Skocz do zawartości

Bajkowa Wisła - foto

Rekomendowane odpowiedzi

• 2 tygodnie później...
  • 2 tygodnie później...

W nawiązaniu do zdjęcia Gumofilca. To zdjęcie zrobiłem gdzieś w 2005 roku na południe od Warszawy, podczas jednego z pierwszych wyjść z cyfrówką nad wodę. Ciekawe czy ten wędkarz jeszcze żyje i dalej siada z bambusami nad Wisłą...

Ja pokuszę się o komentarz. Jest coś wzruszającego dla mnie w widoku starego człowieka na spacerze ze starym psem, siwowłosej pary na ławce w parku. Tak samo jak starego, siwego człowieka nad wodą ze sprzętem pamiętającym lata młodości.

post-401-1348915675,4218_thumb.jpg

Nie do konca wiem, ktore zdjecie wywolalo ta refleksje...po tym, co napisales mnie przypomnial sie obrazek szwedzki - podrozujace po pelnym pieknej przyrody kraju camperami pary z siwymi wlosami...

Pozostaje to w pewnym kontrascie do sytuacji opisanych powyzszymi zdjeciami. Zeby nie wyszlo zbyt dołująco, komentarz:....bo tutaj jest jak jest, po prostu...

Gumo

W nawiązaniu do zdjęcia Gumofilca. To zdjęcie zrobiłem gdzieś w 2005 roku na południe od Warszawy, podczas jednego z pierwszych wyjść z cyfrówką nad wodę. Ciekawe czy ten wędkarz jeszcze żyje i dalej siada z bambusami nad Wisłą...

Ja pokuszę się o komentarz. Jest coś wzruszającego dla mnie w widoku starego człowieka na spacerze ze starym psem, siwowłosej pary na ławce w parku. Tak samo jak starego, siwego człowieka nad wodą ze sprzętem pamiętającym lata młodości.

Żyje i ma się dobrze widziałem go w tym roku w tym samym miejscu z psiakiem ale pewnie inny bo dość młody.

Zdjęcie zrobione na ujściu zimnego kanału przy Elektrociepłowni Siekierki. Na 100% poznaje po murku, stalowym zbrojeniu i lini brzegu po drugiej stronie. W prawym górnym rogu zdjęcia widać nawet kamienną ostrogę która tam jest.

Ale to jeszcze Warszawa :D

• 2 tygodnie później...

Takie skojarzenie..czy ten ptaszek pamieta dobre czasy nad Wisla, kiedy plywaly w niej ryby?...raczej nie..

To moze on, k..., szczesliwy w swojej blogiej nieswiadomosci....mimo, ze calkowicie zdany na sroga łaske matki natury?

Gumo

Czy masz na myśli niewidocznego ptaszka ze zdjęcia @Anquiler'a? Myśle, że pamieta

U.

• 2 tygodnie później...
  • 3 tygodnie później...
  • 4 tygodnie później...