Skocz do zawartości

Warszawska i podwarszawska Wisła

tomek307

Rekomendowane odpowiedzi

Gratuluję rybek : )

Dziś i ja na chwilę wyskoczyłem nad Wisłę.
Na początku zepsułem 2 brania Kleni.

Potem przytrzymanie i odjazd w bok. Na początku myślałem, że duży Kleń lub Boleń.
Po chwili już byłem pewny, że to coś z wąsami. Miałem tylko nadzieję, że z tymi krótszymi.

68cm

Zaraz po brzanie zaczęła dzwonić żona i tyle z łowienia.

Pozdrawiam

post-57267-0-69917900-1438886588_thumb.jpg

post-57267-0-04745100-1438886592_thumb.jpg

Edytowane przez korol
  • Like 15

No i dziś na rafie o świcie też nie byłem pierwszy.. może to ktoś z Was?Tak czy inaczej, żeby coś polowic musiałem wejść głębiej w rzekę. I udało się trafić klenia 45 cm (nawet wziąłem dziś aparat, ale robiąc zdjęcie z samowyzwalacza ucialem sobie głowę) a potem dwa wymiarowe sandaczyki- więc wyjazd można uznać za umiarkowanie udany ;)

Edytowane przez olo86
  • Like 4

Wiem, że to brzmi jak szaleństwo, ale planuje dziś wieczorno-nocne rafowanie :) ktoś chętny?

Olaf , nocka na rafach :o , tego chyba jeszcze nie było. Szaleństwem na pewno będzie , jeśli pójdziesz sam :unsure: . W takim miejscu w nocy , konieczna jest asekuracja, w postaci zaufanego kolegi.

To nie jest temperatura dla białego człowieka.

Darek , wystarczy jeden dzień i można być czerwonoskórym :D .Dwa dni , to mulat , cztery murzynek :lol: .

Zgadzam się w całej rozciągłości , w takiej temperaturze biały człowiek , powinien myśleć tylko o przetrwaniu.

Olaf , nocka na rafach :o , tego chyba jeszcze nie było. Szaleństwem na pewno będzie , jeśli pójdziesz sam :unsure: . W takim miejscu w nocy , konieczna jest asekuracja, w postaci zaufanego kolegi.

w nocy nie planuje zwiedzać Wisły ;)

za jakaś godzinkę jadę, pomacham, a jak się ściemni przycupnę w wygodnym, bezpiecznym, upatrzonym miejscu :)

Darek , wystarczy jeden dzień i można być czerwonoskórym :D .Dwa dni , to mulat , cztery murzynek :lol: .

Zgadzam się w całej rozciągłości , w takiej temperaturze biały człowiek , powinien myśleć tylko o przetrwaniu.

Ja mam ciemną karnację więc u mnie 1 dzień to murzyn :rolleyes: . W przetrwaniu pomaga mi białe wino :) tylko co będzie jak to potrwa tyle ile zapowiadają ? Esperal?

• Like 2

Tak jak skończyło się łowienie na "Czajce" tak samo będzie na osławionej,ba nawet mało komu znanej kilka lat temu rafce  -_-

Jeśli chodzi o ryby to dawno ma najlepsze lata za sobą, ale przynajmniej kameralnie było. Się skończyło :P

Tyle, że akurat mi to nie przeszkadza, ponieważ od kilku lat tam już nie bywam. Wyniosłem się wraz z grubymi sandaczami :)

• Like 1