Jasiek170476 Opublikowano 22 Lipca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Lipca 2015 U mnie dzisiaj coś ładnego zamieliło za wobkiem Janusza Widły, podejrzewam dużego Bolka 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ageror Opublikowano 22 Lipca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Lipca 2015 a ja właśnie wróciłem, też z małą przygoda.. poszedłem na wysepkę poniżej MG, a tam płytko i bobry.. dużo bobrów , całego łowienia miałem z 15 minut, najpierw lekkie pobicie w blaszkę , trochę później zaczep i wędeczka pięknie pękła gdy napiąłem żyłke , musiała być gdzieś stuknieta bo pękła trochę powyżej łączenia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mako150 Opublikowano 22 Lipca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Lipca 2015 Dobra, to kiedy zlot robimy Panowie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
malcz Opublikowano 22 Lipca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Lipca 2015 (edytowane) Ja dzisiaj trochę powyżej WA bo grasowałem tuż poniżej mostu kolejowego w GK, naprawdę sporo ładnych bolków się tam kręci....nadzieje były spore, ale skończyło się na jednym spudłowanym strzale(niestety pewnie był to boleń z serii "season best") oraz urwanych: - Raptor- Hermes- Spirit + złamany ster w Thrillu ...miejscówki bardzo trudne technicznie ale warte poświęcenia....bez ryby nie zszedłem bo w basenie za opaską, w ekspresowego Thrilla "przywalił" szczuporek 30 cm Pozdrawiam,malcz Edytowane 22 Lipca 2015 przez malcz 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sajdol1 Opublikowano 22 Lipca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Lipca 2015 (edytowane) Ja dzisiaj trochę powyżej WA bo grasowałem tuż poniżej mostu kolejowego w GK, naprawdę sporo ładnych bolków się tam kręci....nadzieje były spore, ale skończyło się na jednym spudłowanym strzale(niestety pewnie był to boleń z serii "season best") oraz urwanych: - Raptor- Hermes- Spirit + złamany ster w Thrillu ...miejscówki bardzo trudne technicznie ale warte poświęcenia....bez ryby nie zszedłem bo w basenie za opaską, w ekspresowego Thrilla "przywalił" szczuporek 30 cm Pozdrawiam,malczMoże i warte ale dniówkę tam mają niezłą Edytowane 22 Lipca 2015 przez sajdol1 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
spinnerman Opublikowano 22 Lipca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Lipca 2015 Z pod Północnego właśnie wracam. Około 23 jeden strzał z dalekiego rzutu w sandaczową 9-kę i to by było na tyle. Dobranoc. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
olo86 Opublikowano 23 Lipca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Lipca 2015 Dzis dramat - zero kontaktu. Aktywnośc ryb widoczna od 3.30 do 4 - potem jak w studni chyba czas dać Wisełce odpocząc i poskakać po Zegrzu.... P.S - na "nocny zlot" oczywiście się piszę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pickerel Opublikowano 23 Lipca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Lipca 2015 Wczoraj przy okazji małych zakupów wędkarskich przeszedłem się nad rzekę i po raz pierwszy zobaczyłem słynną już rafę 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
FanAtyk Opublikowano 23 Lipca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Lipca 2015 Wczoraj połaziliśmy z kolegą od Gdańskiego do miejsca na zdjęciu powyżej (chodzi o bulwar, nie stronę praską) i obydwaj przyzerowaliśmy. Woda niesamowicie niska, jeszcze tam nie łowiłem tak żeby suchą stopą wejść na kamienie kilka metrów w rzekę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
filip2109 Opublikowano 23 Lipca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Lipca 2015 dzisiaj od rana studnia:( Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mako150 Opublikowano 23 Lipca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Lipca 2015 (edytowane) Wczoraj przy okazji małych zakupów wędkarskich przeszedłem się nad rzekę i po raz pierwszy zobaczyłem słynną już rafę Jezu...to gdzie Ty się do tej pory szlajałeś? Edytowane 23 Lipca 2015 przez Mr.Happy 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Qcyk Opublikowano 23 Lipca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Lipca 2015 Dzis dramat - zero kontaktu. Aktywnośc ryb widoczna od 3.30 do 4 - potem jak w studni chyba czas dać Wisełce odpocząc i poskakać po Zegrzu....P.S - na "nocny zlot" oczywiście się piszę Olo Ty masz zdecydowanie za dużo czasu na ryby A myślałem że ja mam wyrozumiałą "starą" No nic ja po urlopie mocno się wypościłem jeżeli chodzi o Bolki... trochę pozytywnie nastroił mnie wczorajszy Nadburzański 50-tak... i już nie mogę się doczekać wyjścia nad Wisełkę...może we wtorek się uda jak już przeżyję szok pourlopowy w pracy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pickerel Opublikowano 23 Lipca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Lipca 2015 Jezu...to gdzie Ty się do tej pory szlajałeś? Zawsze wychodziłem z założenia że Wisła jest czystsze przed Warszawą i właśnie tam szukałem ryb;-) 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
olo86 Opublikowano 23 Lipca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Lipca 2015 Olo Ty masz zdecydowanie za dużo czasu na ryby A myślałem że ja mam wyrozumiałą "starą" No nic ja po urlopie mocno się wypościłem jeżeli chodzi o Bolki... trochę pozytywnie nastroił mnie wczorajszy Nadburzański 50-tak... i już nie mogę się doczekać wyjścia nad Wisełkę...może we wtorek się uda jak już przeżyję szok pourlopowy w pracy Uciekam kiedy śpi stad łowienie poznym wieczorem i np od 4 do 7 rano jutro od świtu zegrzyńskie okonki.. nie będzie raczej co wrzucić, ale przynajmniej mam nadzieję, że ilość kontaktów wynagrodzi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pisarz Opublikowano 23 Lipca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Lipca 2015 Żaden ze mnie specjalista ale chętnie podzielę się tym co wiem. Wal na priv jakby co Dzisiaj zakupiłem w Centrum Wędkarstwa resztę akcesoriów do wędkarstwa muchowego . Czas zacząć nowy rozdział w wędkarskim życiorysie . Byłem dzisiaj pod mostem Siekierkowskim , a pod wieczór przejechałem pod elektrociepłownię . Dawno nie odwiedzałem tych rejonów , a nigdy przy takim stanie wody , przeważnie bywałem tam wiosną . Zszedłem o kiju , ale prawdę powiedziawszy , to więcej łaziłem i gadałem z wędkarskimi tubylcami niż łowiłem. W jednym i drugim miejscu widziałem żerujące ryby , więc trzeba będzie tam wrócić i spróbować wyjąć coś z tej wody. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mariano Italiano Opublikowano 23 Lipca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Lipca 2015 Piotr,może uda Nam się spotkać i porozmawiać o tych muchach.Mnie też kusi,wody są 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pisarz Opublikowano 23 Lipca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Lipca 2015 Piotr,może uda Nam się spotkać i porozmawiać o tych muchach.Mnie też kusi,wody są Maniek czyżby urlop? Jak będziesz w kraju daj znać . 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
malcz Opublikowano 23 Lipca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Lipca 2015 Olo Ty masz zdecydowanie za dużo czasu na ryby A myślałem że ja mam wyrozumiałą "starą" No nic ja po urlopie mocno się wypościłem jeżeli chodzi o Bolki... trochę pozytywnie nastroił mnie wczorajszy Nadburzański 50-tak... i już nie mogę się doczekać wyjścia nad Wisełkę...może we wtorek się uda jak już przeżyję szok pourlopowy w pracy ...oj przeżyjesz szok, przeżyjesz.... 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sajdol1 Opublikowano 24 Lipca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Lipca 2015 Dzisiaj zakupiłem w Centrum Wędkarstwa resztę akcesoriów do wędkarstwa muchowego . Czas zacząć nowy rozdział w wędkarskim życiorysie . Byłem dzisiaj pod mostem Siekierkowskim , a pod wieczór przejechałem pod elektrociepłownię . Dawno nie odwiedzałem tych rejonów , a nigdy przy takim stanie wody , przeważnie bywałem tam wiosną . Zszedłem o kiju , ale prawdę powiedziawszy , to więcej łaziłem i gadałem z wędkarskimi tubylcami niż łowiłem. W jednym i drugim miejscu widziałem żerujące ryby , więc trzeba będzie tam wrócić i spróbować wyjąć coś z tej wody.@pisarz poszedł priv do Ciebie 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pisarz Opublikowano 26 Lipca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Lipca 2015 @pisarz poszedł priv do Ciebie Bartek od wspólnego łowienia mi się nie wymigasz . Albo Wisła wyschła całkowicie , albo sezon ogórkowo-urlopowy jest już w pełni . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
luk_80 Opublikowano 26 Lipca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Lipca 2015 Mały Sumek i Sandaczyk 30cm. Okolice Siekierkowskiego. Poza tym cisza. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
korol Opublikowano 26 Lipca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Lipca 2015 Dziś jaź 53 cm i 2 klenie 37 oraz 45cm Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
korol Opublikowano 26 Lipca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Lipca 2015 Wszystkie rybki z rafy: 8 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
olo86 Opublikowano 26 Lipca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Lipca 2015 Gratulacje - mówimy o rafie po praskiej stronie? P.S Bolki było widać? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
korol Opublikowano 26 Lipca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Lipca 2015 (edytowane) Tak : )Nie widziałem ani jednego ataku Bolenia Edytowane 26 Lipca 2015 przez korol Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi