweczki typu hornet, rapala DT. Dużą sympatia darzę rapalę tail dancer oraz deep tail dancer. W produkocji rodzimych: fatso 10 s/f, slider 7 & 10, prech - szczególnie 12. CO prawda jeszcze nie miałem okazji machać ale wydaję mi się ciekawą propozycją mass marauder junior. Do tego executor.

Z gum wszystko co duże, choć ostatnio jakoś dziwnie się złożyło i w moim pudełku królują głównie rippery. Dziwna sprawa :>

• 0

Rzeczywiście tak jak pisze Rognis czy Friko pytanie powinno być nieco inne lub też rozbite na kilka.

@Remekk

forma ankiety będzie najlepsza.

A tak swoją drogą słyszałem o dobrych braniach szczupłych na makaron gwiazdeczki przy zwijaniu zestawu spławikowego.

Chyba można podciągnąć to pod pewną formę spinningu.

Co do mojego typu nr 1 to chyba wszyscy wiedzą co najbardziej lubię :D

pozdrawiam

• 0

Co do mojego typu nr 1 to chyba wszyscy wiedzą co najbardziej lubię :D

pozdrawiam

He he :mellow:

Karambus, chcialbym w weekend przetstowac sobie nowy kij jerkowo (Rozemeijer 2-jerk-it do 120 gr), nie mysle o rybach tylko o pobawieniu sie przynetami z brzegu. Polecisz jakas wode w obrebie Warszawy, albo niedaleko od, na taki trening? A moze sie przylaczysz ? Dobrze by bylo co by woda miala ndobry dostep z brzegu i w miare czysta wode...

Pozdrawiam

• 0

Jeżeli chodzi o jedyną, ulubioną i najlepszą przynętę na cokolwiek to...w odróżnieniu od większości z was moją ulubioną przynętą jest 3 kopyto Relaxa (w dowolnym jasnym kolorze).

W zasadzie można złowić na nią wszystkie gatunki ryb, jest bardzo skuteczna. Można poprowadzić ją na wiele sposobów, można używać jej na wielu typach łowisk, zarówno na rzekach, jak i zaporówkach, czy jeziorach. Można uzbroić ją w różnej wielkośći haki, z różną gramaturą główek jigowych.

Występuje w dziesiątkach zestawień kolorów...

I mam na nią dobre wyniki.

Jeżeli chodzi o same szczupaki to moją ulubioną przynętą jest Slider 10S w dowolnym kolorze.

Na inne ryby mam też swoje ulubione przynęty...