sukingad Opublikowano 1 Lipca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Lipca 2015 Kurna, 4 latka temu jak jeździłem na praskie główki to takie 60-70 cm zębate siadały dosyć regularnie, okoń też bez problemu walił zarówno między główkami jak i w nurcie, nie mówiąc już o zamkniętej główce przy p.praskim... very szkoda 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Spawciu Opublikowano 1 Lipca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Lipca 2015 jesli chodzi o okonie to są , ale nie duże ilości , równomiernie co do ilości kleni czy jazi w wiśle Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Qcyk Opublikowano 1 Lipca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Lipca 2015 A czy któryś z kolegów wczoraj męczył sandały przy wlocie do piaskowni przy Siekierkowskim?? Około godz. 18-19?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
FanAtyk Opublikowano 1 Lipca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Lipca 2015 (edytowane) "jesli chodzi o okonie to są , ale nie duże ilości , równomiernie co do ilości kleni czy jazi w wiśle" Z moich obserwacji wynika że nawet ciut więcej. Często przy okazji "kleniowania" zdarza mi się łowić okonie, a jeśli mam być szczery to nawet częściej niż ryby na które się nastawiam. Wiadomo że kabany to nie są, ale takie z przedziału 20-30cm można połowić. Szczególnie wieczorem przy kamieniach wdać jak ganiają za drobnicą. Edytowane 1 Lipca 2015 przez FanAtyk Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jasiek170476 Opublikowano 1 Lipca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Lipca 2015 (edytowane) "jesli chodzi o okonie to są , ale nie duże ilości , równomiernie co do ilości kleni czy jazi w wiśle"Też mi się kilka okonków udało złapać przy główce na pomarańczową rapalkę, ale szału nie było... Edytowane 1 Lipca 2015 przez jasiek17047 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sukingad Opublikowano 1 Lipca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Lipca 2015 Za parę dni się kojtnę w takim razie za pasiakiem tylko musze jakieś bziki zrobić. Dziękować za naświetlenie zagadnienia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sajdol1 Opublikowano 2 Lipca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Lipca 2015 (edytowane) "jesli chodzi o okonie to są , ale nie duże ilości , równomiernie co do ilości kleni czy jazi w wiśle" Z moich obserwacji wynika że nawet ciut więcej. Często przy okazji "kleniowania" zdarza mi się łowić okonie, a jeśli mam być szczery to nawet częściej niż ryby na które się nastawiam. Wiadomo że kabany to nie są, ale takie z przedziału 20-30cm można połowić. Szczególnie wieczorem przy kamieniach wdać jak ganiają za drobnicą.Przemek gdzie Ty łowisz te 30staki? Mi przy kleniowaniu to raz na ruski rok się koń powiesi, taki do 15cm max Coś ktoś ostatnio? U mnie marnie ostatnio. Widać, że ryby są w łowisku ale ze skuszeniem jest już większy problem. Edytowane 2 Lipca 2015 przez sajdol1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Skorio Opublikowano 2 Lipca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Lipca 2015 (edytowane) Bartek, a czy Ty wczoraj nie "bawiłeś" czasem po lewej w okolicy kolektora, rozpracowując klenie ? Jakieś wyniki ? Edytowane 2 Lipca 2015 przez Skorio Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grzesiekre Opublikowano 2 Lipca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Lipca 2015 Hej Byłem dziś w "topolach". Nawet dotknięcia!!!! Przebiczowałem rzetelnie cały odcinek na który się wybrałem, z woblerów nie użyłem tylko smużaków, na agrafce wisiały różne kolory i kształty od typowych kleniówek po widły, różne typy prowadzenia, szybciej, wolniej, powoli, z przytrzymaniem w nurcie, ze zmianami tępa, pod powierzchnią, maksymalnie przy dnie, później w ruch poszły obroty, efzetty czyste, z chwostem, czerwone, czarne( jak na rulecie ) też prezentowane na różne sposoby i ....nic!!! Nul, zero!!! A ryby się pokazywały!! Widać było spławy, to tu to tam pokazywał się bolo, na nurcie widziałem duże zassanie z powierzchni..... Zdaje się że wkraczamy w najgorszy czas, po pierwsze niżówka( która ma oczywiście też swoje zalety....) a po wtóre to mnogość pokarmu! Dużo kiełży, wszelkiego rodzaju much i pająków, pokazały się chrabąszcze,różne gzy i bączki, zaczynają wychodzić ważki , pojawił się wylęg uklei jest tego trochę. Chyba ryby oćpały się wszystkiego i mają w nosie sztuczne wabiki..... P.S. Kto machał na główkach po drugiej stronie, hę? Pozdrawiam 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
spinnerman Opublikowano 2 Lipca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Lipca 2015 Wczoraj z wieczora dwa ładne bolki poniżej gdańszczaka i załatwiłem telefon jak odzyskam foty to wrzucę. Gdzie te "topole"? 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Cichy88 Opublikowano 2 Lipca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Lipca 2015 Bolki na rafach ? Czy gdzieś z wyspy? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grzesiekre Opublikowano 2 Lipca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Lipca 2015 Topole, to stara i długa opaska za ciepłym kanałem w górę.... 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pisarz Opublikowano 2 Lipca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Lipca 2015 Wczoraj z wieczora dwa ładne bolki poniżej gdańszczaka i załatwiłem telefon jak odzyskam foty to wrzucę. Gdzie te "topole"?Adam gratulacje. W tych czasach schodzić z wody z kompletem boleni , to nie jest bułka z masłem , to jest grzanka z kawiorem . 6 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
FanAtyk Opublikowano 2 Lipca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Lipca 2015 Przemek gdzie Ty łowisz te 30staki? Mi przy kleniowaniu to raz na ruski rok się koń powiesi, taki do 15cm max Coś ktoś ostatnio? U mnie marnie ostatnio. Widać, że ryby są w łowisku ale ze skuszeniem jest już większy problem. Poważnie mówisz?W zeszłym tygodniu trafiłem 22, 25 i 27cm plus kila niezaciętych brań, wszystkie wyjęte między Gdańskim a Spójnią, ucztowały na drobnicy aż miło. Wiem że to nie super wynik ale jakieś tam okonie jeszcze w tej Wiśle są A co do tego że ryby są w łowisku ale nie chcą brać to się absolutnie zgadzam. Przedwczoraj stałem z godzinę w miejscu gdzie głowa tylko kręciła się w kółko, bo z każdej strony jakieś pluski było słychać/widać, kilka razy też coś większego łomotnęło i...Jeden sandaczyk tak ze 30cm Pomimo iż tydzień wcześniej z tego miejsca wydłubałem przyzwoitego okonia, jazika i miałem kilka niezaciętych brań... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sajdol1 Opublikowano 2 Lipca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Lipca 2015 (edytowane) Bartek, a czy Ty wczoraj nie "bawiłeś" czasem po lewej w okolicy kolektora, rozpracowując klenie ? Jakieś wyniki ? Dokładnie Krzysiu Wyniki marne bo na poppery się uwziąłem . Jedno wyjście nie wcięte. Trochę za bolesławem porzucałem w tym miejscu co mi sprzedałeś ale nic się nie działo. @Grzesiekre świetnie opisał obecną sytuację, którą obserwuję od kilku dni. Ryby są, żerują ale skusić je ciężko. Teraz mają full naturalnego pokarmu. Przemek a masz teorię co to za ryby chodzą na naszych miejscówkach? Im dłużej łowię tym coraz mniej wiem. Ja obstawiam bolki. Część twierdzi, że to klenie inni natomiast , że sandacze. Edytowane 2 Lipca 2015 przez sajdol1 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
FanAtyk Opublikowano 2 Lipca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Lipca 2015 Na pewno któreś z tych trzech Dodałbym jeszcze ewentualnie małe sumki, bo tez ich sporo we Wiśle pływa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
spinnerman Opublikowano 2 Lipca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Lipca 2015 (edytowane) Wczoraj z wieczora dwa ładne bolki poniżej gdańszczaka i załatwiłem telefon jak odzyskam foty to wrzucę. Gdzie te "topole"? Mniejszy zebrał wobka prowadzonego z prądem przy samym brzegu, na wodzie do łydek w szaleńczym zwrocie. Najpiękniejsze branie sezonu A ten stary klamot pacnął po ciemaku na 11-stkę w opadzie przeznaczoną dla sandała Niestety do 23.45 innych kontaktów z fishami nie zarejestrowałem. Edytowane 2 Lipca 2015 przez spinnerman 7 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
olo86 Opublikowano 2 Lipca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Lipca 2015 Mniejsze zebrał wobka prowadzonego z prądem przy samym brzegu, na wodzie do łydek w szaleńczym zwrocie. Najpiękniejsze branie sezonu A ten stary klamot pacnął po ciemaku na 11-stkę w opadzie przeznaczoną dla sandała Niestety do 23.45 innych kontaktów z fishami nie zarejestrowałem. To może jakiś wieczorno nocny mini zlocik jutro? Może być Gdański jako punkt startu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Cichy88 Opublikowano 2 Lipca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Lipca 2015 Ja bym się chętnie zjawił poznał forumowiczów Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
spinnerman Opublikowano 2 Lipca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Lipca 2015 Ja niestety wyjeżdżam na weekend za sumkiem kameralnie pochodzić po bużańskich rynnach Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mako150 Opublikowano 2 Lipca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Lipca 2015 Dzisiaj po pracy wyskoczylem na 2h. Celem był kleń, efekt to szczupak 60+ i okoń . Całkiem spoko wypad 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Spawciu Opublikowano 2 Lipca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Lipca 2015 orientuje sie ktoś ile miala cm wisła w warszawie gdy byly to straszne niżówki , nawet ta z filmu co te skarby zbierali ? bo szykuje sie niezła lampa a woda paruje dalej .. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dreadknight Opublikowano 2 Lipca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Lipca 2015 orientuje sie ktoś ile miala cm wisła w warszawie gdy byly to straszne niżówki , nawet ta z filmu co te skarby zbierali ? bo szykuje sie niezła lampa a woda paruje dalej ..poniżej 60cm ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dagon Opublikowano 2 Lipca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Lipca 2015 Około 70 cm. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
olo86 Opublikowano 2 Lipca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Lipca 2015 pamiętam 58 cm - mówili, że rekord..dzisiaj 2h wieczorowo na Czajce i główce obok - widac bolki, sumki i reszte towarzystwa, ale checi do wspolpracy nie bylo... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi