Skocz do zawartości

Bajkowa Wisła - foto

Rekomendowane odpowiedzi

Kolejna fotka, niestety troszkę spóźniona.

Wygladało to tak, jakby za wałem, w zastoisku, odbywały się jakieś zawody, w łowieniu na mormychę :o

Tłok i ścisk tylko na fotce niewiele widać :wacko:

Może ktoś rozpoznaje te okolice? To okolice Góry Kalwarii.

Dokładnie, tak jak pisze Pablom. To stary port w Górze Kalwarii.

Tam jest zawsze tłoczno - zima, wiosna, lato... :(

• 6 miesięcy temu...

rognis_oko

To po prostu port w Górze Kalwarii. Nie stary tylko po prostu port, bo jeśli to Twoim zdaniem stary port to powiedź mi gdzie jest nowy? Nie wprowadzaj nikogo w błąd. W porcie nie zawsze jest tłoczno. Zazwyczaj jest tłoczno jeśli są zawody lub w zimie, gdyż w okolicach portu jest zazwyczaj zimowisko więc niektórzy wówczas pokazują swoje wędkarskie umiejętności.

To po prostu port w Górze Kalwarii. Nie stary tylko po prostu port, bo jeśli to Twoim zdaniem stary port to powiedź mi gdzie jest nowy? Nie wprowadzaj nikogo w błąd. W porcie nie zawsze jest tłoczno. Zazwyczaj jest tłoczno jeśli są zawody lub w zimie, gdyż w okolicach portu jest zazwyczaj zimowisko więc niektórzy wówczas pokazują swoje wędkarskie umiejętności.

Kolego,

powiedziałem, że to stary port, bo jest po prostu stary. Tutaj nie chodziło mi o to, że jest to stary/zamknięty port, bo wybudowano nowy port. Nie ma nowego portu, a ten co jest na zdjęciu jest po prostu stary, bo ma sporo lat.

Poza tym, za każdym razem jak jestem w okolicy to widzę tam mnóstwo ludzi, najwięcej wiosną i zimą. Jeszcze ani razu nie udało mi się przejechać/przepłynąć tamtędy, aby nie zobaczyć conajmniej kilku/kilkunastu osób.

Nie pisz mi, że wprowadzam kogoś w błąd, bo tego nie robię.

A jak wiesz lepiej to po prostu napisz, a nie bezpodstawnie oskarżasz mnie o wprowadzanie w błąd.

Drogi kolego! Nie unoś się tak. Po prostu gdybyś zapytał się kogoś z tamtych okolic (a stamtąd min. pochodzę) nikt by nie udzielił odpowiedzi na pytanie: gdzie jest stary port w Górze kalwarii bo to po prostu jest port i tyle. Natomiast tak jak napisałem szczególnie w zimę port jest oblegany i wczesną wiosna min. ze względu na zimowisko, które zazwyczaj jest gdzieś w pobliżu... W lato port świeci pustkami no chyba że są zawody spławikowe. Poza tym na jesieni ściągają tam również min. wytrawni łowcy sandaczy, którzy napotkani w wakacje na postawione pytanie: jak wyniki? odpowiadają :EEEE tam w lipcu i sierpniu to kicha ale panie w styczniu i w lutym to sandacz brał to wyśmienicie.

ps. I nie oskarżam Cię o nic tylko pragnąłem sprostować.

Jest to fota zrobiona z mostu kolejowego w Stanach (okolice Nowej Soli). Bardzo rybny i piękny kawałek wody. Co do mostu to jest on pod jakimś względem wyjątkowy (nie jestem pewien ale chyba najdłuższy w Europie o tego typu konstrukcji) i warto go zobaczyć.

Pozdrawiam.

Piotr