wojciech1919 Opublikowano 20 Maja 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Maja 2015 Niestety dla niektórych C&R to cały czas nowość choć wydaje mi się, że idzie ku lepszemu.. zwłaszcza wśród młodych. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cometopudge Opublikowano 20 Maja 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Maja 2015 (edytowane) Wczoraj dwu godzinny wypad na lewy brzeg Wisełki. Początkowo poszukiwania na płytko które nie przyniosły rezultatu, szybkie przepięcie i zejście na około 2-3 metry . Edytowane 20 Maja 2015 przez cometopudge 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sajdol1 Opublikowano 20 Maja 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Maja 2015 Gratulacje rybek. Ja coś się nie mogę na bolki przestawić. Cały czas za kleniojazi mi biegam. Bez rekordów niestety. Ot takie 30taki się ostatnio wieszaja. @Wojciech1919 dawno się nie słyszeliśmy ☺. Też od tego sezonu biegam z kamerką. Ale widzę, że jakość u Ciebie nie za fajna. Chyba, że okroiles filmik. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
urasenty Opublikowano 20 Maja 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Maja 2015 (edytowane) Wczoraj dwu godzinny wypad na lewy brzeg Wisełki. Początkowo poszukiwania na płytko które nie przyniosły rezultatu, szybkie przepięcie i zejście na około 2-3 metry . Ryba ładna,tylko ten grip. Edytowane 20 Maja 2015 przez urasenty Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cometopudge Opublikowano 20 Maja 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Maja 2015 To jest grip spro a nie rapala z ostrymi zakończeniami. Ma naprawdę bardzo delikatnych chwyt i nie ma wpływu ma kondycję ryby. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mejdżor Opublikowano 20 Maja 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Maja 2015 Dziś byłem porzucać 2h po prawej stronie, oznak bytowania bolenia zero, brań zero, a szkoda bo pogoda wydawala się obiecująca 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wojciech1919 Opublikowano 20 Maja 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Maja 2015 (edytowane) Gratulacje rybek. Ja coś się nie mogę na bolki przestawić. Cały czas za kleniojazi mi biegam. Bez rekordów niestety. Ot takie 30taki się ostatnio wieszaja. @Wojciech1919 dawno się nie słyszeliśmy ☺. Też od tego sezonu biegam z kamerką. Ale widzę, że jakość u Ciebie nie za fajna. Chyba, że okroiles filmik.Sajdol1 kamerka to nowy zakup, uczę się dopiero kręcić i montować więc jest bez szału ale fajna zajawka. Filmiki w oryginale są w lepszej jakości, po montażu i wrzuceniu na yt tak wychodzi.. Edytowane 20 Maja 2015 przez wojciech1919 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mako150 Opublikowano 21 Maja 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Maja 2015 Ja dzisiaj wyskoczylem na trzy godziny testować wędkę i ogólnie bardzo zadowolony jestem. Dużo się nad wodą działo, ryba była bardzo aktywna. Najpierw ganiałem bolenia, trzy razy miałem branie i trzy spady. Moja wina bo uderzenia miałem pod samymi nogami i zawsze trochę za mocno był ustawiony hamulec. Niestety ten kij nie wybacza tak lamiglas xsh :/. Będzie nauczka . Później przerzucilem się na klenie bo myślałem, że to one ganiają ukleje. Okazało się, że to były okonie. Złowiłem trzy, reszta była za mała na ten kij i się odbijala. Największy miał 29cm i był bardzo gruby:). jak na Wisłę to już całkiem przyjemny okoń 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pisarz Opublikowano 21 Maja 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Maja 2015 ogólnie bardzo zadowolony jestem. Dużo się nad wodą działoNo to jesteś Happy . Pochwal się co za kijek testowałeś? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
luk_80 Opublikowano 21 Maja 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Maja 2015 Dobrze rokuje. Może Wisła się budzi na dobre. Mr.Happy prawa czy lewa strona? Muszę koniecznie odwiedzić moją Okoniową miejcówkę na Wiśle, skoro biorą Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mejdżor Opublikowano 21 Maja 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Maja 2015 Ja dziś miałem jedno niezaciete uderzenie bolka, oraz odprowadzenie fantoma pod same nogi, spojrzenie w moją stronę i zawijka w drugą Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
malcz Opublikowano 21 Maja 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Maja 2015 A ja dzisiaj miałem taką sytuację: Wpadam na jedną ze swoich met, ciut powyżej Warszawy...dzika woda, nie za wysoka burta z trawą i darnią. Skradam się i obserwuję, jest jakiś atak tuż przy krzakach i wir...myślę sobie są.....idę do góry żeby mieć ładny tor dla wobka. Pierwszy rzut widelcem wzdłuż brzegu i jakieś dziwne puknięcie, tnę nic.....hmmm...ponawiam...ta sama zagrywka, puknięcie...tnę....SIEDZI....Boleń....grubassss.....od razu zjazd z hamulca na 15 metrów od brzegu, ustawia się w nurcie i schodzi w dół.....hamulec pracuje...stoję z kocią mordą, branie z pełnego rzutu....nie dam rady w ten sposób, zaczynam schodzić do ryby, w tym czasie ona dalej w dół z hamulca....ale już jakoś dziwnie jest....robi się nerwowo bo ryba jest potężna(tak mi się wydaje przynajmniej) Schodzę po krzakach, prawie zsuwam się do wody, podciągam trochę na siłę, ale mam Duela do 22lbs.....i...się wyjaśnia - najechany leszcz tarłowy pod 2kg....emocje opadły, bo "boleń" rósł z każdą chwilą trochę jeszcze pochodził, szybko odchaczam i już wiem co to był za wir na początku - wlazłem centralnie w tarlisko. Kończę łowić i obserwuję co się dzieje, ryby buszują po krzakach jak na Szkierach - autentycznie. Piękna sprawa, złote łopaty po 50-60 centów....oby nie wpadli tam miejscowi z widłami... Pozdrawiam,malcz 7 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MRTNZ Opublikowano 21 Maja 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Maja 2015 A ja dzisiaj miałem taką sytuację: Wpadam na jedną ze swoich met, ciut powyżej Warszawy...dzika woda, nie za wysoka burta z trawą i darnią. Skradam się i obserwuję, jest jakiś atak tuż przy krzakach i wir...myślę sobie są.....idę do góry żeby mieć ładny tor dla wobka. Pierwszy rzut widelcem wzdłuż brzegu i jakieś dziwne puknięcie, tnę nic.....hmmm...ponawiam...ta sama zagrywka, puknięcie...tnę....SIEDZI....Boleń....grubassss.....od razu zjazd z hamulca na 15 metrów od brzegu, ustawia się w nurcie i schodzi w dół.....hamulec pracuje...stoję z kocią mordą, branie z pełnego rzutu....nie dam rady w ten sposób, zaczynam schodzić do ryby, w tym czasie ona dalej w dół z hamulca....ale już jakoś dziwnie jest....robi się nerwowo bo ryba jest potężna(tak mi się wydaje przynajmniej) Schodzę po krzakach, prawie zsuwam się do wody, podciągam trochę na siłę, ale mam Duela do 22lbs.....i...się wyjaśnia - najechany leszcz tarłowy pod 2kg....emocje opadły, bo "boleń" rósł z każdą chwilą trochę jeszcze pochodził, szybko odchaczam i już wiem co to był za wir na początku - wlazłem centralnie w tarlisko. Kończę łowić i obserwuję co się dzieje, ryby buszują po krzakach jak na Szkierach - autentycznie. Piękna sprawa, złote łopaty po 50-60 centów....oby nie wpadli tam miejscowi z widłami... Pozdrawiam,malczKurcze, to tylko potwierdza, ze przyroda w tym roku troche sie opoznia. Koncowke maja w koncu mamy... 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
malcz Opublikowano 21 Maja 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Maja 2015 (edytowane) ....no tak to wygląda niestety, ale patrząc na to co się dzieje z pogodą to jakaś masakra.....nie pamiętam kiedy dwa dni z rzędu była podobna pogodynka....mistrzem bolków nie jestem, ale żeby na tyle wypraw w maju...nawet jednego wymiarka nie trafić....przykra sprawa Edytowane 21 Maja 2015 przez malcz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MRTNZ Opublikowano 21 Maja 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Maja 2015 ....no tak to wygląda niestety, ale patrząc na to co się dzieje z pogodą to jakaś masakra.....nie pamiętam kiedy dwa dni z rzędu była podobna pogodynka....mistrzem bolków nie jestem, ale żeby na tyle wypraw w maju...nawet jednego wymiarka nie trafić....przykra sprawa Dokladnie, dlatego tez jeszcze nie rozpoczalem latania za Boleslawem, probuje sie jeszcze dobrac do i tak w wiekszosci himerycznych ostatnio okoni. Jak beda trzy stabilne dni pod wzgledem pogody, zacznie sie lowienie moim zdaniem. Na razie pozostaja zaloty z naszej strony, niestety pozostajace bez reakcji ze strony ryb. Ale walczyc trzeba;) 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pisarz Opublikowano 22 Maja 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Maja 2015 Dokladnie, dlatego tez jeszcze nie rozpoczalem latania za Boleslawem, probuje sie jeszcze dobrac do i tak w wiekszosci himerycznych ostatnio okoni. Jak beda trzy stabilne dni pod wzgledem pogody, zacznie sie lowienie moim zdaniem. Na razie pozostaja zaloty z naszej strony, niestety pozostajace bez reakcji ze strony ryb. Ale walczyc trzeba;)Na okoniach ostatnio poniosłem spektakularną klęskę , bo były jeszcze bardziej chimeryczne , niż zwykle .Pogoda jest dynamiczna . Wykres ciśnienia atmosferycznego wygląda jak sinusoida. Obyśmy na te trzy dni stabilnej pogody nie czekali do grudnia . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
chulo Opublikowano 22 Maja 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Maja 2015 Wczoraj byłem z kolegą z forum w okolicach spójni. Ja na muchę (sucha) kolega na woblerki. Cel to klenio- jazie. Na wodzie widać było oznaki żerowania ryb (zbiórki) natomiast bolki nie żerowały. Kolega na wobka na zero u mnie na muchę jeden kleń, jeden spadł i jedno wyjście nie zacięte. Ryby ruszyły się grubo po zmroku, brania były w samym przelewie na bardzo płytkiej wodzie. Przynęta to mucha ha haku 12 imitacja chruścika wykonana z sierści sarny w kolorze ceglanym. Fotek nie mam bo ciemno było a aparat bez lampy.Zaczynam z muchą, więc frajda niesamowita Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Spawciu Opublikowano 22 Maja 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Maja 2015 (edytowane) wczoraj na wisle przy stadionie pojedyncze ataki bolka były widoczne ale w godzinach wieczornych gdy słońce zachodziło dopiero na małego wobka coś stuknęło pod nogami ale się nie zapieło na przelewie na płyciznie okoni nie udało się namierzyć w wypływie portu praskiego (niska tam woda) Edytowane 22 Maja 2015 przez Spawciu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sajdol1 Opublikowano 22 Maja 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Maja 2015 Chulo kręć na 8-kach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
malcz Opublikowano 22 Maja 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Maja 2015 wczoraj na wisle przy stadionie pojedyncze ataki bolka były widoczne ale w godzinach wieczornych gdy słońce zachodziło dopiero Na moich miejscówkach to norma, za każdym razem jeśli bolki się pojawią to jest to w godzinach 19:45 - 20:30. Później cisza. Rano byłem w tym roku raz nad Wisłą i nie widziałem żadnego bolka - więc na ten temat nie mam zdania 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pawello Opublikowano 22 Maja 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Maja 2015 Idzie lekki przybór od południa na Wiśle, to powinno pobudzić trochę rybki do żerowania (oby). 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Szogo636 Opublikowano 22 Maja 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Maja 2015 (edytowane) Byłem dzisiaj popatrzeć,czy coś się dzieje na wisełce i zaobserwowałem kilka ataków bolenia Okolice mostu Świętokrzyskiego Edytowane 22 Maja 2015 przez Szogo636 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
malcz Opublikowano 22 Maja 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Maja 2015 Idzie lekki przybór od południa na Wiśle, to powinno pobudzić trochę rybki do żerowania (oby). Wcale nie taki lekki, ponad 300 powinno być....myślę że to będzie szybka akcja, więc trzeba celować żeby się ładnie "wstrzelić" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Spawciu Opublikowano 22 Maja 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Maja 2015 mysle ze ta fala 1,5m dojdzie niedziela/poniedziałek dopiero jak myslicie ? oby nie jutro ;p Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
malcz Opublikowano 22 Maja 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Maja 2015 Nie jutro na pewno nie - wtorek/środa. W poniedziałek dopiero jest zauważalny skok pod 200cm, na wielu miejscówkach to będzie najlepsze łowienie :D 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi