psulek Opublikowano 11 Września 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Września 2015 Masz jakieś potwierdzone info o tych sandaczach ?Ja mam. 90 cm w poniedziałek i 110 trzy tygodnie temu. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Skorio Opublikowano 12 Września 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Września 2015 Taką siłaczkę z silnego nurtu na napływie i na żyłkę 0.20? Gratulacje, szeroka Basia w pasie, na Twoje ręce pcha się Jeśli można wiedzieć, co to za żyła?Żyłka YORK exclusive line gold 0,20 - w tym sezonie no.1 - mam w grubościach 0,16, 0,18 i 0,20 nawiniętą na trzy szpulki - sprawdziła się na bolkach, kleniach i ... zaczepach Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wojciech1919 Opublikowano 12 Września 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Września 2015 Ja mam. 90 cm w poniedziałek i 110 trzy tygodnie temu.110? wrzuć foto, każdy z przyjemnością obejrzy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pisarz Opublikowano 12 Września 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Września 2015 Zresztą zobaczcie sami jakie miała (ma) karczycho !!!Do wyrównania PB (72) zabrakło kilku cm ... oto ... Pani Basia z wąsami Kris gratulacje , ale nam się Baśki pięknie otworzyły. Chyba mamy nowy szlagier w wątku wiślanym "Baśka miała fajny wąs ...." Mówienie że dama ma wąsy , to tylko meszek pod nosem . Bądźmy dżentelmenami . 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
psulek Opublikowano 12 Września 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Września 2015 To nie moje ryby. Wysłane z mojego A0001 przy użyciu Tapatalka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
olo86 Opublikowano 12 Września 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Września 2015 Pozazdrościłem trochę Waszych spotkań z Panią Basią , więc ...Wczoraj w środku dnia ok. 14.30, w mega silnym nurcie, na napływie na duże kamienie, w pierwszym rzucie miałem "randkę" z grubą siłaczką, oj dała mi do wiwatu, dała...Zresztą zobaczcie sami jakie miała (ma) karczycho !!!Do wyrównania PB (72) zabrakło kilku cm Sprzętowo;Daiwa Exceler 3-18gSpro Red Arc 10400Żyłka 0,20Przynęta; wobler znaleziony na brzegu kilka dni wcześniej, pływający, ale typowo brzanowy, jak go znalazłem to od razu pomyślałem, że to jakiś znak, uzbroiłem solidnie i ... oto ... Pani Basia z wąsami Piękna!! Gratulacje.. brzegowa czy 'wkroczyles' do Wisły? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sajdol1 Opublikowano 12 Września 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Września 2015 (edytowane) Krzysiek gratulacje. I gratulacje dla wszystkich, którzy dopiero coś złowią To tak na wyrost bo coś czytałem, że zaraz może być zakaz składania gratulacji Malczu zabiłeś batmana !!!!!Lubię takie historie znad wody. Jak nie Wojtek bobra nadepnie to Malcz nietoperka załatwi Edytowane 12 Września 2015 przez sajdol1 5 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Skorio Opublikowano 12 Września 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Września 2015 ....brzegowa czy 'wkroczyles' do Wisły?Brzegowa Wytypowałem trzy miejscówki. Na pierwszej ktoś się kręcił (zakochana parka), więc w pobliżu porzucałem za kleniem, mając nadzieję, że przetrzymam kochanków, ale niestety. Przeszedłem na drugą, pierwszy rzut ...i ... pierwsza myśl - "zaczep", ale jak zaczep zaczął płynąć pod prąd to już miałem radochę 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mako150 Opublikowano 13 Września 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Września 2015 Jak by co Panowie to jestem na rafie, zapraszam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość DAWIDspinn Opublikowano 13 Września 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Września 2015 Sandaczowalem dzisiaj z rana. Pozamiatal mnie duży wąs,rybka z tych wyscigowcow, nie chciał się zatrzymać. Choć zestaw na ciężkie sandaczowanie, nie było szans. Jak zobaczyłem dno szpuli, dokrecilem hamulec, co go nie zatrzymało, dalej to już wiecie... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
olo86 Opublikowano 13 Września 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Września 2015 Jak by co Panowie to jestem na rafie, zapraszam Za gdańskim byłes?Jak tam po zmianach? Płynie troszkę? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mako150 Opublikowano 13 Września 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Września 2015 Wyskoczyłem dziś z nastawieniem na bolenie, jednak nic się nie działo i nic nie brało. Szybkie przezbrojenie z myślą o Pani Barbarze i chodu ile tylko się da w spodniobutach wejść . Zaczęło się od sumka, przynajmniej tak wnioskuję po plecionce...Niestety kiedy chciałem z nim przejść na mieliznę plecionka weszła pod kamień i się wypiął, ale cóż walczymy dalej.Potem strzał siedzi kleń, 30 min kawałek dalej siedzi drugi... Zmieniam szybko miejscówkę bo zostało mi ostanie 20 min łowienia. Znowu wędka w zęby i ile da rady wejść się pakuję, tym razem zrobiłem o jeden krok za daleko. Trochę mi się wlało do środka, ale się wyratowałem i cofnąłem. Dwa kroki w tył i zaczynam łowić. Czasu zostało na trzy rzuty. Przy trzecim rzuci zaczęła się jazda.....gwiazda wieczoru Szybki pomiary w wodzie wskazuje na "około" 116cm . Myślałem, że mam piękną brzanę, a tu sumczysław. Trochę jazdy było jak w nurt poszedł, ale po 10min był mój. Udany wypad ogólnie. 18 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość DAWIDspinn Opublikowano 13 Września 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Września 2015 Czyli są na chodzie dziś, ide zaraz na drugą turę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Skorio Opublikowano 13 Września 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Września 2015 (edytowane) ....Szybki pomiary w wodzie wskazuje na "około" 116cm . Myślałem, że mam piękną brzanę, a tu sumczysław. Trochę jazdy było jak w nurt poszedł, ale po 10min był mój. Udany wypad ogólnie.Gratulacje Maciek, widziałem Cię na rafie i widziałem hol, byłem na lewym brzegu w poszukiwaniu Barbary, z daleka myślałem, że u Ciebie to duża wąsata, a to wąsaty . Bałem się, że wpadniesz do wody, bo chyba duże emocje wyzwolił sumiasy. BRAWO !!!U mnie sportowy bolek ok 60 cm Aktywności powierzchniowej brak. Edytowane 13 Września 2015 przez Skorio 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
piotrek245 Opublikowano 13 Września 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Września 2015 (edytowane) To i mi dziś Wisła nie poskąpiła-4 bolki trafiłem .Dwa wymiarki i dwa z wyższej ligi,jeden 75cm a drugi 84-nowy PB .Wszystkie zażarły poczciwego Hermesa.Przepraszam za jakość zdjęć ale z samowyzwalacza wyszły słabiutko,starałem się szybko- foto i do wody,efekt Edytowane 13 Września 2015 przez piotrek245 21 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pisarz Opublikowano 13 Września 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Września 2015 Piotrek piękny , wypasiony klamot . Gratuluję nowego PB .Maciek też pięknie porządził , a i Dawid miał przygodę , którą długo będzie pamiętał .Dzisiaj z tego co widzę i słyszałem był dobry dzień , a ja byłem całkowicie uziemiony . 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
malcz Opublikowano 13 Września 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Września 2015 To i mi dziś Wisła nie poskąpiła-4 bolki trafiłem .Dwa wymiarki i dwa z wyższej ligi,jeden 75cm a drugi 84-nowy PB .Wszystkie zażarły poczciwego Hermesa.Przepraszam za jakość zdjęć ale z samowyzwalacza wyszły słabiutko,starałem się szybko- foto i do wody,efekt ...ale KLOC !!! Napisz coś więcej o okoliczności połowu oraz charakterystyce miejscówki....Piękny!! 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
piotrek245 Opublikowano 13 Września 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Września 2015 @malczu-ja tylko rzucał i zwijał :D A tak na poważnie,trochę kamieni,rzut w poprzek nurtu i prowadzenie "średnioszybkie" .Farta dziś miałem 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mariano Italiano Opublikowano 13 Września 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Września 2015 Zaczeło się...@Piotrek245 uważaj na poglądaczy z drugiego brzegu Gratulacje dla Wszystkich Wiślanych moczykijów zza granicy 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wojtek B. Opublikowano 13 Września 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Września 2015 To i mi dziś Wisła nie poskąpiła-4 bolki trafiłem .Dwa wymiarki i dwa z wyższej ligi,jeden 75cm a drugi 84-nowy PB .Wszystkie zażarły poczciwego Hermesa.Przepraszam za jakość zdjęć ale z samowyzwalacza wyszły słabiutko,starałem się szybko- foto i do wody,efekt IMG_7740.JPGIMG_7737.JPG Ale klamot Jeszcze raz gratuluję ! 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Qcyk Opublikowano 14 Września 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Września 2015 (edytowane) To i mi dziś Wisła nie poskąpiła-4 bolki trafiłem .Dwa wymiarki i dwa z wyższej ligi,jeden 75cm a drugi 84-nowy PB .Wszystkie zażarły poczciwego Hermesa.Przepraszam za jakość zdjęć ale z samowyzwalacza wyszły słabiutko,starałem się szybko- foto i do wody,efekt IMG_7740.JPGIMG_7737.JPGPiękny klocek A jak sprzętowo? Powalczył toroszkie ?? Oczywiście gratuluję i zazdraszczam Edytowane 14 Września 2015 przez Qcyk 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
piotrek245 Opublikowano 14 Września 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Września 2015 Powalczyć to powalczył trochę bo to kawał rybska było .Jak się pokazał to łapy trochę trząść się zaczęły ale jakoś się udało.Sprzętowo to tak-kij Konger Palladin CX full Contact,Emblem 3000 z plecionką Techron opisana jako 0,14.I oczywiście wymienione kotwice na Kamatsu bo fabryczne to się nadają do.....Ps.Tak to teraz czytam i wygląda to jakbym reklamował pewną firmę .Nie jestem właścicielem,udziałowcem ani pracownikiem tejże firmy . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wujek Opublikowano 14 Września 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Września 2015 (edytowane) Ten 75 to już kawał ryby, ale przy tym 84 wygląda jak kurczak, piękna, gruba ryba, widać że tyle miał. Dziwne że wziął na klasyczny wobler sterowy bo przecież "nowoczesne" bolenie biorą tylko na bezstery . Najważniejsze to znaleźć się w odpowiednim miejscu o odpowiednim czasie, a Tobie to się udało. Uderzył za główką w warkoczu? Edytowane 14 Września 2015 przez wujek 5 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
korol Opublikowano 14 Września 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Września 2015 Dla mnie tez biorą na zwykłe sterowce. Często też z agresywniejszą pracą. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wepster Opublikowano 14 Września 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Września 2015 Dzisiaj znowu atakowałem brzany... Między 13 a 19 jedno jedyne branie i ... oczywiście się spięła. Ryba +/- 70 cm rąbnęła standardowo w rwącej rynnie z kamieniami w 4 cm wobler mikado( plastikowa kopia horneta), oczywiście z turbodoładowaniem lotniczym w postaci ołowiu na brzusznej kotwiczce... Moment jakby zaczep, następnie jazda pod prąd z trzepaniem mordą po kamieniach aż po kiju kopało jak bym dotknął do 220V po kilku metrach niespodziewany zwrot akcji... Baśka wystrzeliła w górę i postawiła świećę niczym szczupak trzebiąc przy tym łbem. Wobler oczywiście wystrzelił z pyska i o mały włoś nie trafił mnie w łeb! Ot, taka to historia... Myślałem, że mnie już niczym te ryby nie zaskoczą. Ogólnie do tej pory 5 ryb na kiju, wyholowana... 1! Echh, niezłe przeciwniki te brzany 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi