FanAtyk Opublikowano 14 Lipca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Lipca 2015 Maćku gdzie ty te ryby łowisz bo ja taki wynik na warszawskiej Wiśle robię w pięć wypadów...Też byłem wieczorem i trafił się sumek ze 45cm, sandaczyk 30+ i okonek. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sacha Opublikowano 15 Lipca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Lipca 2015 (edytowane) No to pięknie łowicie. Znaczy pora ruszyć d.... , znaczy wieczorem pewnie pójdę i spróbuję. Tylko muszę kupić spec przynęty, no i się zaczenie Edytowane 15 Lipca 2015 przez sacha Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wujek Opublikowano 15 Lipca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Lipca 2015 Z wiadomości około wędkarskich: http://warszawa.gazeta.pl/warszawa/1,34862,18353525,zbuduja-wyspe-na-wisle-ale-warszawiacy-sie-na-nia-nie-dostana.htmlPoniżej mostu północnego stoi barka przeznaczona dla ptaków wodnych do gniazdowania. Gdyby ptaki chciały się tam gnieździć to byłoby ok bo od kilku lat gniazda rybitw i mew są regularnie zalewane przez wysoką wodę. Znam wyspę gdzie co roku rybitwy i sieweczki( w tym rzadka obrożna) zakładają gniazda i niestety ostatni udany sezon dla nich był w 2012r, w tym również w czerwcu musiała przejść wysoka woda i zalała wyspę. Ptaki powtórnie założyły lęgi (było ok 20 par rybitw rzecznych i białoczelnych) i myślałem że wszystko będzie ok bo jest niska woda, ale tym razem przez suszę jest tyle wody że wyspa została połączona z lądem i oczywiście zaraz wbili się na nią ludzie (też z quadami), pewnie lisy i znowu lęg stracony. Nie mają wiślane ptaki łatwego życia. Może ptaki zaczną zakładać gniazda na tej barce, zobaczymy w przyszłym sezonie, na razie w tym nie było na niej gniazd. Tak samo jak wybudowano na Białołęce wieżę dla jeża, czyli jeżyków, poszła na to kasa, a jeżyki nadal wolą dziury w blokach. 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sacha Opublikowano 15 Lipca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Lipca 2015 Tak samo jak wybudowano na Białołęce wieżę dla jeża, czyli jeżyków, poszła na to kasa, a jeżyki nadal wolą dziury w blokach. Na Kamionku wieży nie ma ale za to sporo jerzyków. Codziennie wieczorem dookoła bloku lata jakieś 50-60sztuk. Jeże też są ale one tuptają po parku Skaryszewskim. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grzesiekre Opublikowano 15 Lipca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Lipca 2015 Byłem dziś w topolach. Po dojściu do miejscówki 2 przykre niespodzianki. Grunciarze, którzy akurat w tej częci opaski, zdarzają się bardzo rzadko, zostawili po sobie syf w postaci opakowań po wszystkim!!!Zanęty,robaki,puszki,szkło,plastik...MASAKRA!!!(śmieci na oko z przed paru dni...) Druga niespodzianka to grunciarz na kamieniach we własnej osobie, który "pochwalił" się zabitym boleniem!!! Ładna sztuka, wyglądała na dobre 70plus!!!! Nie wdawałem się z nim w żadną polemikę, bo i tak by nie zrozumiał przesłania złów i wypuść.... Dla takich CYMBAŁÓW( śmieciarzy, brudasów i mięsiarzy) jest tylko jeden argument: KNUT!!!! Jak by dostał pod kolana,tak żeby się od razu zeszczał to by może zapamiętał że pewnych rzeczy NIE WOLNO nad wodą robić!!! A ze spraw wędkarskich to: Trafiły się dwa sportowe klenie ok35cm, troszkę się podziało, było parę wyjść, dwa ładne kleniowe pudła. Pomimo niżówki, ładna woda,klarowna ,atrakcyjna i zachęcająca do penetracji ...woblerami nie były zainteresowane, cały "jazz" był na srebrnego effzetta ze zdartą naklejką w rozm2.Tak sobie myślę że jak nie zacznie padać( chociaż zaczęło wiać troszkę...) na wieczorowego może być ciekawie..... Odzyskałem effzetta którego ze 2 tygodnie temu urwałem Jeżeli ktoś będzie chciał podjechać autem nad samą wodę od strony zimnego kanału to nie wjedzie!!! Szlaban zaciągnięty i zapięty na grubą kłódę!!! Połamania! 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mako150 Opublikowano 15 Lipca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Lipca 2015 Maćku gdzie ty te ryby łowisz bo ja taki wynik na warszawskiej Wiśle robię w pięć wypadów... Opaska po lewej stronie w górę od Gdańskiego. Wszystko na obrotówkę i w przeciągu 35min. Wcześniej i później nawet brania nie było. Wstrzeliem się w dobry moment:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pisarz Opublikowano 15 Lipca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Lipca 2015 (edytowane) Opaska po lewej stronie w górę od Gdańskiego. Wszystko na obrotówkę i w przeciągu 35min. Wcześniej i później nawet brania nie było. Wstrzeliem się w dobry moment:)Maciek rządzi .Młode wilki dochodzą do głosu , a ja stary wyliniały basior , dzisiaj po 4h polowania zszedłem o kiju .Wyć się chce . Edytowane 15 Lipca 2015 przez pisarz 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sacha Opublikowano 15 Lipca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Lipca 2015 Maciek rządzi .Młode wilki dochodzą do głosu , a ja stary wyliniały basior , dzisiaj po 4h polowania zszedłem o kiju .Wyć się chce . Łączę się z Tobą w bólu , ja tylko 3h. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
malcz Opublikowano 15 Lipca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Lipca 2015 (edytowane) Mnie do spontanicznego wypadu zachęcił swoim wpisem kolega @grzesiekre...."topole" to moje rewiry, z domu jadę tam autem 4-5 minut...tam stawiałem swoje pierwsze kleniowo-wiślane kroki....dawno nie byłem, więc wypadało się przypomnieć...zrobiłem trochę dłuższy kawałek opaski niż kolega, ale z podobnym wynikiem: 2 wymiarowe klenie pod 30, kilka kontaktów w tym dwa ładne strzały i trzy spięte rybki: dwa totalne gluty i jedna ładna rybka której szkoda, do tego jeden okoń pod 20. Ciekawostką jest fakt, że ta opaska to jedno wielkie kamienisko i trzeba się poruszać naprawdę zwinnie aby nie narobić zbytniego rabanu...mi szło nawet nieźle, ale i tak puszczałem wobka po 30-40 metrów, a o dziwo wszystkie akcje rybkowe miały miejsce tuż pod nogami, albo wręcz przy wyciąganiu wobka - swoją drogą absolutnie wszystkie kontakty miałem na najmniejszego czarnego sendala ze złotym brzuszkiem i złotymi paskami....po 21ej wpadłem w sam środek uczty boleni....odbywała się totalna masakra na małych rybkach, na odcinku 25metrów opaski jednocześnie waliło 5-6 bolków z których każdy miał min 60 centów...przez chwilę nawet mnie poniosło i próbowałem najpierw brombą a później uklejką Lipińśkiego, ale po ataku metr od bromby szybko oprzytomniałem i się zwinąłem....na żyłce 0,16 i kiju 2-10,5 nie było sensu kusić losu....usiadłem na kamieniu i 15 minut obserwowałem....swoje spostrzeżenia mam i jeśli nie był to jednodniowy wypad bolków na "zagraniczną" stołówkę to spróbuję się z nimi ASAP... pozdrawiam,malcz Edytowane 15 Lipca 2015 przez malcz 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rotmistrz Opublikowano 16 Lipca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Lipca 2015 Witam,chyba coś jeszcze w tej Wiśle pływa Mocno wypracowane jerkbaitowe min.Pozdrawiam.No proszę, nareszcie wąsaty złowiony w W-wie. Z trola czy z ręki? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pioo Opublikowano 16 Lipca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Lipca 2015 Kurcze, łowię tam od lat wielu i nie miałem pojęcia, że łowię na "topolach" . 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wojciech1919 Opublikowano 16 Lipca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Lipca 2015 (edytowane) nie wiem dalej gdzie te topole ale pewnie też tam łowię w niewiedzy:) Wczoraj poniżej Północnego też się działo, bolki biły aż miło. Ja zawziąłem się na smużaki i kilka brań i wyjść kleni miałem, udało się wyholowań jednego 33 cm ale nie spełnia minimum za to mam filmik z braniem i holem. Edytowane 16 Lipca 2015 przez wojciech1919 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
malcz Opublikowano 16 Lipca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Lipca 2015 Poniżej północnego na opasce po lewej stronie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wojciech1919 Opublikowano 16 Lipca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Lipca 2015 Poniżej północnego na opasce po lewej stronie?Bardziej na wysokości Młocin Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
malcz Opublikowano 16 Lipca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Lipca 2015 tam jest opaska czy jakiś "inny" brzeg? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wojciech1919 Opublikowano 16 Lipca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Lipca 2015 tam jest opaska czy jakiś "inny" brzeg?jest dalej trochę opaski ale są też dzikie kawałki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pioo Opublikowano 16 Lipca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Lipca 2015 Kurcze, łowię tam od lat wielu i nie miałem pojęcia, że łowię na "topolach" . BTW dlaczego "topole" ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
spinnerman Opublikowano 16 Lipca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Lipca 2015 Wczorajszy wieczór do 23.30, poniżej gdańszczaka jeden sandałek niewiele większy od woblera Poza tym bez kontaktu. Fajna, gruba rynna z kamieniami ale jakaś puuuustaaa W sobotę chyba będzie grany Bużek graniczny Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grzesiekre Opublikowano 16 Lipca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Lipca 2015 Te topole przejąłem niejako od mojego kleniowego Nauczyciela ( on je tak nazywał i jakoś tak zostało. ...) A dlatego "topole" bo między wałem a brzegiem , zdaje się że rośnie ich najwecej. ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grzesiekre Opublikowano 16 Lipca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Lipca 2015 Te topole przejąłem niejako od mojego kleniowego Nauczyciela ( on je tak nazywał i jakoś tak zostało. ...) A dlatego "topole" bo między wałem a brzegiem , zdaje się że rośnie ich najwecej. ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sukingad Opublikowano 16 Lipca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Lipca 2015 Wczorajszy wieczór do 23.30, poniżej gdańszczaka jeden sandałek niewiele większy od woblera Poza tym bez kontaktu. Fajna, gruba rynna z kamieniami ale jakaś puuuustaaa W sobotę chyba będzie grany Bużek graniczny Kurna, żebym wiedział że tam nocujesz to bym jednak podjechał po 20:00, muszę się wybrać za jakąś suchą lipką nad wodę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
prabart Opublikowano 16 Lipca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Lipca 2015 Powrót rowerem z pracy przez Siekierkowski, oba brzegi mocno obstawione.Ktoś stąd trenował rybie ogony? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pampi Opublikowano 16 Lipca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Lipca 2015 Ja byłem w tamtym tygodniu na łaszkach piachu usypanych przez pogłębiarkę poniżej Siekierkowskiego po stronie Praskiej uuuffff dużo tych ,,określaczy miejsca" czego nie można powiedzieć braniach na tym odcinku Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sajdol1 Opublikowano 17 Lipca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Lipca 2015 Wczoraj lewa strona 18.00 - 20.00 na pusto. Było bezwietrznie, ryby w łowisku były i to nie małe, pięknie zbierały z powierzchni ale wobki olewały. W najbliższym czasie wracam tam z muchówką @Wojtek1919 wrzucaj filmik tu do wątku, myślę, że wszyscy chętnie obejrzą Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Spawciu Opublikowano 17 Lipca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Lipca 2015 cos sie ruszylo i u mnie klenik sie zapial aby pozniej sie zerwac oplątując o kamien Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi