Dagon Opublikowano 2 Lipca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Lipca 2015 Możliwe, że taki rekord padł. Wisła spadała jeszcze długo po tym jak wydobyli szwedzkie łupy. Ja pamiętam 70 cm, bo przy okazji odgrzebywania marmurów znaleziono też niewybuch z II WŚ.Żeby było śmiesznie, na tej bombce stawaliśmy wielokrotnie, ciesząc się z ryb łowionych w rynnie, która się za nią wymywała.Byłem wtedy nad wodą. Teren otoczono, a ludzi usunięto na bezpieczną odległość "w razie gdyby". Bombka była naprawdę spora; mówili, że niegroźna, ale gdy sobie wspomniałem ile razy po niej łaziłem i tak zrobiło mi się zimno. 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Spawciu Opublikowano 2 Lipca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Lipca 2015 pamiętam 58 cm - mówili, że rekord..dzisiaj 2h wieczorowo na Czajce i główce obok - widac bolki, sumki i reszte towarzystwa, ale checi do wspolpracy nie bylo... tez dzis byłem na czajce 16-19 ale gruntowki (sum , leszcz) niestety nic sie nie zadziało na leszczowej pare drgan ale nic konkretnego , troche atakow boleni ale glównie w pobliżu głowki i brzegu ,nic na nurcie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wojtek B. Opublikowano 2 Lipca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Lipca 2015 Możliwe, że taki rekord padł. Wisła spadała jeszcze długo po tym jak wydobyli szwedzkie łupy. Ja pamiętam 70 cm, bo przy okazji odgrzebywania marmurów znaleziono też niewybuch z II WŚ.Żeby było śmiesznie, na tej bombce stawaliśmy wielokrotnie, ciesząc się z ryb łowionych w rynnie, która się za nią wymywała.Byłem wtedy nad wodą. Teren otoczono, a ludzi usunięto na bezpieczną odległość "w razie gdyby". Bombka była naprawdę spora; mówili, że niegroźna, ale gdy sobie wspomniałem ile razy po niej łaziłem i tak zrobiło mi się zimno. Też byłem tego dnia nad wodą Dzień wcześniej złowiony stamtąd ładny sandacz mógł okazać się "bombową rybą" w dosłownym znaczeniu 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pisarz Opublikowano 2 Lipca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Lipca 2015 (edytowane) Ja pamiętam 70 cm, bo przy okazji odgrzebywania marmurów znaleziono też niewybuch z II WŚ.Żeby było śmiesznie, na tej bombce stawaliśmy wielokrotnie,. Bombka była naprawdę spora; mówili, że niegroźna, ale gdy sobie wspomniałem ile razy po niej łaziłem i tak zrobiło mi się zimno.Darek łaziliśmy po jakiejś tam bombce w nieświadomości zagrożenia.Pewnie nie tylko wtedy i pewnie nie tylko po tej. Taka jest Wisła. Edytowane 2 Lipca 2015 przez pisarz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Qcyk Opublikowano 3 Lipca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Lipca 2015 (edytowane) To może jakiś wieczorno nocny mini zlocik jutro? Może być Gdański jako punkt startu W jakich godzinach bo ja jestem dostępny ale max do 21 I też chętnie połowię w towarzystwie... Edytowane 3 Lipca 2015 przez Qcyk Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Cichy88 Opublikowano 3 Lipca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Lipca 2015 W jakich godzinach bo ja jestem dostępny ale max do 21 I też chętnie połowię w towarzystwie...Ja mogę wpaść od jakiejś 16.30 bez ograniczeń Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Qcyk Opublikowano 3 Lipca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Lipca 2015 to ja mogę być dopiero na ok 18... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Cichy88 Opublikowano 3 Lipca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Lipca 2015 Mi pasuje generalnie prawie każda godzina od 16.30 także się dostosuje do innych Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
olo86 Opublikowano 3 Lipca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Lipca 2015 ok 19 moge juz byc - planuję zostać do nocy..Qcyk - weż może jakieś swoje boleniowe cuda - uzupełniłbym pudełko czymś ciekawym Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sajdol1 Opublikowano 3 Lipca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Lipca 2015 Też postaram się podjechać. To o której? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Qcyk Opublikowano 3 Lipca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Lipca 2015 (edytowane) może o 18?? Na gdańskim tylko gdzie dokładnie bo ja od metra Dworzec Gdański będę szedł...to może na samym początku mostu gdańskiego po prawej stronie Wisełki?? Raczej się poznamy :D:D Edytowane 3 Lipca 2015 przez Qcyk Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Skorio Opublikowano 3 Lipca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Lipca 2015 Dokładnie Krzysiu Wyniki marne bo na poppery się uwziąłem . Jedno wyjście nie wcięte. Trochę za bolesławem porzucałem w tym miejscu co mi sprzedałeś ale nic się nie działo.Byłem tego dnia (środa) na Twoim tropie W "sprzedanym" miejscu wyholowany mały bolek ok. 45cm na tego samego woblerka co zwykle. Niestety woblerka-killerka zabrała Wisła Jego wynik w tym sezonie to łącznie 14 wiślanych ryb (4 bolki, 6 kleni, 3 jaśki, 1 okoń), a taki był piękny ...ehhh. Trzeba wrócić do strugania. Jak Wisła spadnie do rekordu (@olo86, masz rację = 58 cm) to po niego wejdę.Wczoraj też nie usiedziałem w robocie i wskoczyłem na wyspę poniżej gdańskiego. Drobnicę na płyciznach można liczyć w setkach. Rozmiarowo od wylęgu do 12 cm - ukleja. Nawet specjalnie się nie boją, pływały mi między nogami. Kilka kontaktów z kleniami, bez zacięcia niestety. Miałeś rację Bartek, ten spory wlew na końcu wyspy jest zdradziecki, zabrał mi wczoraj dwa następne woblerki. Woda na rafie taka płytka, że na razie ją odpuszczam, chociaż trochę poniżej, jeszcze przed starym kolektorem jest kilka fajnych napływów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
olo86 Opublikowano 3 Lipca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Lipca 2015 może o 18?? Na gdańskim tylko gdzie dokładnie bo ja od metra Dworzec Gdański będę szedł...to może na samym początku mostu gdańskiego po prawej stronie Wisełki?? Raczej się poznamy :D:Dja dotrę przed 19-stą. wrzućcie jakiś nr tel na pw- w razie gdybym nie mogł Was zlokalizować Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Skorio Opublikowano 3 Lipca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Lipca 2015 Zacząłem negocjacje z żoną odnośnie dzisiejszego mini-zlotu, może, może ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
meme174 Opublikowano 3 Lipca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Lipca 2015 kurw... a ja mam imieniny kolegi akurat... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Cichy88 Opublikowano 3 Lipca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Lipca 2015 Ja zostawiam samochód na takim placu od modlinskiej w strone mostu jak się jedzie bo nigdy nie ma problemu z miejscem wiec mogę gdzieś podejść. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Qcyk Opublikowano 3 Lipca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Lipca 2015 (edytowane) Zacząłem negocjacje z żoną odnośnie dzisiejszego mini-zlotu, może, może ... Dawaj Dawaj ja już wczoraj wynegocjowałem Proponuje tak jak wyżej... nie znam tam absolutnie rewirów więc jedyne miejsce w jakie trafię to koniec mostu Da radę tam obskoczyć brzeg w adidasach?? Bo nie chce mi się gumy ciągnąć... Edytowane 3 Lipca 2015 przez Qcyk Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Qcyk Opublikowano 3 Lipca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Lipca 2015 kurw... a ja mam imieniny kolegi akurat...Meme zagadaj z kumplem że masz idealny pomysł na jego imininy ;D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
prabart Opublikowano 3 Lipca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Lipca 2015 Co do zlotu w okolicach Gdańskiego, szef Wild Beef jest zakręconym na spina, rozumie gości z kijami Wczorajszy wieczór w okolicach siekierekowskiej albo piach i mielizna albo bobry,no poprostu aż trudno bylo rzucać żeby jakiegoś nie capnąć i do tego stadko dzików. Chyba czas na flintę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Qcyk Opublikowano 3 Lipca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Lipca 2015 To fakt piachu masa ale po 20 zaczyna się życie objawiać w miejscach o których najstarsi indianie by nie pomyśleli... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
olo86 Opublikowano 3 Lipca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Lipca 2015 Dawaj Dawaj ja już wczoraj wynegocjowałem Proponuje tak jak wyżej... nie znam tam absolutnie rewirów więc jedyne miejsce w jakie trafię to koniec mostu Da radę tam obskoczyć brzeg w adidasach?? Bo nie chce mi się gumy ciągnąć...od Gdańskiego w dół jest fajna rafa więc spiochy by się przydały.. ale potem rozmyta główka i kawał opaski aż do grota.. Twój wybór spotkajcie się na główce w dół rzeki przy samym moście - tam trafisz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
luk_80 Opublikowano 3 Lipca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Lipca 2015 Ja jutro próbuję od 20tej. Wcześniej za gorąco na harce z wędką. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sukingad Opublikowano 3 Lipca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Lipca 2015 Trochę nie w temacie ale pewnie będzie to jakaś tam sensowna rada na najbliższe dni- dzisiaj podjechałem przed robotą na Szczęśliwice, na miejscu byłem parę minut po 5:00 i przy tej pogodzie było już dawno po jabłkach także polecam poranne łowienie zacząć jeszcze przed świtem, ok 3:00-3:30. O godzinie 6:00 z minutami nie dało się wytrzymać w koszulce (no i w spodniach oczywiście ). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
meme174 Opublikowano 3 Lipca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Lipca 2015 Meme zagadaj z kumplem że masz idealny pomysł na jego imininy ;Don z tych nie wiernych.... nie wedkuje negocjuje zaczecie imprezy o 23 wiec na poczatek mini slotu bym był Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sajdol1 Opublikowano 3 Lipca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Lipca 2015 Dawaj Dawaj ja już wczoraj wynegocjowałem Proponuje tak jak wyżej... nie znam tam absolutnie rewirów więc jedyne miejsce w jakie trafię to koniec mostu Da radę tam obskoczyć brzeg w adidasach?? Bo nie chce mi się gumy ciągnąć...Teraz to w crocksach obskoczysz wyspę 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi