Skocz do zawartości

Warszawska i podwarszawska Wisła

tomek307

Rekomendowane odpowiedzi

ale wydaje mi się, że ukleja jest, ale jest głębiej i dalej od brzegu. Nie wygrzewa sie w słońcu na plyciznach poprostu.

Dawniej ukleja też była dalej i głębiej , ale bliżej i płycej też jej nie brakowało.Była wszędzie i to w dużych ilościach.

@Skorio....szczerze? To nie pamiętam kiedy byłem 6h na Wiśle....chyba ze 2-3 lata temu, także podziwiam....z drugiej strony jednak jakbym miał możliwości czasowe - to pewnie i ja bym tyle posiedział, nawet jakby statystycznie miało "wypaść": kleń na 2h....Klenie na opasce już bliżej grota?

@Malcz, założenie miałem takie; 3h na lekko (kleniowo), potem kanapki, odpoczynek :D i 3h grubiej (boleniowo). Klenie z odnogi, a na opasce na zero, przeszedłem ok. 200-300m = kilka skubnięć praktycznie już pod nogami, jedno nie zacięte mocniejsze branie. No i ten bolek daleko na wodzie potężnie przywalił mniej więcej 400 m od grota.

Edytowane przez Skorio

jest tak jak piszecie uklei jest bardzo malo i to bardzo malej i sredniej , duzych brak . ukleja na slonce zawsze reaguje wychodzac do powieezchni i od tego sie nie odzwyczai a jak jej nie widac ro po prostu jej nie ma.

dzis na czajce (16-19) 3h machania i z 5-6atakow boleni widzialem czyli bardzo slabo jak na to miejsce

Dupa, dupa...Wisłą płynie gówna kupa. W skrócie tyle na temat wyjścia.

to nam dales nadzieje ;p nic tylko nad wisle pędzic

ps. jesli chcialbym przy spojni polapac na spina do gdanskiego to gdzie mozna bez problemu auto zostawic ?

Edytowane przez Spawciu

ps. jesli chcialbym przy spojni polapac na spina do gdanskiego to gdzie mozna bez problemu auto zostawic ?

Z lewej strony Wisły najlepiej pod Centrum Wędkarstwa. Z prawej strony na parkingu pod ZOO , lub za Gdańskim jest zjazd na wał przeciwpowodziowy i tam jest miejsce do parkowania.

• Like 1

A co ja będę Was oszukiwać :). W pierwszym rzucie złowiłem półtora metrowy kawałek bandaża całego we krwi i jeszcze jakimś innym świństwe. Dobrze, że miałem nóż i szczypce bo bym musiałbym wyrzucić miernika. Chyba szpital położniczy spuszcza odpady medyczne, masakra jakaś. Pomijam tampony, podpaski i inne gówna. Musiałem w domu wszystkie woblery i pudełko umyć płynem do naczyń bo śmierdziało wiecie czym.

Co do samochodu to masz parking przy spojni i pod gdańskim.

• Like 1

A co ja będę Was oszukiwać :). W pierwszym rzucie złowiłem półtora metrowy kawałek bandaża całego we krwi i jeszcze jakimś innym świństwe. Dobrze, że miałem nóż i szczypce bo bym musiałbym wyrzucić miernika. Chyba szpital położniczy spuszcza odpady medyczne, masakra jakaś. Pomijam tampony, podpaski i inne gówna. Musiałem w domu wszystkie woblery i pudełko umyć płynem do naczyń bo śmierdziało wiecie czym.

Co do samochodu to masz parking przy spojni i pod gdańskim.

Pod gdańskim parkingu brak -pod mstem osłupkowali,a dzierżawca baru raczej nie udostępni swego miejsca...wiadomo dostawy itd

Kiedyś rozmawiałem z gruntowcem ,że duże-jak śledzie 18-20cm ukleje to z dna łowi-rzeczywiście miał trochę w siatce.Zdaje się ,że bolki też za nimi poszły...

Edytowane przez klim

http://www.wios.warszawa.pl/pl/aktualnosci-i-komunika/komunikaty/1083,KOMUNIKAT-MAZOWIECKIEGO-WOJEWODZKIEGO-INSPEKTORA-OCHRONY-SRODOWISKA-z-dnia-11062.html

Wygląda na to że jesteśmy w oku cyklonu.......

Ciekawe tylko czy im się nie przedłuży przypadeczkiem.....

Europa goni nas do segregowania śmieci, inwestowania w surowce odnawialne, a tymczasem gówna w stolicy lecą prosto do rzeki, nad którą przesiaduje w okresie letnim tysiące ludzi :) Haha, no nie mogę, czasem czuję się jakbym mieszkał w kraju rodem z filmów Barei.

• Like 4