Skocz do zawartości

Warszawska i podwarszawska Wisła

tomek307

Rekomendowane odpowiedzi

@Skorio

Nosisz piankowe Lemigo ?

W nich to już nie jeden wywinął "orła" <_<

Dokładnie to takie:  Lemigo Grenlander 862, co prawda, swoją świetność mają za sobą, bo to już chyba 4 czy 5 sezon. Mocno są zjechane. Nie mogę (nie mogłem) narzekać... do niedzieli :D Czas na zmiany.

To ja to ja.. ;) po naszym spotkaniu zrobilem jeszcze z 5 km, ale widzialem tylko jednego niemrawego bolka :)

nooo :) w końcu chodziłem szukałem i trafiłem na jerkabaitowca nad wodą:) 

my z kolega to taki wypad po pracy , troche za kleniem ,troche sandacz ,za boleniem i na koniec za szczupakiem w sumie na zero jak zawsze ;pp ale odpoczynek i pobyt nad wodą najważniejsze

My z @Qcykiem zaatakowaliśmy dzisiaj główki vis a vis Siekierek, mi udało się zdjąć bolenia 61cm z 30-40cm wody na prawie smużącego Hermesa - mega efektowne branie. Później obaj solidarnie bo jednym ładnym nie trafionym braniu. Wcześniej obaj solidarnie po jednym uje..nym Hermesie i po wywalonych parunastu metrach plecionki - również solidarnie. Było bardzo miło :) 

Bolki bardzo aktywne ale w bardzo krótkich odcinkach czasowych: 19:35-19:50 i później po 21ej, również około 15 minut.

Pozdrawiam,

malcz

• Like 3

Halo halo nie zapomniałeś o czymś?? A mój Krąp morderca wytargany wraz z zestawem spławikowym :D Także jeżeli chodzi o ryby to 1:1 żeby nie było ;) Wypad udany tylko Hermesa szkoda...aaa nie zapominajmy o 2 okazałych fokach na brzegu ;) Coś to podejrzane było że tak we dwie na kocyku w ustronnym miejscu :D

Edytowane przez Qcyk
  • Like 3

A ja byłem w południe kawałek w górę i poniżej "Siekierszczaka". Bryndza z nędzą. Wiatr był duży i utrudniał łowienie. Wziąłem za delikatny kijek, więc nie mogłem poszukać bolków, które akurat na odcinku pewnych 100  metrów nieźle żerowały. Martwi mnie jednak to, co się dzieje z wodą poniżej mostu. Tam niedługo pustynia będzie, tyle piachu nawaliło! :o  Nigdy nie sądziłem, że przy takim stanie wody ujrzę tam dno. Tragedia

post-50649-0-34415600-1435424504_thumb.jpg

A ja byłem w południe kawałek w górę i poniżej "Siekierszczaka". Bryndza z nędzą. Wiatr był duży i utrudniał łowienie. Wziąłem za delikatny kijek, więc nie mogłem poszukać bolków, które akurat na odcinku pewnych 100  metrów nieźle żerowały. Martwi mnie jednak to, co się dzieje z wodą poniżej mostu. Tam niedługo pustynia będzie, tyle piachu nawaliło! :o  Nigdy nie sądziłem, że przy takim stanie wody ujrzę tam dno. Tragedia

attachicon.gif5.jpg

Tam już dawno pustynia jest. Czasami z desperacji odwiedzam ten odcinek. Są 2 miejsca poniżej Siekierkowskiego gdzie można trafić jeszcze przyzwoitego Bolesława...

@Qcyk 22.00 - 23.00

Ostatnio też chciałem się tak wybrać nad Wisłę ale samemu to powiem szczerze że średnio to widzę. Mimo, że jakoś potrafię sobie radzić to łowienie i jednoczesne czuwanie co by ktoś kosą nie przeżegnał mnie nie kręci... a może demonizuję... :)

Edytowane przez Qcyk
  • Like 1

Byłem dziś 14-18 na rafie za Grota . Poległem w pełnym tego słowa znaczeniu , przez 4h zero kontaktu z rybą :( .Z kontaktu wzrokowego , to raz wywalił bolek na środku rzeki.Woda zdecydowanie za niska , mało potencjalnych miejsc żerowania klenia.Bardzo dużo pozostałości po pracującym kolektorze , na każde podwodnej przeszkodzie pozawieszane szmaty :angry: .Jedna wielka porażka.

Widziałem dwóch wędkarzy na opasce , po drugiej stronie rzeki. Jeśli to był ktoś z forum , to mam prośbę ;) . Niech ukoi  moje zbolałe serce i urażoną ambicję i niech napisze, że też nic nie złowił :D .

A tak naprawdę , to najgorszemu wrogowi nie życzę takich łowów , bo to strasznie boli :( .Cztery godziny moczenia d...  w Wiśle bez kontaktu z rybą :angry: .

post-52308-0-20188600-1435429476_thumb.png

post-52308-0-12132700-1435429511_thumb.png

post-52308-0-08249800-1435429543_thumb.png

Byłem dziś 14-18 na rafie za Grota .....

...ehh @pisarzu nie martw się, tak to już z tą naszą Kochaną Rzeką jest, ale spokojnie Królowa oddaje i nagradza...niepokoją mnie niestety te widoki, nie znam co prawda tych rejonów jakoś szczególnie, ale sporo się o nich nasłuchałem i widziałem zdjęcia pięknych ryb z tych kamieni z normalnych czasów....

• Like 2

...ehh @pisarzu nie martw się, tak to już z tą naszą Kochaną Rzeką jest, ale spokojnie Królowa oddaje i nagradza...niepokoją mnie niestety te widoki, nie znam co prawda tych rejonów jakoś szczególnie, ale sporo się o nich nasłuchałem i widziałem zdjęcia pięknych ryb z tych kamieni z normalnych czasów....

Te normalne czasy były jeszcze 2 lata temu ;) Tylko wtedy jeszcze szambo nie płynęło.

• Like 1

Powiedzialbym, ze nawet troche wczesniej.Kiedy wyspa nie została jeszcze oczyszczona z drzewek.Nurt rzezbil piekne rynienki.Skarby z Potopu Szwedzkiego były bezpieczne i ryby chetniej gryzly.

Teraz pozostają wspomnienia.

Pamietam, że mialem tam dobrego klamota, ale dalem d.. :/

Mimo wszystko powodzenia Wam życzę Panowie.

Mariano

• Like 1