Robert Opublikowano 6 Grudnia 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Grudnia 2009 Fotka z dzisiejszej przejażdżki rowerowej. Robiłem komórką. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Robert Opublikowano 6 Grudnia 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Grudnia 2009 A to starsze zdjęcie zrobione aparatem. Tanim, ale jednak ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
donkicha Opublikowano 6 Grudnia 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Grudnia 2009 Witam Robert fajne foty pobudzają wyobrażnie, ciekaw jestem jaka to oklica? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
undre Opublikowano 6 Grudnia 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Grudnia 2009 Witam Robert fajne foty pobudzają wyobrażnie, ciekaw jestem jaka to oklica? Pod pierwszym zdjęciem w nazwie pliku masz nazwę miejscowości> Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Robert Opublikowano 6 Grudnia 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Grudnia 2009 No tak, tylko Lipnik niewiele mówi. Zerknąłem na licznik w rowerze i tak mniej więcej jest to jakieś 15 km w dół od Połańca. Pojechałem dziś zobaczyć dół po kopalni w Piasecznie w którym kiedyś namiętnie łowiłem. Od kilku lat jest tam zakaz wstępu bo niwelują brzegi. Ogólnie wygląda to nieciekawie, mało bajkowo Druga fotka to Wisła, powiedzmy 500 m poniżej elektrowni. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
biosteron Opublikowano 7 Grudnia 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Grudnia 2009 Coś dla miłośników naszej Królowej FILM Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gumofilc Opublikowano 11 Grudnia 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Grudnia 2009 Wislane ptaki...dobrze ze nie Hitchcock'owskie... Gumo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Robert Opublikowano 11 Grudnia 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Grudnia 2009 Mam gdzieś fotkę stada które poderwało się jak przepływaliśmy obok dużej wyspy gdzie gniazdowały mewy. Skojarzenie z Ptakami Alfreda było mocne bo ptaki najwyraźniej miały ochotę potraktować nas jak te z filmu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gumofilc Opublikowano 11 Grudnia 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Grudnia 2009 Golebie moga co najwyzej nasrac (zreszta byla taka parodia Ptakow). A z mewami czy rybitwami, zwlaszzca jak sie jeszzce kolo gniazd kreca jest niewesolo. <_< Gumo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
biosteron Opublikowano 11 Grudnia 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Grudnia 2009 Golebie moga co najwyzej nasrac (zreszta byla taka parodia Ptakow).Gumo Ja tam lubię jak np.taki gołąb grzywacz pogrucha nad wodą. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wujek Opublikowano 11 Grudnia 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Grudnia 2009 Mam gdzieś fotkę stada które poderwało się jak przepływaliśmy obok dużej wyspy gdzie gniazdowały mewy. Skojarzenie z Ptakami Alfreda było mocne bo ptaki najwyraźniej miały ochotę potraktować nas jak te z filmu. My nie podpływaliśmy bliżej, ale pewnie wrażenia byłyby podobne. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Robert Opublikowano 11 Grudnia 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Grudnia 2009 Ja przepłynąłem blisko bo się inaczej nie dało. Z jednej strony za płytko a z drugiej dwie wyspy z burtami i krzakami. Było ciekawie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Grzecho Opublikowano 11 Grudnia 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Grudnia 2009 Świetne zdjęcie, faktycznie wzbudza pewien niepokój, jakby wyjęte z filmu Hitchcock`a. pzdrGrzecho Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wujek Opublikowano 11 Grudnia 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Grudnia 2009 Ładna kolonia Śmieszki robią kupe wrzasku, dobrze że tylko wrzasku Rybitwy jak mają młode potrafią pozoracyjnie przyatakować, wtedy jest ciekawiej, ale nie gniazdują w tak licznych koloniach Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Robert Opublikowano 11 Grudnia 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Grudnia 2009 Mewy na piaszczystych wyspach niechętnie budują gniazda. Budują jak nie ma wyjścia. Ta kolonia miała idealne miejsce. Duża, wysoka zarośnięta wyspa niepodatna na byle przybór i gniazda na pisaku ale w krzakach niewidoczne z góry zbyt dobrze. Te z fotki to 1/10 tego co tam było. Sfilmowałem nawet jak się podrywają bo wiedziałem co się będzie działo. Widok niesamowity. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wujek Opublikowano 11 Grudnia 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Grudnia 2009 Masz rację, w tym roku widziałem 2 kolonie, jedna na płaskiej wyspie którą prawdopodobnie zalało. Większość gniazd było rybitw rzecznych, trafiły się jakieś 2-3pary sieweczek rzecznych i kilka gniazd śmieszek. Choć miały inne ciekawsze wysokie i zarośnięte wyspy niestety zagnieździły się na płaskiej i piaszczystej. Zauważyłem że wyspy nie mogą mieć bardzo wysokiej roślinności. Druga kolonia była na wysokiej piaszczystej z kępami niskich krzaków. Zdjęcie jest właśnie z tej. W tym okresie wiekszość par miała już spore, chodzące młode które kryły się właśnie w tych kępach. Podobnie jak u piskląt pingwinów młode trzymały się razem w dużych grupach. Na wyspę nie wchodzliliśmy bo i tak z daleka ptaki bardzo się niepokoiły. W tym roku płynąc natknąłem się też na ciekawe gniazdo mewy pospolitej które ptaki zrobiły na sterczącym z wody drzewie.pozdrawiamW Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wujek Opublikowano 11 Grudnia 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Grudnia 2009 Przy okazji wiślanych wysp Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Darek65 Opublikowano 12 Grudnia 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Grudnia 2009 .... Ta kolonia miała idealne miejsce. Duża, wysoka zarośnięta wyspa niepodatna na byle przybór i gniazda na pisaku ale w krzakach niewidoczne z góry zbyt dobrze. Te z fotki to 1/10 tego co tam było. Sfilmowałem nawet jak się podrywają bo wiedziałem co się będzie działo. Widok niesamowity. Robert - czy zdjęcie było robione na wysokości Lipnika - Dymitrowa ? Opis pasuje idealnie, są tam dwie wyspy gdzie od lat gniazdują mewy - setki jak nie tysiące. Wrzask lęgowiska słychać na kilometry.Poniżej fotka znanego wszystkim wiślakom ssaka. Niejeden spinningista wpadł w jego zasieki Pozdrowienia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wujek Opublikowano 12 Grudnia 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Grudnia 2009 Fajnie uchwycony bober W Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Robert Opublikowano 12 Grudnia 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Grudnia 2009 Darek65, trudno, żeby facet z Baranowa nie wiedział o czym mowa Miejsce bardzo charakterystyczne. Fajny boberek. Ja próbowalem nieco inaczej ujac bobra z Bobru. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Darek65 Opublikowano 12 Grudnia 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Grudnia 2009 Super impresja. Czapka z głowy Pozdrowienia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
biosteron Opublikowano 19 Grudnia 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Grudnia 2009 Wisła na Biegunach FILM Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kubson Opublikowano 19 Grudnia 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Grudnia 2009 Witam Spojrzenie na dzisiejszą wisłę - z mostu Siekierkowskiego... ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kubson Opublikowano 19 Grudnia 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Grudnia 2009 cd: Wisła... ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kubson Opublikowano 19 Grudnia 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Grudnia 2009 ...gdy schodziłem z Mostu Siekierkowskiego na Wał Miedzyszyński, zauważyłem jakiś ruch w nadbrzeżnych zaroślach... ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi