tete Opublikowano 14 Czerwca 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Czerwca 2022 Potrzebuję zakupić ubezpieczenie turystyczne (oc) przed wyjazdem do Finlandii. Czy ktoś ma może namiar na sprawdzonego ubezpieczyciela, z którym nie będzie problemów w przypadku np. uszkodzonej śruby w wypożyczonym z łodzią silniku? Czy takie ubezpieczenie działa w praktyce? Przejrzałem forum, przejrzałem oferty w porównywarkach i szczerze mówiąc jak głupi byłem tak dalej jestem. Przebijanie się przez OWU to jakiś koszmar. Dzięki za wszelką pomoc. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
croock Opublikowano 14 Czerwca 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Czerwca 2022 Ja miałem, zdaję się, że w Warcie. 2 razy zadziałało na śrubę, raz nawet pokryło też koszt naprawy silnika łodzi po omyłkowym zalaniu dieslem. Za pierwszym razem musiałem powalczyć. Ubezpieczyciel próbował się wymigać wyłączeniem z OWU dot. szkód w wynajmowanym sprzęcie. W odwołaniu zadziałał na nich argument, że to nie był wynajem łodzi (jak np. auta na lotnisku), tylko całościową usługa (domek, łódka, pobyt). Jakiś czas temu Eventur chwalił się, że wprowadza takie ubezpieczenie, ale nie wiem, czy obowiązuje tylko na ich wyjazdy, czy można kupić ekstra. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Trociarz Opublikowano 15 Czerwca 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Czerwca 2022 Pzu Wędkarz Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi