Skocz do zawartości

Warszawska i podwarszawska Wisła

tomek307

Rekomendowane odpowiedzi

"Warszawskie -Bobry"

Był ktoś wczoraj na kleniowaniu w jakimś odludnym miejscu?

Z tego co słyszałem , to wczoraj w Warszawie trudno było o odludne miejsce :D .

Marcin Ciebie przynajmniej Wkra pobłogosławiła :) .

Na bezrybiu i bóbr ryba :P .

Edytowane przez pisarz
  • Like 2

Byłem dziś na rekonesans od Gdańskiego do Grota. Kolektor sadzi , jak w starych dobrych czasach :P .Nie wiem jak z gównianymi jaziami , ale mewy już żarcie zwąchały.

Złowiłem jednego okonka i na 3 cm wobka siadł mi bolek 65cm. Aktywność boleni widziałem w kilku miejscach , ale z jaziem i kleniem to słabiutko.

Ogólnie to bez rewelacji. :(

....Kolektor sadzi , jak w starych dobrych czasach :P ....

O masakra....zaraz cała opaska od Gdańskiego do Spójni i dalej w dół będzie w patyczkach do uszu, stelażach po kostkach WC, a wodą będzie płynęła srajtaśma i gumaki....na kamieniach osadzą się włosy..... :unsure: :wacko:

A myślałem że jak chcę takich doznań to muszę pojechać za Północny, a tu proszę będę miał bliżej do płynącego wychodka....co do jazi to pojawią się na 100% i to momentalnie....pytanie jak zareagują brzany na takie rarytasy.....

• Like 1

Kolektor uruchomiono właśnie przez czajke.

Przy kolektorze jest tabliczka, ze za kase unii robia remont wezla marymont.

Ciekawe czy obszar natura 2000 mozna zalewac gownem bezkarnie...

Chyba jutro podzwonie i popytam czy tak mozna. Przeciez to skazenie biologiczne, zrodlo bakterii koli..

Ciekawe czy obszar natura 2000 mozna zalewac gownem bezkarnie...

Chyba jutro podzwonie i popytam czy tak mozna. Przeciez to skazenie biologiczne, zrodlo bakterii koli..

Po tamtej stronie Wisły łowię sporadycznie . Dzisiaj też kolektor oglądałem z prawej strony Wisły. Cała ta Czajka to utopione miliardy, przynajmniej jak na tą chwilę.Prawdziwy syf  to płynie z kolektora żerańskiego, po każdych obfitych opadach i zapewniam że nie jest to deszczówka :( .

Panowie to jak w końcu jest z tymi kolektorami. Przy Spójni już w zeszłym roku gównem darzył. Słyszałem, że cała wawa jest podłączona pod Czajkę. Rozumiem, że remont. Ktoś zna jakieś daty? 

Teoretycznie to co leciało kolektorem burakowskim jest podpięte tunelem pod Wisłą i leci do Czajki. Może się jednak tak zdarzyć, że po obfitych deszczach ścieki lecą kolektorami bo jest ich za dużo w kanałach. Jeżeli jednak ścieki bytowo-gospodarcze lecą kolektorami jak nie pada to może trwają jakieś prace i mogą być czasowe wyłączenia.

Cała Warszawa nie jest podpięta pod Czajkę...Południowe dzielnice tj. Urynów i Mokotów (chyba) są podpięte pod oczyszczalnie Południe, która ma zrzut na wysokości siekierek.

Edytowane przez Flame
  • Like 1

Wczoraj, na odcinku od gdańskiego do spójni ok. 3 h = na zero. Pozytyw taki, że nie płynęły żadne obrzydliwe .. "rzeczy" (cud jakiś, czy co ?). Przy gdańskim, tuż za filarem bolek ganiał drobnicę. Dało się nawet dorzucić, ale wiatr bardzo silny, balon na żyłce ogromny, więc dałem spokój. Przy brzegach dużo drobnicy, ale nic jej nie ganiało, nie zjadało, drobnica zbierała drobnicę fruwającą, która nie wytrzymywała podmuchów wiatru i spadała na powierzchnię :D

Oczyszczlnia poludnie nie ma zrzutu na siekierkach. Przecież na wysokosci ul.szwolezerow są wodociagi i zrzut wyklucza się sam. Przy zusie na czerniakowskiej jest stacja przepompowa która gna to cale gowno z poludnia na północ. ...

Ja przed 1.05 ( wiec się nie liczy ;) ) trafilem powyzej ciepłego kanalu takiego 35cm..jedno branie

Oczyszczlnia poludnie nie ma zrzutu na siekierkach. Przecież na wysokosci ul.szwolezerow są wodociagi i zrzut wyklucza się sam. Przy zusie na czerniakowskiej jest stacja przepompowa która gna to cale gowno z poludnia na północ. ...

Ja przed 1.05 ( wiec się nie liczy ;) ) trafilem powyzej ciepłego kanalu takiego 35cm..jedno branie

Mała korekta....zrzut wody "czystej" z Oczyszczalni "Południe" jest przy pomniku Sapera.