Dagon Opublikowano 2 Sierpnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Sierpnia 2015 Przesadzasz. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Qcyk Opublikowano 2 Sierpnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Sierpnia 2015 (edytowane) Ja dzisiaj miałem wędkarski dzień dziecka. Namierzyłem wcześniej miejscówkę, ale przez pracę nie było kiedy wyskoczyć. Wreszcie wczoraj się udało. Zaczło się niewinnie: 5 kleni, 4 jazie i 2 okonie. Wszystko max 25cm. Potem było 30 min ciszy i nagle jeb.... Pan Jaż 46cm, 3 min pózniej 44cm z tej samej mety. Moje new PB, spełniony wędkarsko się zawinąłem 1-poprawioneee.jpg2-poprawioneeee.jpg3-popraiwoneeee.jpg20150801_174643pp.jpgGratulaje!! Zacny wynik:) Na co się skusiły?? Edit: już widzę na co Edytowane 2 Sierpnia 2015 przez Qcyk Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pisarz Opublikowano 2 Sierpnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Sierpnia 2015 (edytowane) Przesadzasz. Masz rację , trochę przesadziłem , bo nie starszy tylko w mocno średnim wieku . Edytowane 2 Sierpnia 2015 przez pisarz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sacha Opublikowano 2 Sierpnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Sierpnia 2015 Ja zacząłem przygodę z wędkarstwem muchowy , nie jest łatwo .Jak zobaczycie nad Wisłą starszego Pana z owiniętą wokół szyi linką muchową , skrępowanymi rękami przyponem konicznym i muszką wbitą w ucho , to podchodźcie śmiało i czekam na ......... Cześć Pisarz , może pomóc .Obowiązkowe wyposażenie wędkarza nad Wisłą - nożyczki . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dominik15 Opublikowano 2 Sierpnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Sierpnia 2015 Są może chętne osoby na wspólne łowienie w przyszłą sobotę bądź niedzielę i oprowadzenie po Warszawskich metach? Nie jestem z Wa-wy, odwiedzam chrześnicę i chętnie poganiałbym w wolnej chwili za kleniem, jaziem lub bolkiem, lecz nawet nie wiem, gdzie wystartować, i w pojedynkę jakoś średnio mi się widzi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pisarz Opublikowano 2 Sierpnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Sierpnia 2015 Dominik do soboty jeszcze daleko . Przypomnij się czwartek-piątek , to pewnie ktoś chętny się znajdzie . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ketnik Opublikowano 3 Sierpnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Sierpnia 2015 Ja w sobotę zaatakowałem Wisłę przy czajce.Wyskoczyłem wieczorem na niecałe 2 godzinki. Ludzi pełno, ale trafił się bolek z opaski 63 cm...straszny grubasek i dwa okonki lekko ponad 20.Tak więc wypadzik całkiem udany Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wojciech1919 Opublikowano 4 Sierpnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Sierpnia 2015 (edytowane) a ja bolków w tym sezonie jeszcze nie połowiłem. Ostatnio sumki-niewymiarki i wieczorem i rano. Dziś wyskoczyłem na chwilę przed pracą i coś tam się działo ale rozmiarowo "malizna". Relacja tutajWidziałem też hol ładniejszej ryby niestety nie u mnie na kiju... Edytowane 4 Sierpnia 2015 przez wojciech1919 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pisarz Opublikowano 4 Sierpnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Sierpnia 2015 (edytowane) Dzisiaj wybrałem się z Darkiem @Dagon na rafy za Gdańszczakiem . Na rafach spotkaliśmy Dawida @DAWIDspinn, czyli to był forumowy zlot . Były też rybki i to wielu gatunków . Był sumek , bolek , szczupak i klenie, a wielkość ryb ... .....mówiąc ogólnie wymiarowe . Edytowane 4 Sierpnia 2015 przez pisarz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sacha Opublikowano 4 Sierpnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Sierpnia 2015 Ja miałem w planach jutro i pojutrze tymczasem .......jadę służbowo do Dąbrowy Tarnowskiej . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość DAWIDspinn Opublikowano 5 Sierpnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Sierpnia 2015 Fajnie bylo pogadac Oprocz sumka trafilem na koncu fajnego jazia, jak znajde czas wrzuce foto 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pisarz Opublikowano 5 Sierpnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Sierpnia 2015 Fajnie bylo pogadac Oprocz sumka trafilem na koncu fajnego jazia, jak znajde czas wrzuce foto Zawsze jest miło ,spotkać się nad wodą osobiście . Znajomość z netu i realu , to dwie różne bajki .Dawid Ty się pochwal , że sumka wywiozłeś na żyłce 0,16. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość DAWIDspinn Opublikowano 5 Sierpnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Sierpnia 2015 Dzisiaj podtrzymalem dobra passe, zmienilem delikatnie miejsce i troche ryzykownie dosiegnalem najbardziej nurtowego miejsca. Trafilem 4 klenie, 3 powyzej 40cm i kabana zyciowke 55 cm, prawdziwy kark. Jutro wreszcie bede mial dostep do swojego lapka to wrzuce wam wszystkie fotki i opisze ciut bardziej szczegolowo! 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mako150 Opublikowano 5 Sierpnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Sierpnia 2015 Gratulacje Panowie! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
olo86 Opublikowano 5 Sierpnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Sierpnia 2015 Dzisiaj podtrzymalem dobra passe, zmienilem delikatnie miejsce i troche ryzykownie dosiegnalem najbardziej nurtowego miejsca. Trafilem 4 klenie, 3 powyzej 40cm i kabana zyciowke 55 cm, prawdziwy kark. Jutro wreszcie bede mial dostep do swojego lapka to wrzuce wam wszystkie fotki i opisze ciut bardziej szczegolowo! Gratulacje tylko z rana tam walczysz czy popołudniami też? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość DAWIDspinn Opublikowano 5 Sierpnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Sierpnia 2015 Roznie, pracuje na zmiany wiec wtedy kiedy mam akurat czas Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dominik15 Opublikowano 5 Sierpnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Sierpnia 2015 DAWID, może jakieś wspólne łowienie w sobotnie popołudnie, bo jak narazie nikt z kolegów nie wyraził chęci przygarnięcia mnie pod swoje skrzydła? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ageror Opublikowano 5 Sierpnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Sierpnia 2015 gratulacje, kleń 55cm to już ładny kabanek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
olo86 Opublikowano 5 Sierpnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Sierpnia 2015 Ja jutro zajrzę na rafę ok 7 rano - w drodze powrotnej z Okęcia - jakieś 3godzinki pomacham - jak ktoś chętny - dajcie znać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
olo86 Opublikowano 6 Sierpnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Sierpnia 2015 (edytowane) No i tak... o 6 mam być taksówkarzem na trasie Legionowo-Okęcie, więc budzik na 3.20 i jazda o 4 melduję się nad Wisłą w ok. czajki.. przygotowany na wszystko - jeden kij boleniowo-sandaczowy, drugi leciutki żeby w razie czego przysmużyć... do 5 ani widu ani słychu drapieżników, więc cięzki kij do samochodu i idę przywitać się z jaziami. Wchodząc na miejscówkę przeganiam 2 piękne jazie - myślę - pozamiatane.. ale w "ostatnim" rzucie siada na smużaka piękny jazior, który niestety spada pod nogami ( już wiem, że z Okęcia prosto do domu nie wrócę ) Po odbębnieniu obowiązku pojawiam się znowu nad rzeką, tym razem pod gdańszczakiem, z typowo boleniowym nastawieniem. Wchodząc na rafę widzę 2 chłopaków obławiających rafę, więc grzecznie czekam w bezpiecznej odległości na swój moment. ok 8 na rafie pusto (myślałem, że Panowie podejdą się przywitać, ale widać po przegranej walce z pięknym kleniem nie byli chętni do rozmowy). Została godzinka łowienia, więc szybko Panic na agrafkę... i w trzecim, może czwartym rzucie BAM w nurcie i jest - stykacz forumowy Taki zdziwiony Edytowane 6 Sierpnia 2015 przez olo86 8 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ketnik Opublikowano 6 Sierpnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Sierpnia 2015 Ja też dzisiaj byłem w okolicach czajki tylko, że w samo południe. Żar z nieba straszny, ale plus jest taki, że bylem sam Wynik to trzy niewymiarowe szczupaki z czego największy nie przekroczył 35 cm . Miałem jeszcze kilka niezaciętych brań i małego klenia który spiął się pod nogami.Jak żonka pozwoli to powalczę jeszcze wieczorem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Qcyk Opublikowano 6 Sierpnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Sierpnia 2015 (edytowane) No i tak...o 6 mam być taksówkarzem na trasie Legionowo-Okęcie, więc budzik na 3.20 i jazda o 4 melduję się nad Wisłą w ok. czajki.. przygotowany na wszystko - jeden kij boleniowo-sandaczowy, drugi leciutki żeby w razie czego przysmużyć...do 5 ani widu ani słychu drapieżników, więc cięzki kij do samochodu i idę przywitać się z jaziami.Wchodząc na miejscówkę przeganiam 2 piękne jazie - myślę - pozamiatane.. ale w "ostatnim" rzucie siada na smużaka piękny jazior, który niestety spada pod nogami ( już wiem, że z Okęcia prosto do domu nie wrócę )Po odbębnieniu obowiązku pojawiam się znowu nad rzeką, tym razem pod gdańszczakiem, z typowo boleniowym nastawieniem.Wchodząc na rafę widzę 2 chłopaków obławiających rafę, więc grzecznie czekam w bezpiecznej odległości na swój moment.ok 8 na rafie pusto (myślałem, że Panowie podejdą się przywitać, ale widać po przegranej walce z pięknym kleniem nie byli chętni do rozmowy). Została godzinka łowienia, więc szybko Panic na agrafkę... i w trzecim, może czwartym rzucie BAM w nurcie i jest - stykacz forumowy 20150806_085119.jpgTaki zdziwiony 20150806_085156.jpgCzyżby to ten ostatni bolek o którym mówił Sajdol ?? Szczere gratulacje Olo! Edytowane 6 Sierpnia 2015 przez Qcyk 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
olo86 Opublikowano 6 Sierpnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Sierpnia 2015 (edytowane) Oby nie... Planuje tam wrócić na wczesnoporaanne lub poznowieczorne podchody decyzja zapadła - jutro o świcie walczę... tym razem na klenie też będę przygotowany Edytowane 6 Sierpnia 2015 przez olo86 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Qcyk Opublikowano 6 Sierpnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Sierpnia 2015 No właśnie też zacząłem się zastanawiać bo miałem nad Wkrę jechać w niedzielę ale teraz już sam nie wiem... w sumie na Wkrze też jest ładny Bolo... ajj namieszałeś mi w głowie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość DAWIDspinn Opublikowano 6 Sierpnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Sierpnia 2015 (edytowane) Tak jak już wcześniej pisałem we wtorek i środe zaliczyłem dwa 2,5 godzinne wypady po pracy na wiślane rafy, niżówka na wiśle poodsłaniała kamienie i daje dostęp brzegowym wędkarzom do lepszych miejscówek. Zabrałem ze sobą lekki spinning, machanie ciężkim kijem w taki gorąc nie należy do przyjemnych rzeczy Pierwszego dnia zamiast klenia, jazia czy bolka niespodziewanie na końcu zestawu zameldował się wąsek, było troche zabawy na 0,16mm jednak dał się wycholować do zdjęcia W ostatnich rzutach wreszcie zameldowała się ryba z kategorii pożądanych tego dnia Zachęcony wtorkowymi wynikami, postanowiłem zrobić powtórkę. Tym razem wypad udał się w stu procentach, trafiłem w żerowanie kleni, napoczątek trafiłem trzy 40staki. Na koniec w najszybszym przelewie zaliczyłem przepiękne branie na 4 cm Championa od Huntera. Ryba po mega uderzeniu wyskoczyła nad wode i odjechała kilkanaście metrów z nurtem. To kleń , prawdziwy Pan Kleń, kaban ! Miarka pokazuje 54/55cm. Wszystkie ryby wróciły do wody. W najbliższe dni powtórka, trzymajcie kciuki Edytowane 6 Sierpnia 2015 przez DAWIDspinn 23 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi