Spawciu Opublikowano 28 Maja 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Maja 2015 (edytowane) no juz po tej drugiej fali to marnie może sie zrobic w warszawie , ale nie we wszystkich miejscach ja tylko czekam na taka wode aż ryba będzie uciekać przed nurtem w moje miejscówki Edytowane 28 Maja 2015 przez Spawciu 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jasiek170476 Opublikowano 28 Maja 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Maja 2015 Zostaną starorzecza i dołki w okolicach wałów, może jakieś Szczupaki zaczną się trafiać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gutekjelonki Opublikowano 28 Maja 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Maja 2015 To chyba najlepsza pora na wieczorny rekonesans Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sajdol1 Opublikowano 28 Maja 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Maja 2015 Ja niestety tydzień pauzuję. Ale jak patrzę na prognozy to jakoś nie jest mi specjalnie przykro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MRTNZ Opublikowano 28 Maja 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Maja 2015 Nie jest tak źle, wyrównane w miarę ciśnienie od wczoraj do piątku z niewielkimi skokami (do przeżycia), poziom wody w miarę też przez te dni stały z niewielkimi wahaniami. Tragedii nie ma;-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grzesiekre Opublikowano 28 Maja 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Maja 2015 Wróciłem z "Powiśla". Woda fajna,sięga pierwszego stopnia schodów( licząc oczywoście od dołu )trawy pozalewane,porobiło się ciekawych miejsc tylko ryby nie współpracowały! Jeden około wymiarowy klonek i drobny okonek, ot i wszystko.... Może trochę za zimno jest? No i wiatr trochę przeszkadzał.... Zdaje się że relację mogę wkleić w nowy wątek uliczny Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Skorio Opublikowano 28 Maja 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Maja 2015 (edytowane) Dziś po lewej stronie od gdańskiego do spójni 3h. Gdyby taka woda (poziom) była na co dzień, byłoby pięknie !!! Zalane wszystkie kamienie, woda na granicy traw. Znając umiejscowienie większych głazów i kamieni fajnie się prowadzi woblerki W małym warkoczyku przy dnie, małego woblerka zagryzł bolek ok. 45 cm. Klenie nie gryzły Ale ok. 40-50 m od brzegu piękne spławy w stylu "delfinek".... Niestety, chociaż w zasięgu rzutu to bez zainteresowania ze strony ryby Edytowane 28 Maja 2015 przez Skorio Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pisarz Opublikowano 28 Maja 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Maja 2015 Są tacy co ostro połowili . tylko się nie przyznają. Ja niestety tyrałem całe 13h , jutro też tyram , a pojutrze czuję że będzie po zawodach . 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tost Opublikowano 28 Maja 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Maja 2015 Zgadzam się ze Spawciem.Przy stanie alarmowym też można połowić.Trzeba szukać cofki,spowolnienia nurtu,miejsca w którym woda nie ciągnie tak mocno jak dookoła,nie niesie gałęzi itp.Można się zdziwić i to bardzo . 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MRTNZ Opublikowano 28 Maja 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Maja 2015 Dzisiaj godzinka boleniowego spaceru na prawej opasce pod Polnocnym. Ataki rap zliczyc mozna bylo na palcach jednej reki, wiec nie polowilem. Za to zbieranie z powierzchni - ostro, tylko sie nie przygotowalem sprzetowo... za to kolo bylo popatrzec;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MRTNZ Opublikowano 28 Maja 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Maja 2015 Zgadzam się ze Spawciem.Przy stanie alarmowym też można połowić.Trzeba szukać cofki,spowolnienia nurtu,miejsca w którym woda nie ciągnie tak mocno jak dookoła,nie niesie gałęzi itp.Można się zdziwić i to bardzo .Dokladnie, takie miejsca bywaja bardzo dobre. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mako150 Opublikowano 29 Maja 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Maja 2015 Fajny dzień dzisiaj był nad Wisłą. Trzy bolenie złapałem, jeden miał nawet forumowe minimum. No i wreszcie słońce wyszło! . Woda idzie w górę, w pon ma być 440cm więc trzeba wyciągnąć wodery i zmienić brzeg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pisarz Opublikowano 29 Maja 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Maja 2015 (edytowane) Właśnie wróciłem z tyrki , jestem skonany jak koń po westernie , ale już kombinuję gdzie jutro uderzyć .Mam wieści , że Wisełka dziś darzyła, @ Mr.Happy widzę że też nieźle połowił .Zazdroszczę, gratuluję . Edytowane 29 Maja 2015 przez pisarz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mariano Italiano Opublikowano 29 Maja 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Maja 2015 Bulwarowe smakosze 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Skorio Opublikowano 29 Maja 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Maja 2015 (edytowane) Gratulacje Maciek !!! U mnie dziś po lewej od gdańskiego do spójni 3h na zero. Dziś próbowałem na grubo i bardzo grubo daleko w nurcie, ale jak widać przy mało klarownej wodzie im głębiej tym gorzej. Co prawda było kilka odprowadzeń przy samych nogach, ale na mój widok bolki czmychały w nurt Widocznie siedzą przy brzegu. Na większej głębokości trzeba by przesunąć przynętą 10 cm od pyska, żeby załapały, że trzeba gonić, łapać, gryźć, połykać ... Edytowane 29 Maja 2015 przez Skorio Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MRTNZ Opublikowano 29 Maja 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Maja 2015 To tak jak u mnie na spojni dzisiaj, boleni jak na lekarstwo, jedno odprowadzenie i koniec... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mariusz79 Opublikowano 30 Maja 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Maja 2015 Ja dzisiaj byłem na czajce, ładna duża woda. Zaliczyłem 1 niezacięte branie z powierzchni i 1 jazia koło 40+ który się spiął po krótkim holu. koło 4-5 waliły bolenie, natomiast wieczorem uaktywniły się jazie, sporo spławiajacych się ryb które niestety nie chciały brać. Myślę że jeśli chodzi o jazie i bolenie to te łowisko ma teraz spory potencjał. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pisarz Opublikowano 31 Maja 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Maja 2015 Ktoś z kolegów wybiera się na to spotkanie?http://wmh.pl/article/6274 Oby tylko po pokazie nie zachciało mu się połowić ryb na warszawskiej Wiśle , bo do kolektora nie daleko. Był by wstyd na cały świat . 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
olo86 Opublikowano 31 Maja 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Maja 2015 Ja dzisiaj byłem na czajce, ładna duża woda. Zaliczyłem 1 niezacięte branie z powierzchni i 1 jazia koło 40+ który się spiął po krótkim holu. koło 4-5 waliły bolenie, natomiast wieczorem uaktywniły się jazie, sporo spławiajacych się ryb które niestety nie chciały brać. Myślę że jeśli chodzi o jazie i bolenie to te łowisko ma teraz spory potencjał.ja ostatnie kilka dni rano/wieczór wojowałem codziennie i jaziki brały - ale tylko na jednego smużaczka... w sumie jazi kilkanaście, dwa bolki. Jeden zapozował.. dla reszty nie chciało się z wody wychodzić a to ostatnie 'walenie' bolkow, to jeszcze nie to, co przy tarle uklei się zacznie 5 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gutekjelonki Opublikowano 31 Maja 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Maja 2015 "Jaziki" całkiem, całkiem http://www.wkw.waw.pl/component/content/article/67-widok-portu u mnie zalewa bobrzy cypel. To znak, że o trzeba zapomnieć o tym odcinku Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wojciech1919 Opublikowano 31 Maja 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Maja 2015 (edytowane) ja ostatnie kilka dni rano/wieczór wojowałem codziennie i jaziki brały - ale tylko na jednego smużaczka... w sumie jazi kilkanaście, dwa bolki. Jeden zapozował.. dla reszty nie chciało się z wody wychodzić a to ostatnie 'walenie' bolkow, to jeszcze nie to, co przy tarle uklei się zacznie olo86 fajny jazik, wydaje mi się, że na ujściu czajki Cię widziałem ostatnio, zdradź chociaż typ tego smużaka kilera:) Edytowane 31 Maja 2015 przez wojciech1919 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grzesiekre Opublikowano 31 Maja 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Maja 2015 Ktoś z kolegów wybiera się na to spotkanie?http://wmh.pl/article/6274 Oby tylko po pokazie nie zachciało mu się połowić ryb na warszawskiej Wiśle , bo do kolektora nie daleko. Był by wstyd na cały świat . Ciekawe. Akurat mam wolne, i jeżeli nie stanie się nic nie przewidzianego, to zajrzę, czemu nie..... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
olo86 Opublikowano 31 Maja 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Maja 2015 olo86 fajny jazik, wydaje mi się, że na ujściu czajki Cię widziałem ostatnio, zdradź chociaż typ tego smużaka kilera:)Imitacja larwy motyla wyszła spod ręki moim zdaniem najlepszego twórcy w temacie smuzakow najbardziej cieszy to, że te kilkanaście jazi nie trafi w najbliższym czasie na patelnię czerwononosych splawikowcow 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Spawciu Opublikowano 31 Maja 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Maja 2015 najbardziej cieszy to, że te kilkanaście jazi nie trafi w najbliższym czasie na patelnię czerwononosych splawikowcow oj taka wieść bardzo cieszy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MRTNZ Opublikowano 31 Maja 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Maja 2015 Ciekawe. Akurat mam wolne, i jeżeli nie stanie się nic nie przewidzianego, to zajrzę, czemu nie.....Z ciekawosci i ja zajrze, mam pod nosem ten przybytek. Swoja droga ciekawe gdzie ten BASEN zmieszcza... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi