Dagon Opublikowano 13 Maja 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Maja 2014 Najśmieszniejsze w tym wszystkim jest to, że za kupę kasy wygolono brzegi, zlikwidowano stary, można powiedzieć wiekowy drzewostan, porobiono ścieżki rowerowe z ubitego piachu i plecionej, pożal się Boże wikliny w parkanikach na 30 cm i zostawiono to na pastwę losu.Plany były ambitne a wyszła kupa, brzegi zarastają, na ścieżkę rowerową to wieczorem strach wejść, bo jak nie obszczywający wszystko menele, to karki puszczają psy bez kagańca na "zawody", albo kwiat stołecznej młodzieży ćwiczy pchnięcie butelką na odległość.Zdewastowano brzegi za grube miliony, a za jakiś czas znowu ktoś wygra przetarg na tak zwaną "renowację" bo wszystko (i dobrze) pięknie zarasta. Co do met, to tylko i wyłącznie długie, bardzo długie, spacery i obserwacja wody, inaczej nie widzę, a że jest presja spora, ryb mało, to nie ma szans by się koś wysypał na forum z dobrej miejscówki. Szczęścia i powodzenia życzę, oraz cierpliwości w ilości tak zwanej "od cholery i trochę". 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jasiek170476 Opublikowano 14 Maja 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Maja 2014 Fajnie by było, gdyby jakiś fajny wędkarz z zasadami został Prezydentem Warszawy, pewnie zrobił by coś pożytecznego dla naszej Wisły, ale prawda jest taką, że mądrzy ludzie do polityki się nie pchają. 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
theYard Opublikowano 16 Maja 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Maja 2014 Witam, Panowie planuję w czasie pracy wyskoczyć dosłownie na dwie godzinki nad wodę gdzieś w południowej części Wawy i zastanawiam sie nad jeziorkiem Powsinkowskim ? Czy ktoś z kolegów ostatnio może tam łowił ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
adamek Opublikowano 16 Maja 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Maja 2014 Witam. Mogę dodać od siebie ze w zeszłym sezonie tez wedkowałem trochę na Wisełce w mieście coś tam można było złowić nieduże bolki i szczupaki przy mostach i zastoiskach za główkami ale jeździłem tylko 5, 6 rano a i o tej godzinie mozna było spotkać na miejscówce ludzi pijących flaszke z gwinta itp. o 8 rano to już tłok sie robił czesami i trzeba było wracać. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jasiek170476 Opublikowano 16 Maja 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Maja 2014 (edytowane) Witam, Panowie planuję w czasie pracy wyskoczyć dosłownie na dwie godzinki nad wodę gdzieś w południowej części Wawy i zastanawiam sie nad jeziorkiem Powsinkowskim ? Czy ktoś z kolegów ostatnio może tam łowił ?Jeśli chodzi o to jeziorko które łączy się z Wilanowskim, to czasem można trafić ładnego szczupaka, miejscowi zarybiają nim co roku jeziorko. Pozatym strasznie dużo jest tam sumika karlowatego, troszkę okonia i podobno grasuje tam duży Sum, ale wiem to tylko z opowiadań miejscowych pijaczków. Czasami można się tam wybrać w wolnej chwili, ale najlepiej w tygodniu. Edytowane 16 Maja 2014 przez Jasiek170476 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
theYard Opublikowano 16 Maja 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Maja 2014 Dzięki za info. No właśnie na tygodniu ciężko z wolnym czasem, zostaje tylko sobota. Jak nie będzie padać jutro to się wybiorę na spacer ze spinem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ezehiel Opublikowano 16 Maja 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Maja 2014 Zamykają na GP Wisłę dla innych? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jasiek170476 Opublikowano 19 Maja 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Maja 2014 (edytowane) Na Warszawskiej Wiśle słabo, wczoraj byłem w okolicach piaskarni przy trasie siekierkowskiej, woda bardzo się podniosła i nie widać oznak żerowania drapieżników na 3 godziny machania zero pobić. Jak woda opadnie może się z rybą trochę ruszy. Edytowane 19 Maja 2014 przez Jasiek170476 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jasiek170476 Opublikowano 26 Maja 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Maja 2014 (edytowane) Koledzy jak sytuacja na naszej Wiśle, woda już opadła? Leżę w szpitalu już ponad tydzień i nie mam możliwości sprawdzenia. Edytowane 26 Maja 2014 przez Jasiek170476 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dagon Opublikowano 26 Maja 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Maja 2014 Opada bardzo szybko, już da się łowić, z tego co wiem ryba też już zaczęła gryźć, ja sprawdzę dopiero jutro, albo pojutrze, zależy jak mi się ułoży z pracą.Tutaj masz przydatne narzędzie do śledzenia stanów wody.http://monitor.pogodynka.pl/hydro/start Pozdrawiam i powrotu do zdrowia życzę, Darek. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ketnik Opublikowano 26 Maja 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Maja 2014 Dzisiaj jadąc mostem Północnym do pracy patrzylem na Wisłę i jestem miło zaskoczony jej poziomem. Wygląda to naprawdę obiecująco. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jasiek170476 Opublikowano 26 Maja 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Maja 2014 Super, dzięki za szybką odpowiedź, już nie mogę się doczekać. Może ten sezon będzie lepszy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MichałM Opublikowano 26 Maja 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Maja 2014 W tym momencie Wisła znajduje się w strefie stanów średnich, 321cm według pogodynka.pl Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kronos30 Opublikowano 27 Maja 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Maja 2014 witam ja wybieram się w sobote może woda już się wyrówna Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lukasz_aug Opublikowano 27 Maja 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Maja 2014 Byłem dzisiaj nad Wisłą na małym rekonesansie, rapkę trochę widać i uwiesił się sumek 80 cm;) oczywiście wypuszczony Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kronos30 Opublikowano 28 Maja 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Maja 2014 a gdzie obecnie po wielkiej wodzie na zawadach najlepiej się ustawić? 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
chincza Opublikowano 28 Maja 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Maja 2014 Zapewne bym obstawiał wszystkie główki na saskiej i oczywiście tak zwaną L przy grubej Kaśce. Woda pokopala zapewne doły, a ryba się tam lubi trzymać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mako150 Opublikowano 28 Maja 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Maja 2014 I ja dziś skoczę nad Wisełkę . Zobaczymy, może coś se uwiesi. Niekoniecznie papier lub podpaska . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kronos30 Opublikowano 29 Maja 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Maja 2014 (edytowane) heh gruba kaśka zawsze była łaskawa Edytowane 29 Maja 2014 przez kronos30 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sacha Opublikowano 29 Maja 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Maja 2014 To się nazywa tą słynną akcją "Przywróćmy Miastu Rzekę". No to przywrócono. Kupa śmieci, wszystko zadeptane. Budują piękne bulwary Wiślane, aż strach pomyśleć co się będzie tam dziać za jakiś czas. Wiem, że my wędkarze nie jesteśmy pępkiem świata i każdy ma inny punkt widzenia na miasto ale Wisłę spieprzyli perfekcyjnie po stronie praskiej. To se ne vrati!No właśnie, sie ne vrati . Rzeka ma być dla miasta a nie dla wędkarzy , mnie się to też nie podoba ale to nie jest tak do końca wymysł "bufetowej" i jej ekipy. Na praskiej stronie tak było w latach przedwojennych i powojennych. Nie było oczywiście ścieżek rowerowych ale były dechy do tańczenia, było piwo, były w dzień tłumy na plażach a wieczorem tańce na dechach. Wtedy też o wędkarzach nikt nie myślał. Mieszkam 400, no może 500m od Wisły a na rybach w mieście jestem 2-3x w roku bo mnie wq.....a hałas z mostów, krzyki napitch elementów czy darcie ryja nad grillem.A jeszcze spójrzcie na Pragę, Budapeszt, Londyn, Paryż - czy tam nad rzekami są takie zarośla jak na Pradze? Tamci wędkarze mają dopiero przesrane . My przynajmniej na peryferiach mamy "sajgon", wystarczy podjechać gdzieś na Tarchomin (o tym niewiele wiem byłem raz w życiu) albo w rejon Zawad po jednej czy drugiej stronie. Faktem jest że zasypane piachem ale no to już władze Warszawy wpływu nie mają. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MichałM Opublikowano 29 Maja 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Maja 2014 Jak tam panowie ktoś był ostatnio nad wisełką? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
malcz Opublikowano 29 Maja 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Maja 2014 Jeszcze z 50-60cm za wysoko na moje mety, ale już przebieram nóżkami....było już bardzo obiecująco, ale póki co znowu delikatnie woda w górę... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kronos30 Opublikowano 1 Czerwca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Czerwca 2014 byłem wczoraj na wisełce woda w d... węża wysoka jak przy fali między wałem a wisłą spore rozlewiska ,ogólnie lipa dwa małe sumki (wróciły do wody) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mako150 Opublikowano 1 Czerwca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Czerwca 2014 Dziś już woda mocno opadła i opadać bęzie dalej. Na główki można wchodzić Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
luk_80 Opublikowano 1 Czerwca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Czerwca 2014 (edytowane) To się nazywa tą słynną akcją "Przywróćmy Miastu Rzekę". No to przywrócono. Kupa śmieci, wszystko zadeptane. Budują piękne bulwary Wiślane, aż strach pomyśleć co się będzie tam dziać za jakiś czas. Wiem, że my wędkarze nie jesteśmy pępkiem świata i każdy ma inny punkt widzenia na miasto ale Wisłę spieprzyli perfekcyjnie po stronie praskiej. Miała pozostać dzika, zaczęło się od kontrolowanej wycinki drzew a kończy na pseudo ścieżkach edukacyjnych które w weekendy (i nie tylko) obrastają grillami z dziesiątkami szklanych butelek lądujących wprost do rzeki (widziałem osobiście). Za parę lat będzie po sprawie, ja pamiętam Wisłę lat 90tych, woda dużo gorszej jakości ale rybna i pusta. To se ne vrati! http://tvnwarszawa.tvn24.pl/informacje,news,wielkie-smietnisko-po-wielkim-otwarciu,124720.html właśnie o czymś takim pisałem wcześniej! Żenada. Edytowane 1 Czerwca 2014 przez luk_80 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi