admin Opublikowano 26 Lutego 2009 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Lutego 2009 Gumo, jedna uwaga techniczna - w przypadku takich zdjęć musisz podbić ekspozycję (bardziej doświetlić) np. o +1 EV. Śnieg nie będzie szary. PozdrawiamRemek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
patu Opublikowano 26 Lutego 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Lutego 2009 ..i sprawdzić ustawienia w WB... Gumo, jaki miałeś czas otwarcia migawki?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
popper Opublikowano 26 Lutego 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Lutego 2009 Patryk poczytaj EXIF Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
patu Opublikowano 27 Lutego 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Lutego 2009 Patryk poczytaj EXIF ...jakoś nie mogę go zczytać ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gumofilc Opublikowano 27 Lutego 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Lutego 2009 To zdjecie w wersji tak jak bylo zrobione nie nadaje sie do ogladania <_< , bardzo przeswietlone... Wstawilem nie ze wzgledu na jakosc ale z wzgledu na to co przedstawia (po transpozycji na tytul watku). Dobra, w sumie niech to bedzie taki rodzaj szkolenia... Generalnie to byl dziwny dzien, rano bylo -20st, ale pogoda zupelnie nie jak w taki mróz - duza wilgotnosc w powietrzu - zamglenia a momentami pojawiala sie dziura w zachmurzeniu, tak jak na zdjeciu. Wszystko dokola lacznie z drewami biale.Z automatyki nie bylo sensu korzystac...na manualu czesto musialem zjezdzac ponizej czasu 1/1000 aby za chwile wsztstko zmieniac... ...generalnie niezle cwiczenie. Gumo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gumofilc Opublikowano 27 Lutego 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Lutego 2009 Nie bede sciemnial ze to Wisla , wiec w celu powrotu do tematu... Gumo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
admin Opublikowano 27 Lutego 2009 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Lutego 2009 To zdjęcie nie było prześwietlone! Tam jest jeszcze spory zapas do podciągnięcia. Oczywiście traktuję to jako szkolenie Jeśli nie chcesz to się zamknę PozdrawiamRemek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gumofilc Opublikowano 27 Lutego 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Lutego 2009 Hmm, aparat mowil co innego. Zdjecie uzdatnilem na sile programowo.Podchodze do tego inaczej wiec sie nie zamykaj.. ...kak skazał sierzant starszyna: im wiecej potu na cwiczeniach tym mniej krwi w boju... <_< A to tak wygladalo... Gumo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
popper Opublikowano 27 Lutego 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Lutego 2009 Na mój gust, gdybyś przymknął przysłonę, chociaż do 6.3, byłoby znacznie lepiej. Z tego co widziałem robileś przy max. dziurze Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
admin Opublikowano 27 Lutego 2009 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Lutego 2009 Przede wszystkim nie słuchaj aparatu. On mierzy ale ... to po histogramie dopiero widać czy jest coś wypalone czy nie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gumofilc Opublikowano 27 Lutego 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Lutego 2009 Wlasnie w tym sensie sluchalem aparatu, obejrzalem histogram. Pewnie i byloby lepiej gdybym przymknal dziure a jeszzce lepiej gdybym wyciagnal filtr polaryzacyjny, ktory mi poczatkowo nieco przymarzl do tylka... <_< ...ale nie chodzilo mi o choinki w oddali...i tak ledwo bylo je widac... Gumo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mirr Opublikowano 5 Marca 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Marca 2009 widok z lotu cessny Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rapia Opublikowano 5 Marca 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Marca 2009 Witam.Mam pytanie gdzie Nasza WISEŁKA jest taka piekna?PZDR. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Yeah Opublikowano 5 Marca 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Marca 2009 mirr, jaki to odcinek? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mirr Opublikowano 5 Marca 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Marca 2009 okolice Kazimierza nad Wisełką. pozdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rapia Opublikowano 5 Marca 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Marca 2009 Kawał pieknej wody.Tylko pozazdroscic mieszkanca i wedkarza tam łowiacym. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gumofilc Opublikowano 6 Marca 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Marca 2009 Tak, z gory to wyglada nieco inaczej...od razu widac ktoredy idzie glowna rynna. Z brzegu nieraz mozna sie naciac... Gumo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kubson Opublikowano 6 Kwietnia 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Kwietnia 2009 Witam Nad wisełką coraz cieplej, wszystko budzi się do życia. PozdrawiamKuba Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mirr Opublikowano 14 Kwietnia 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Kwietnia 2009 jak w tytule Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
popper Opublikowano 14 Kwietnia 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Kwietnia 2009 To tak jakby mniej bajkowo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MGOR Opublikowano 14 Kwietnia 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Kwietnia 2009 widok z lotu cessny a może wprowadzimy lekki wątek edukacyjny - patrząc na to zdjęcie napiszcie gdzie szukać ryb - boleni, kleni, sumów... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gromit Opublikowano 14 Kwietnia 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Kwietnia 2009 Marcinie,Ja bym szukał ryb tradycyjnie w lesie , albo w najbliższej wiosce . Pozdrawiam Gromiś Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MGOR Opublikowano 14 Kwietnia 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Kwietnia 2009 Gromit, mój drogi Pstrągażu... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gromit Opublikowano 15 Kwietnia 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Kwietnia 2009 Ha,rozpoznałeś mnie.Muszę zmienić uczesanie.Spotkamy się nad Wisłą to mnie nie poznasz. Pozdrawiam Gromiś Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
admin Opublikowano 15 Kwietnia 2009 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Kwietnia 2009 Ułatwię identyfikację. Mam nadzieję, że Gromit mi wybaczy. Gromit -> gościu nad Wisłę chodzi z drabiną, aluminiową, rozkładaną - niekiedy przydatna. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi