tpe Opublikowano 20 Września 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Września 2012 Parę dni temu siedziałem z kolegami na łódce na zb. Sieniawa. Sandacze nie gryzły, sumy tylko obwąchiwały największe kopyto, za to bolki waliły jak wściekłe. Kolega był bardzo wkurzony, nie zabrał boleniowych Hegemonów, na Snippera na pewno by coś siadło. Od słowa do słowa i dostałem namiar na producenta woblerów Hegemon. U Kuby byłem wczoraj, oczywiście kilka woblerów zmieniło właściciela. Kuba robi woblery od kilku lat. Mieszka blisko Wisłoka, więc prawie wszystkie modele stworzone były do łowienia drapieżników w małej podgórskiej rzece. Hegemony mają już wśród znających je wędkarzy dobrą renomę, są solidnie wykonane i bardzo łowne. Zapraszam do obejrzenia fotek i filmiku. P.S. Kuba obiecał zarejestrować się na j.pl. I miejmy nadzieję, wstawi lepsze fotki swoich woblerów. http://www.youtube.com/watch?v=TYyjI68SMAU&feature=youtu .be 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krzysju Opublikowano 20 Września 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Września 2012 Kapitalny ten pomysł z oczkującym woblerem!Ciekawe jak wyważyć wobka do takiej pracy ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wobler129 Opublikowano 20 Września 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Września 2012 Kapitalny ten pomysł z oczkującym woblerem!Ciekawe jak wyważyć wobka do takiej pracy ... Nie widzę żadnej filozofii, obciążenie jak to w boleniówkach środek-tył, wobek pływający więc wynurza się pyszczkiem do góry Fajne wobki gratulacje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zander3 Opublikowano 20 Września 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Września 2012 Kapitalny ten pomysł z oczkującym woblerem!Ciekawe jak wyważyć wobka do takiej pracy ... Nie widzę żadnej filozofii, obciążenie jak to w boleniówkach środek-tył, wobek pływający więc wynurza się pyszczkiem do góry Fajne wobki gratulacje Czyżby, żadnej filozofii? Pytam, bo przecież nie łowisz boleni. Ja muszę te wobki w końcu konkretnie przetestować... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wobler129 Opublikowano 20 Września 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Września 2012 Kapitalny ten pomysł z oczkującym woblerem!Ciekawe jak wyważyć wobka do takiej pracy ... Nie widzę żadnej filozofii, obciążenie jak to w boleniówkach środek-tył, wobek pływający więc wynurza się pyszczkiem do góry Fajne wobki gratulacje Czyżby, żadnej filozofii? Pytam, bo przecież nie łowisz boleni. Ja muszę te wobki w końcu konkretnie przetestować... Kompletnie żadnej Jeden punkt ołów w wobler i tyle. Zdarza mi się łowić bolenie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
WobleryHegemon Opublikowano 20 Września 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Września 2012 Witam wszystkich serdecznie! Obiecałem i jestem Tak jak napisał Pan Tomek mam na imię Kuba i robię wobki od kilku lat, a testuję je głównie na Wisłoku. Oprócz tego śmigam z nimi na San, Jasiołkę i Wisłokę.Od ponad 2 lat sprzedaję je przez Allegro w różne regiony naszego pięknego Kraju i dzięki relacjom kupujących mogę stwierdzić, że sprawdzają się w łowiskach całej Polski. Na początek wrzucam kilka fotek jerków i woblerów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
WobleryHegemon Opublikowano 20 Września 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Września 2012 ... i kilka rybek ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wildriver Opublikowano 20 Września 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Września 2012 Witamy.Napiszę coś o hegemonach.Mój qmpel ma w swoich pudełkach większośćwoblerów polskich producentów woblerów boleniowych,łowi prawie wyłącznie na hegemony i na gracki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
WobleryHegemon Opublikowano 21 Września 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Września 2012 Bardzo mnie to cieszy Co do obciążenia w pływającym Sniperku to oczywiście jest przesunięte do tyłu. Oczkujące wobki są o wiele trudniejsze do zrobienia niż tonące, ale w pewnych sytuacjach są rewelacyjne. Najczęściej jednak łowię tonącym Sniperkiem i nie narzekam na efekty Tym bardziej, że innym rybkom zupełnie nie przeszkadza że to wobler boleniowy Przykład poniżej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tpe Opublikowano 25 Września 2012 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Września 2012 Dziś pierwszy raz wybrałem się na ryby z Hegemonami. Woda w rzece tragicznie niska, ale na szczęście lekko trącona. Pierwszego boleczka na Snipera zdjąłem z rynienki pod brzegiem na którym stałem. Wziął mi pod nogami na prowadzonego z prądem woblerka, niesamowita akcja. Drugi wziął na we wlewie. Obydwa brania zdecydowane, ryby dobrze zapięte. Łowiłem kijem do 21g, żyłką 0,18. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
madpaw Opublikowano 11 Października 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Października 2012 przynęty wygladają genialnie, filmik super ) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bartek_C Opublikowano 11 Października 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Października 2012 Wygląd Hegemonów bardzo mi się podoba.Na razie jestem w posiadaniu dwóch Jerry,ale przez zimę zamówie kilka Lucky 9cm,tylko ciężko będzie zdecydować się na kolory ( na pewno będzie lin ). Co do aukcji na allegro.Niektóre przynęty zostały wylicytowane za więcej niż wynosi cena katalogowa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zetika16 Opublikowano 11 Października 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Października 2012 (edytowane) Spotykam go czasem w trakcie ustawiania.... Oczkujacy wobek ciekawie wygląda...Tpe gdzie te bolki meczyles? Edytowane 11 Października 2012 przez Tomasz eS Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KRYSTEKWOLF Opublikowano 19 Grudnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Grudnia 2012 Ja mam kilkanaście wobków-snippery i blejki- Kuby wszystkie pracują nienagannie wygląd to samo i parę rybek też złowiły a łowiłem nimi tylko w tym sezonie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Artech Opublikowano 23 Grudnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Grudnia 2012 Oczkujący wobler ma ciekawą pracę, mógłby sprawdzić się na mojej wodzie.Maciek, z tym brakiem filozofii to chyba trochę przesadziłeś. Samo oczkowanie to rzeczywiści żadna filozofia, ale zachować przy tym typową boleniową pracę to już chyba nie jest takie proste. Trzeba będzie zgapić pomysł i spróbować zrobić sobie coś takiego Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marianosum Opublikowano 11 Kwietnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Kwietnia 2013 (edytowane) Znalazłem takie hegemony z jajem na drucie może kolega wrzuci kilka sztuk na giełde w dobrej cenie. Długość - 3 cmWaga - 4g - tonące Edytowane 11 Kwietnia 2013 przez marianosum Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wildriver Opublikowano 14 Kwietnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Kwietnia 2013 Co to znaczy,że "z jajem na drucie"? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
miramar69 Opublikowano 14 Kwietnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Kwietnia 2013 A no to pewnie że na środkowym oczku zamiast kotwiczki przyklejona i zaciśnięta została śrucina. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marianosum Opublikowano 14 Kwietnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Kwietnia 2013 (edytowane) Co to znaczy,że "z jajem na drucie"?No niewiesz?Nie skakałeś nigdy przez płot albo jakąś siatke:-D Edytowane 14 Kwietnia 2013 przez marianosum 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wildriver Opublikowano 14 Kwietnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Kwietnia 2013 No niewiesz?Nie skakałeś nigdy przez płot albo jakąś śiatke:-DTak myślałem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
apioo Opublikowano 27 Października 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Października 2013 (edytowane) W wątku nic się nie dzieje, więc zapodam dwa filmiki Kuby z nowymi wobkami Edytowane 27 Października 2013 przez apioo 9 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dagon Opublikowano 27 Października 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Października 2013 Bardzo fajnie pokazana praca woblerów, lubię filmiki gdzie nikt nie każe mi się domyślać co widzę, lub mówi co mam widzieć. No i ryyyyybki są! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Manniek66 Opublikowano 27 Października 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Października 2013 Świetne filmiki ! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zetika16 Opublikowano 27 Października 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Października 2013 Świetna rzeka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dagon Opublikowano 28 Października 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Października 2013 I rybna. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi