Skocz do zawartości

Woblery Hegemon

tpe

Rekomendowane odpowiedzi

Bywam w okolicach trójkąta Krosno - Przemyśl - Rzeszów tak ze dwa, trzy razy do roku.

Porównując identycznej wielkości rzeki Mazowsza, tamte wody wydają mi się znacznie rybniejsze, ale to subiektywna ocena urlopowicza, który ostatnio i tak zawsze na Sanie ląduje. :)  ;)

• 2 miesiące temu...

Przedstawiam nowy model - Chrabi 2,5cm - smużak na klenie i jazie. Można nim smużyć lub lekko zatopić - zależnie od uniesienia wedziska. Wielkość w sam raz na małe rzeki. Testowałem je od września do listopada i sporo połowiłem. Na razie jeden filmik, ale pewnie wrzucę więcej jak tylko je posklejam przy odrobinie czasu.

post-52130-0-90751500-1388963098_thumb.jpg

post-52130-0-82531000-1388963113_thumb.jpg

post-52130-0-97709600-1388963125_thumb.jpg

Edytowane przez WobleryHegemon
  • Like 4

• 4 tygodnie później...

Widzę, że link już jest :)
Poniżej fotki 2 modeli, na które mocno postawię wiosną i latem.
Lucky 5 cm głównie na Klenie i Pstrągi

post-52130-0-76160500-1391536092_thumb.jpg
Blejk 7,5 cm na Bolenie i Szczupaki a także nocne Sandacze.
post-52130-0-78797700-1391535888_thumb.jpg
Szykuję także Luckiego w wersji 3cm co by go Jazie łatwo łykały, ale na razie jest w fazie testów.

Edytowane przez WobleryHegemon

• 2 miesiące temu...

Nie wiem czy to jest budowla hydrotechniczna czy nie  ale jeśli tak to żałuję , że u mnie takich nie ma bo połowił bym sobie w takim natlenionym miejscu . A tak swoją drogą to u nas trapezowe blachy wbite w poprzek cieku wodnego są zaliczane do budowli hydrotechnicznych .  :blink:

A mógłbyś mi przynajmniej wyjaśnić co u Was uważa się za budowlę hydrotechniczną ? Bo nie chciałbym aby jakiś strażnik opisał mnie za kłusola dlatego tylko , że nie znam prawa . Może kiedyś pojawię się w twoich stronach .

No dziwne , u mnie zrzut ciepłej wody jest objęty całkowitym zakazem połowu jakiejkolwiek ryby . Wiadomo wszem i wobec , że w takich miejscach  rybki gromadzą się w większych ilościach . No ale jeśli u was jest inaczej to tylko trzeba jechać zamieszać w Waszym eko systemie wodnym .

Tam nie ma zakazu wędkowania. Co do ryb to kiedyś było ich bardzo dużo, teraz od święta coś się trafi. Jest tam bardzo duża presja panów z kopanym robakiem a taki jaź złowiony raz, drugi raz nie da się złowić bo przeszkadza mu panierka :) No i takie filmy nie polepszają sytuacji..

Edytowane przez ryba7

• 1 miesiąc temu...
  • 4 lata później...
  • 2 lata później...