Skocz do zawartości

Warszawska i podwarszawska Wisła

tomek307

Rekomendowane odpowiedzi

Hahaha. Faktycznie mogło tak się stać ☺

jedna rapka pokazała się w warkoczyku,ale to była rapka żeby nie napisać rapeczka...w zeszłym sezonie parę ich trafiłem( jako absolutny przyłów..) z czego 3 już przyzowoite 60,62,64 i wszystkie przy wyższej wodzie, przy średnicowym,obrotówkę capnęła przy zalanej trawie......także myślę że na warszawskiego srebrniaka ;)  trza poczekać jak Królowa przybierze,albo szukać w warkoczach przy główkowych.....ale to nie ten wątek.....

• Like 1

Byłbym za połączeniem obecnego wątku Warszawskie Klenio-Jazie z Wisła - Warszawa - Łowiska http://jerkbait.pl/topic/40037-wis%C5%82a-warszawa-%C5%82owiska/page-7jako jeden wspólny wątek o warszawskim wędkowaniu, miejscówkach i relacjach. W obu piszemy na podobne tematy a dobrze by mieć kompedium w jednym miejscu. To tylko propozycja....

• Like 3

Byłbym za połączeniem obecnego wątku Warszawskie Klenio-Jazie z Wisła - Warszawa - Łowiska http://jerkbait.pl/topic/40037-wis%C5%82a-warszawa-%C5%82owiska/page-7jako jeden wspólny wątek o warszawskim wędkowaniu, miejscówkach i relacjach. W obu piszemy na podobne tematy a dobrze by mieć kompedium w jednym miejscu. To tylko propozycja....

Dobra propozycja.Coś w tym jest. Chociaż klenio- jazie to specjalizacja jakaś jednak... Ale to cały klan musi się wypowiedzieć i przede wszystkim starsi(stażem na j.pl) ;)

Bardzo dobry pomysł :) . Zwłaszcza że zasobność warszawskiej Wisły jest taka :( , że jeden wątek na pewno wystarczy.

Sorki że w tym temacie ale nie chciałem już nowego zakładać a stąd może zaczerpnę paru informacji.  Był może ktoś z was ostatnio w okolicach Wyszogrodu / Drwały  ? Chcę tam jechać w tygodniu, a nie chciałbym znów trafić na zalane główki  <_< jak to rok temu było. A Drwały lubię i to bardzo, fajna woda. 

Sorki że w tym temacie ale nie chciałem już nowego zakładać a stąd może zaczerpnę paru informacji.  Był może ktoś z was ostatnio w okolicach Wyszogrodu / Drwały  ? Chcę tam jechać w tygodniu, a nie chciałbym znów trafić na zalane główki  <_< jak to rok temu było. A Drwały lubię i to bardzo, fajna woda. 

Nie byłem w tym roku, ale z tego co pamiętam przy stanie 336cm na wodowskazie w Wyszogrodzie powinieneś bez problemu wejść na większość główek w okolicy. W Drwałach nie wejdziesz raczej tylko na ostatnią przerwaną (lepiej nie próbuj, krok w bok jest dół na 6m). 

Nie byłem w tym roku, ale z tego co pamiętam przy stanie 336cm na wodowskazie w Wyszogrodzie powinieneś bez problemu wejść na większość główek w okolicy. W Drwałach nie wejdziesz raczej tylko na ostatnią przerwaną (lepiej nie próbuj, krok w bok jest dół na 6m). 

Dzięki za info, przyda sie jak nie wiem co, będe miał już pewność że przy tym stanie mogę spokojnie pojechać ;) 

Tak tak dziękujemy milupie :) Może napisze też co pod śląsko słychać ;)

Tak na marginesie to mam pytanko. Czy znaleźli by się może chętni żeby się zorganizować i posprzątać trochę Wisłę?

Wiem, że to trochę walka z wiatrakami ale zawsze coś.

Chyba najpierw trzeba, by było wymieść to zachlane bydło palące ogniska i zostawiające cały ten śmietnik...Jeżeli tak, to podpisuje się pod pomysłem obiema ręcyma :D

• Like 2

Ja sprzątam dwa razy do roku w swoim kole. W tym roku sprzątamy w sierpniu. Zawsze od Sierkierkowskiego wzdłuż dwóch przepompowni. W zeszłym roku kilkadziesiąt wórów śmieci. Głównie butelki i puszki no i niestety pudełka po robakach i paczki po zanętach. Nasi koledzy po kiju nistety zachować się nie potrafią. W zeszłym roku widziałem też ciekawą sytuację. Stoję ze spinem a z dala idzie ze 20 chłopa wszyscy na zielono. Okazało się, że to więźniowie + 3 wychowawców. Szli równo i sprzątali elegancko:) Przynajmniej pozytywna robota dla nas i pewnie dla nich samych niż siedzenie w lato za murem.

Wracając do tematu wątku...

Miałeś rację Bartek... rybki ostro się ruszyły do zajadania... wczoraj byłem 14-17 na odcinku od spójni w dół, aż do kolektora. O dziwo nie płynęły żadne "syfy".

Ataki bolka w warkoczu i na płyciźnie w zakolu, spław sporego szczupaka za zakolem, spławy jazików, kąsania małych kleników, coś się wreszcie dzieje ... nad rzekę Panowie (i Panie ?) ...

• Like 1