Skocz do zawartości

Warszawska i podwarszawska Wisła

tomek307

Rekomendowane odpowiedzi

Z dzisiaj,z topoli. 40 z plusikiem a inaczej nazywając forumowy stykacz. Zdjęcie z telefonu na szybko żeby nie przedłużać.....

Cieszy bo po ostatniej posusze się zadziało :)

Debiut pękatej szóstki. Ryba świadomie wypracowana, z bardzo powoli nawijaną żyłką i konsekwencją w obławianiu opsaki. Co cieszy podwójnie.

post-59094-0-46768600-1436275095_thumb.jpg

post-59094-0-89831200-1436275113_thumb.jpg

• Like 2

Bida Panie Italiano :(

Jeszcze kilka dni takiej pogody bez deszczu i będzie można focić grzbiety wystające z wody :P

Tragiczny poziom wody to pierwszy problem , drugi to jej temperatura  oscylująca w granicach 25 C :( . Przy takim deficycie tlenowym ryby myślą o przetrwaniu , a nie o jedzeniu. -_-

Edytowane przez pisarz

jak nie zacznie padać

Masz od Norwegów :   http://www.yr.no/kart/#lat=52.22977&lon=21.01178&zoom=7&laga=nedb%C3%B8r&baseid=PunktUtlandet%3A756135&proj=900913

suwakiem na górze przesuwasz sobie na godzinę i wiesz pady czy nie. Zauważyłem że jak są takie jasne kolory jak o 17 czy 20:00 to nie znaczy że nad Wisłą będzie padać bo może padać np. na Okęciu albo Żoliborzu. Zresztą opad 0,2-0,5 mm na 3h to żaden opad.

• Like 1

W Warszawie koło 17 napierdzielało...ledwo zdążyłem z Czerniakowskiego się zawinąć :D Chciałem jeszcze pod Siekierkowski skoczyć koło 19 ale jak deszcze zapowiadają to chyba przeniosę to na jutro...

A cóż napierdzielało ? Ja sobie spacerkiem od ronda Waszyngtona do domu przez park Skaryszewski szedłem i deszcz był taki jak ksiądz kropidłem.