Skocz do zawartości

Warszawska i podwarszawska Wisła

tomek307

Rekomendowane odpowiedzi

...popieram Dagona w 100%, siadają czasem fajne percze na kleniowego wobka....na ogół w najmniej spodziewanym miejscu i momencie B)

Jak chcesz poszukać, to na pewno szukaj wśród kamyków, ale recepty na duże garba z Wisełki chyba nie ma :ph34r:

Sierpniowy w okolicach 33/34 centów z opaski:

post-53156-0-95067200-1417212700_thumb.jpg

• Like 3

To samo u mnie.  :D

Co ciekawe, znacznie więcej przyławiam okoni na woblerki w ciepłych porach roku, jak jesienią na przynęty gumowe.

Jeśli się komuś jednak nie chce przemierzać opasek, włazić na rafy, a chciałby połowić okoni w okolicy Wisły, to zostają porty, nie powiem które, ale jest kilka miejsc gdzie można się miło z okoniami bawić. ;)

czyli moje przypuszczenia się potwierdzają , na okonie zostaje zegrze :) a wisła dla innych rozbujników

Pewnie coś jeszcze zostalo ,choc od kiedy troczenie nastało to tylko  moge powspominać ile okonia było w Wisełce

Co prawda 30 bywał na wędce rzadkoscią(ale bywał) natomiast 100 przekraczałem czasami i wszystko z opadu   żadnego troka fu :angry:

Czasami trzeba był byc o okreslonej godzinie przed pracą żeby mieć przez 40 min  50-60 brań 

Rano przed praca okonek a po pracy sandacz to było życie 

Z sandaczem było tak że łowiłem je tam gdzie przychodziły  na żarcie, raz było 3-4 z nocy a póżniej 5-10 nocy nawet brania czasami jakiś dyżurny 60- tak 

Ale jak wycieli prawa strone to mam serca do WISEŁKI  , NIE MA MOJEJ ZNAJOMEJ WYDRY A I LISÓW NIE SPOTYKAM  A LUDZI JAKOŚ OMIJAM

a pytanko z innej beczki , czy w warszawskiej wiśle są okonie ? przez cały sezon spławik grunt spinning żadnego nie złapałem

Jak najbardziej jest Okoń. Ja w tym roku kilka garbusków wyjąłem z warszawskiego odcinka. Nie były to okazy zazwyczaj 25-30 max ale jak są takie to dobrze rokuje.  Wzdłuż kamienistych umocnień i pod mostami można trafić w dobry dzień kilka sztuk.

A u mnie jakoś w tym roku słabiutko z okonkami, jakby je wymiotło z miejscówek. Standardowo nad Wisełkę brałem dwa kije i jak nie dało rady skusić bolka czy sandacza to zawsze można było podłubać kleników czy okoni w kamieniach. A w tym sezonie same nieliczne, pojedyncze sztuki. Za to dużo małego sandacza, oby nie zjedli za szybko.

• Like 3

W niedzielę byliśmy z kumplami na grochalskich główkach. Ludzi sporo, mgła nieprzenikniona i brak kontaktu z rybą u nas i u wszystkich napotkanych.

Hmm mnie to nie dziwi ....tam już chyba nie ma rybek :( Kiedyś były ... z tego co pamiętam jest tam  jeden dołek ,z 11 metrów ,ale znając życie w tym momencie  , Ci bardziej etyczni wędkarze już tam łowią ciężkimi gumami - dozbrojonymi kilkoma kotwiczkami ... 

Jak co roku o tej porze...Taka super skuteczna dozbrojka sandaczowa

Edytowane przez pablo208
  • Like 4

Czyli bolki tylko w miare sensowne tam zostały ....Na jednej z głowek jeszcze sandaczyki podchodzily do wierzchu ...no ale na ktorej itp to niech pozostanie tajemnicą  :) Są , widać je ,natomiast z braniami bywa bardzo różnie . czym więcej ich widziałem tym mniej łowiłem  :) PZdr

• 2 miesiące temu...