admin Opublikowano 7 Stycznia 2008 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Stycznia 2008 He, he ... jeśli to Wasze to na szczęście to nie moja PozdrawiamRemek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Robert Opublikowano 7 Stycznia 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Stycznia 2008 Jakoś nie widać na tych zdjęciach tej mega presji. Trawka w miejscu gdzie u mnie wyklepana gleba a wycieczki autokarowe to nie czarny humor tylko real. Muszę w lutym zrobić fotkę koczujących w namiotach, to zobaczycie prawdziwą presję Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ginel Opublikowano 8 Stycznia 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Stycznia 2008 Poproszę o przepis, jak zachować tak dziewicze miejscówki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maciejowaty Opublikowano 8 Stycznia 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Stycznia 2008 To pałka na bolenie Hehehee...a w moim samochodzie wcale nie śmierdzi rybami Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
argrabi Opublikowano 8 Stycznia 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Stycznia 2008 Poproszę o przepis, jak zachować tak dziewicze miejscówki Odsunąć wioski i drogi dojazdowe od koryta Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ginel Opublikowano 8 Stycznia 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Stycznia 2008 Tak sie nie da. W wioskach cały urok:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
biosteron Opublikowano 8 Stycznia 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Stycznia 2008 Poproszę o przepis, jak zachować tak dziewicze miejscówki Odsunąć wioski i drogi dojazdowe od koryta Jesli wioski to i miasta też,gdzies tu widziałem na forum zdjecie na którym bylo uwidocznine ze 100 osób łowiacych na lodzie w centrum Warszawy ,mieszkam na wsi i jeszcze nie widzialem u mnie takiego skupiska ludzi nad woda Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
argrabi Opublikowano 8 Stycznia 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Stycznia 2008 Tak sie nie da. W wioskach cały urok:) Tak jak fragment mojej rodzinnej wioski.. W tle zamarznięta Wisła.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pirania74 Opublikowano 8 Stycznia 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Stycznia 2008 Poproszę o przepis, jak zachować tak dziewicze miejscówki Odsunąć wioski i drogi dojazdowe od koryta POPIERAM Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Darek65 Opublikowano 8 Stycznia 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Stycznia 2008 Argrabi - piękne te Twoje rodzinne strony. Przypomina mi wioski nad Wisełką pod Baranowem. Za nieboszczki Austri i potem w II RP w moim miasteczku było parę osób, które miały prawo połowu ryb na Wiśle. W tym dziadek i ojciec mojego sąsiada. A co drugi łowił bez pozwolenia. Oczywiście nie używali Talonów i Megabasów ale ryb było nie do przebrania. Zresztą było ich sporo więcej nawet na przełomie lat 70/80. Dzisiaj to trochę inaczej wygląda.Choćby stada przelewowych kleni. Ki czort im zaszkodził?. Bo woda w dzisiejszej Wiśle to kryształ w porównaniu z czasami propagandy sukcesu. Może ruskie siaty za parę złoty ale chyba bardziej napór mięsiarskich wędkarzy niezaleznie czy z miasta czy wioski. Pozdrowienia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Robert Opublikowano 8 Stycznia 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Stycznia 2008 Za brak kleni na naszych terenach odpowiedzialne są siaty na tarliskach. Kleni nie da się tak masowo wyławiać wędką. Niestety klenie trą się w sposób widoczny i to jest wyrok na nie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ginel Opublikowano 8 Stycznia 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Stycznia 2008 To prawda. W 2005 roku zgłaszałem proceder na Nidzie do PSR. Nawet przyjechali:) i wypuścili z kanału 280 sztuk kleni(liczone) o rozmiarach 40-50cm. Niestety to już były resztki. Kanał uchodził do Nidy, a pod mostkiem była siata. Siata podejrzewam założona była od marca na szczupce, a raczej ich resztki. Szkoda słów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
argrabi Opublikowano 9 Stycznia 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Stycznia 2008 Argrabi - piękne te Twoje rodzinne strony. Przypomina mi wioski nad Wisełką pod Baranowem. Za nieboszczki Austri i potem w II RP w moim miasteczku było parę osób, które miały prawo połowu ryb na Wiśle. W tym dziadek i ojciec mojego sąsiada. A co drugi łowił bez pozwolenia. Oczywiście nie używali Talonów i Megabasów ale ryb było nie do przebrania. Zresztą było ich sporo więcej nawet na przełomie lat 70/80. Dzisiaj to trochę inaczej wygląda.Choćby stada przelewowych kleni. Ki czort im zaszkodził?. Bo woda w dzisiejszej Wiśle to kryształ w porównaniu z czasami propagandy sukcesu. Może ruskie siaty za parę złoty ale chyba bardziej napór mięsiarskich wędkarzy niezaleznie czy z miasta czy wioski. Pozdrowienia Dzięki... Dziś sporo domków pustych stoi.. A jeszcze kilkanaście, kilkadziesiąt lat temu ich mieszkańcy wiedli żywot zwiazany z Rzeką.. Jak nie rybactwo, to praca nad wodą (np. w Przedsiębiorstwie Budownictwa Wodnego) itp. Wioska wydała tez kilku kapitanów żeglugi śródlądowej (pogłębiarki, pchacze, statki pasażerskie, holowniki). Sam sie pod okiem starych (ponad 70 lat) wiślaków uczyłem rybackiego fachu.. I to nie tylko pływania z sieciami, ale tez i ich wyprawiania i wielu innych rzeczy.. A teraz .. Choć jeszcze kilkanaście pychówek zostało, to teraz nad Wisłą pusto w porównaniu z tamtymi czasami.. Świadectwem tego jest choćby ta zapomniana droga... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rutt Opublikowano 9 Stycznia 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Stycznia 2008 Starorzecze Bugu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SzymusS Opublikowano 9 Stycznia 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Stycznia 2008 Starorzecze Bugu Hmm - ja też mam swoje starorzecze na Bugu - w którym w pewnych okresach aż gęsto od bolków Niestety jak to moja żona powiedziała: łatwiej je chyba wiosłem trafić niż na wędkę złowić Potrafią wskakiwać niemalże do łódki, a przynęty nie ruszają Ale Rutt - Twoje zdjęcie to chyba off-topic, bo przecież wątek poświęcony Wiśle Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BartekP Opublikowano 9 Stycznia 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Stycznia 2008 Starorzecze Bugu Hmm - ja też mam swoje starorzecze na Bugu - w którym w pewnych okresach aż gęsto od bolków Niestety jak to moja żona powiedziała: łatwiej je chyba wiosłem trafić niż na wędkę złowić Potrafią wskakiwać niemalże do łódki, a przynęty nie ruszają Tak to jest niestety z bolkami ze starorzeczy. A czasami dech w piersiach zapiera Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rutt Opublikowano 9 Stycznia 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Stycznia 2008 Niby off-topic ale jednak nie bo nie ja pierwszy w tym temacie pokazuje łowiska które nie są Wisłą ale sorry - więcej nie będe Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
argrabi Opublikowano 10 Stycznia 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Stycznia 2008 No to jeszcze tak a'propos dzikich miejscówek.. Z brzegu raczej ciężko łowić.. A z łodzi??Wspomnienie późnej jesieni... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
biosteron Opublikowano 10 Stycznia 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Stycznia 2008 No to jeszcze tak a'propos dzikich miejscówek.. Z brzegu raczej ciężko łowić.. A z łodzi??Wspomnienie późnej jesieni... Bajkowe miejsce ,tylko ta ramka niepotrzebna Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rognis_oko Opublikowano 11 Stycznia 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Stycznia 2008 Hmm - ja też mam swoje starorzecze na Bugu - w którym w pewnych okresach aż gęsto od bolków Niestety jak to moja żona powiedziała: łatwiej je chyba wiosłem trafić niż na wędkę złowić Potrafią wskakiwać niemalże do łódki, a przynęty nie ruszają @SzymusS, czy możesz uchylić rąbka tajemnicy (na prv) gdzie jest to starorzecze, bo mam malutki sposób na bolki ze stojącej wody. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hasior Opublikowano 11 Stycznia 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Stycznia 2008 bo mam malutki sposób na bolki ze stojącej wody. Znaczy się zabieranie Brata na łódkę <_< Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
argrabi Opublikowano 15 Stycznia 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Stycznia 2008 A żeby nie było, ze OT, to sprzed kilku lat, z nadzieją, ze w tym roku tak samo będzie: I słowo ciałem sie stało.. Fotki z soboty i niedzieli: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BartekP Opublikowano 15 Stycznia 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Stycznia 2008 Rognis i weź ustrzel takiego Od dwóch lat usilnie próbuje na swoim. Uderzenia w różnych częsciach starorzecza z dużą częstotliwością potrafią naprawde zdenerwować tym bardziej, że próby złowienia spełzają na niczym. Gdybyś miał jakiś pomysł na nie którym chciałbyś się podzielić to ja chętnie posłucham mądrego Sorry za offa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
brati Opublikowano 15 Stycznia 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Stycznia 2008 I słowo ciałem sie stało.. Fotki z soboty i niedzieli: A w moich okolicach w niedziele Wisełka jakby inna Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
popper Opublikowano 15 Stycznia 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Stycznia 2008 I mnie sie spodobała. Niestety byłem tylko przelotem: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi