Skocz do zawartości

Bajkowa Wisła - foto

Rekomendowane odpowiedzi

Jak by na to nie patrzeć facet nadal siedzi w prawym dolnym rogu :mellow: bo w lewym dolnym by się utopił <_<

Ha ha ha

:lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

Faktycznie strony mi się pomyliły :D

W lewym musiał by pływać na łódce :D

:lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

W związku z tym, że dałem plamę to muszę zadośćuczynić tej pomyłce.

Byłem dzisiaj na stokach Baraniej Góry w dolinie Białej Wisełki w związku z tym zamieszczam fotki ze strefy urodzin naszej Królowej .

post-151-1348913414,3229_thumb.jpg

post-151-1348913414,4055_thumb.jpg

@zewu - ja nad Wisłę mam ca 8 minut piechotą, chyba, żebym się pospieszył; to wtedy 5. Za to nad Narew - 80 km; nawet, jeżeli się spieszę :lol:. Jednak Królowa w moich okolicach jest raczej industrialna i - niestety - łagodnie mówiąc, pachnie niepięknie. Dlatego ciągnie mnie nad tę drugą rzekę, która - zwłaszcza pod koniec dnia - obdarza pięknymi widokami. A czasem nawet rybami.

post-381-1348913416,478_thumb.jpg

@Zewu - bardzo ładnie unaoczniłeś swoją opinię. To drugie zdjęcie było - jak sądzę - zrobione po praskiej stronie, ale powyżej czy poniżej Mostu Gdańskiego?

Przypomniała mi się pewna przygoda, związana z tą okolicą. Łowiłem pod rzeczonym mostem, właśnie po stronie praskiej. Jakiś dowcipniś, stojąc na moście, postanowił sobie zażartować i rzucić kamieniem w wodę tuż przede mną. Niestety, nie wyszło mu i trafił mnie tym kamulcem w głowę. Wracałem do domu z ręką ułożoną w miseczkę przy głowie, opróżniając ją co 5 minut z krwi. Bardzo niehalo przeżycie.

Pozdrawiam,

Tak, zdjęcia zrobione są po praskiej stronie, poniżej m. Gdańskiego (na wysokości ogródków działkowych).

'Przygoda' faktycznie nieciekawa, ale na debila możesz trafić wszędzie.

Mniej ludzi (i całkiem malowniczo) będzie poniżej m. Grota-Roweckiego.

post-147-1348913417,5779_thumb.jpg

post-147-1348913417,6936_thumb.jpg

• Like 1

Cześć,

Wrzuciłem to pierwsze zdjęcie z pewną niepewnością co będzie dalej ale ... nie myślałem, że aż tyle będzie chętnych do pokazania swoich rzek. Mogę jedynie powiedzieć tylko tyle, że co by nie mówić to mamy piękne rzeki w Polsce, oraz świetnych wędkarzy-fotografików. Dziękuję za zdjęcia!!

Pozdrawiam

Remek

• 8 miesięcy temu...