tekch Opublikowano 14 Czerwca 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Czerwca 2022 Witam, dzisiaj jak już pakowałem kij do samochodu zauważyłem pęknięcie przy przelotce przed szczytówką. Jak to wygląda - w załączniku. Nie zauważyłem tego w trakcie wędkowania, nie czułem żeby w trakcie zarzucania coś się stało. Omotka jak widać na zdjęciu jest cała. Kij jest na gwarancji i się zastanawiam, czy mogę to reklamować... Pozdrawiam i z góry dzięki za pomoc. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cyprys19 Opublikowano 14 Czerwca 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Czerwca 2022 A czy to nie jest przypadkiem wklejka,która się "rozeszła"Moim zdaniem powinieneś to reklamować. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tekch Opublikowano 14 Czerwca 2022 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Czerwca 2022 Tak, zapomniałem dodać - wklejanka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mekamil Opublikowano 15 Czerwca 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Czerwca 2022 Czasem, jak wymieniam złamane wklejki w fabrycznych wędkach to się dziwię, jak one się w ogóle trzymały, skoro często jedynym elementem trzymającym całość jest omotka, a sama wklejka z blankiem jest nijak spasowana. Jak widać, no właśnie nie zawsze się to trzyma. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kineret Opublikowano 15 Czerwca 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Czerwca 2022 Czasem, jak wymieniam złamane wklejki w fabrycznych wędkach to się dziwię, jak one się w ogóle trzymały, skoro często jedynym elementem trzymającym całość jest omotka, a sama wklejka z blankiem jest nijak spasowana. Jak widać, no właśnie nie zawsze się to trzyma. A czy Twoim zdaneim jest to spowodowane zastosowaniem słabej jakości kleju czy nieodpowiednio dobraną średnicę wklejki? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cyprys19 Opublikowano 15 Czerwca 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Czerwca 2022 Nie jestem pewien czy to prawidlowo, ale przelotka piwinna być zamontowana na blanku A wklejka zrobiona powyzej przelotki. Omotka w takim wypadku służy do wzmocnienia blanku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mekamil Opublikowano 15 Czerwca 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Czerwca 2022 A czy Twoim zdaneim jest to spowodowane zastosowaniem słabej jakości kleju czy nieodpowiednio dobraną średnicę wklejki? Najczęściej wklejki są tak doszlifowane, żeby łatwo wchodziły w blank, a blank po prostu przycięty i nic a nic nierozfrezowany, żeby wklejka miała większą powierzchnię styku w miejscu klejenia. Jak Chińczyk da za mało kleju to siłą rzeczy się to luzuje i trzyma na samej omotce.Najlepsza opcja to jest zintegrowanie wklejki z blankiem na etapie zwijania blanku. Na pewno tak miały pierwsze dwie serie Konger Champion Zander i w jeszcze jakichś seryjnych to widziałem, ale nie pamiętam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tekch Opublikowano 15 Czerwca 2022 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Czerwca 2022 Dzięki za pomoc, kij poszedł do oględzin. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi