Skocz do zawartości

Warszawska i podwarszawska Wisła

tomek307

Rekomendowane odpowiedzi

Nie byłem ostatnio na warszawskim odcinku, dziś też w końcu nie dam rady wyskoczyć. W zeszłą niedzielę byłem w ciągu dnia ,ale to był odcinek Wisły obok Maciejowic. Kurde muszę się jakoś zmobilizować i jutro wyskoczyć :ph34r: . Ma być trochę cieplej niż dziś B) .

Oby do czerwca :rolleyes:

Ja to bardziej tęsknie za ciepłymi nocami. :D  Bo u mnie to działa to tak:

Jak jest ciepło na dworzu to są ciepłe kamienie,

Jak są ciepłe kamienie to jest mi ciepoło w tyłek siędząc na nich.
Jak jest mi ciepło w tyłek to jest mi przyjemnie na rybach.
Jak jest mi przyjemnie na rybach to częściej chodzę nad Wisłę.
Jak chodzę częściej nad Wisłę to lepiej rozgryzam miejscówki i godziny najlepszych aktywonści ryb
Jak lepiej rozgryzam miejscówki i godziny aktywności ryb to więcej i częściej je łowie.
Jak więcej i częsciej łowie ryby to bardziej śmierdze rybami w tramwaju wracając do domu.
Jak bardziej śmierdze rybami w tramwaju to więcej miejsc siedzących mam do dyspozycji.
Jak........dobra starczy tych jak'ów, ale można tak ciągnąc dalej :D

Najważniejsza jest ciepła nocka! :P  ......a ryby wtedy same się złowią hehehe

• Like 5

"Rak pręgowany jest uważany za gatunek szkodliwy (gatunek inwazyjny). Nie wolno go wprowadzać do zbiorników wodnych, a nawet jeżeli zostanie wyłowiony nie można go wypuścić z powrotem."

Niestety i w Bugu jest tego pełno, raczek który wyparł niemal całkowicie nasze rodzime raki :/ Często zdarza się że łapią za żylke przy łowieniu na opad :P. Trzeba je unicestwiać, jednak mi zawsze ich szkoda i puszczam.... w końcu to nie ich wina że zostały tu sprowadzone... to wina ludzi...

Cos tam z podstawówki zapamiętałem :lol: . Do tej pory myśłem, że mamy tylko dwa rodzaje raków w naszych wodach.  Rak szlachetny jest czerwony i żyje w czystych wodach, a rak błotny nie jest czerwony i żyje też w gorszych warunkach. Ale się okazało, że z tymi rakami to grubszy temat... :rolleyes:  Kolega rak pręgowany się pojawił :ph34r:

Znalazłem kalesony! Lecę na ryby! :D

......yyyy powiedziłem kalesony?    Chodiło mi o Geoff Anderson kalesoraptory z materiału turbobuurbo ciepły tyłek w komplecie ze skarpetami Scierra CXPP Marywilska za 2zł :P .

Edytowane przez mako150
  • Like 2