Durzy Opublikowano 27 Września 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Września 2015 Na rybach dzisiaj byłem...Wylądowałem na ujściu Jeziorki. Woda zmącona idzie, przybiera.Wyniki:Okoń ok. 25 cmPonadto:- wyjście klenia, takiego ok. 20 cm- pobicie szczupaka, widziałem, miał max. 30 cm, ale ładnie wyszedł do obrotówki prowadzonej nad zielskiem- atak bolka, chybiony - powiem tak, nic tak nie wkurza, jak boleń żerujący w zasięgu rzutu, mający wszystko co mu się podaje w dupie; z godzinę stałem. 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pisarz Opublikowano 27 Września 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Września 2015 Woda przybiera , ale z stanu katastrofy na zwykły , jak to się będzie miało do brań ryb , tego nikt nie wie .Dziś popołudniu złowiłem dwie małe rapki , miły około 50 i 60 cm. Nie tego oczekiwałem na przyborze . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
spinnerman Opublikowano 27 Września 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Września 2015 Woda przybiera , ale z stanu katastrofy na zwykły , jak to się będzie miało do brań ryb , tego nikt nie wie .Dziś popołudniu złowiłem dwie małe rapki , miły około 50 i 60 cm. Nie tego oczekiwałem na przyborze .Spokojnie Poiotrek. Daj poustawiać się rybom na nowych stanowiskach.Jak jeszcze z kilkadziesiąt centów podbierze to mam nosa, że będzie dobrze Rano po pracy byłem 2 h na rafie. Miałem Barbórkę która spadła po jakiejś minucie holu a więc wnioskuję, że mogła być podpięta za kurtkę, i szczupły około 60 centów ale baaardzo grubiutki Zastanawia mnie brak aktywności sandałów. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pisarz Opublikowano 28 Września 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Września 2015 Ja sobie wymyśliłem po wczorajszym łowieniu , że rano będą brały większe . Dziś od 6.00 nad wodą i wynik identyczny jak wczoraj popołudniu , dwie rapy +50 i +60.Adam obyś miał rację , bo pora roku powinna darzyć obfitością złowionych ryb. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
B4rtolek Opublikowano 28 Września 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Września 2015 Dużo wypadów i mało ryb... 11 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mariano Italiano Opublikowano 29 Września 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Września 2015 Piekny Bolo Bartek, gratuluje.Napisz słówko jak przebiegł hol.Było 8 z przodu ?? 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
B4rtolek Opublikowano 29 Września 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Września 2015 Nie był aż tak długi. Magia fotografii. Nawet nie mierzyłem - za dużo kamieni na brzegu i mięsiarze wokoło. Zmieniłem szpulkę z żyłką owner 0.24(nie mam do niej zaufania) na plecionkę 0.23 i Powermesha 10-35, więc hol trwał maksymalnie 3-5 minut. Szybkie 3 zdjęcia, odczepienie i ryba pływa dalej. Oby zdążyła podrosnąć przez rok i znów dała się oszukać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sajdol1 Opublikowano 29 Września 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Września 2015 Nie był aż tak długi. Magia fotografii. Nawet nie mierzyłem - za dużo kamieni na brzegu i mięsiarze wokoło. Zmieniłem szpulkę z żyłką owner 0.24(nie mam do niej zaufania) na plecionkę 0.23 i Powermesha 10-35, więc hol trwał maksymalnie 3-5 minut. Szybkie 3 zdjęcia, odczepienie i ryba pływa dalej. Oby zdążyła podrosnąć przez rok i znów dała się oszukać. Fajny bolesław. Na takim zestawie jakoś strasznie długi ten hol się wydaje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wojciech1919 Opublikowano 29 Września 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Września 2015 (edytowane) Wczoraj po pracy pierwszy wypad typowo jesienny, wyjechał pasiak ok 30 centów - jak na miastowego rzecznego Warszawiaka to już niezły potem był jeszcze leszcz ale jak to mówią niektórzy "wziął grzbietowo".. Edytowane 29 Września 2015 przez wojciech1919 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
B4rtolek Opublikowano 29 Września 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Września 2015 Fajny bolesław. Na takim zestawie jakoś strasznie długi ten hol się wydaje Jak słyszę o holach po 30 minut na żyłeczce 0,18 to te moje 3-5 min wydaje się krótkie, a dokładnie to nawet nie wiem ile trwał może i 2 minuty. To nieistotne. Ważne, że ryba pływa dalej w najlepsze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Qcyk Opublikowano 29 Września 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Września 2015 Przy holu fajnej ryby czas płynie nieco inaczej i trzeba by włączać stoper przy zacięciu i wyłączać przy podbieraniu żeby stwierdzić ile trwał hol Przynajmniej ja nie potrafię nigdy określić czasu w jakim wyholowałem rybę. Oczywiście jest różnica czy walczymy 2 min czy 30. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pawello Opublikowano 29 Września 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Września 2015 Ja dziś byłem w gościnnych występach na Czajce. Generalnie nic nowego, nie było gdzie palca utknąć. Za to gościu z gruntu wyjął pięknego klucha 58cm. Szkoda że trafił do siaty. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
olo86 Opublikowano 29 Września 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Września 2015 Taksówką byłeś? Jeśli tak, to akurat się mijalismy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pawello Opublikowano 29 Września 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Września 2015 O której byłeś? Ja między 10:30 a 12:30. Nie byłem taksówką☺. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Qcyk Opublikowano 29 Września 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Września 2015 Ło Panie to już jakieś burżujstwo taksówkami się na ryby rozbijać 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pawello Opublikowano 29 Września 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Września 2015 Ta, burzujstwo, i rozbijanie się prawie 15 letnią Micrą ???? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
piotrek245 Opublikowano 29 Września 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Września 2015 Mi dziś udało się wyrwać wcześniej z pracy i ok.17 zawitałem nad wodą.Celem był boleń i jeden dał się oszukać .Może nie był wielki bo miał 67 cm ale już fajnie podpasiony.Wziął w jednym z ostatnich rzutów po tekście"boziu żeby chociaż jeden" . 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
B4rtolek Opublikowano 29 Września 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Września 2015 Przy holu fajnej ryby czas płynie nieco inaczej i trzeba by włączać stoper przy zacięciu i wyłączać przy podbieraniu żeby stwierdzić ile trwał hol Przynajmniej ja nie potrafię nigdy określić czasu w jakim wyholowałem rybę. Oczywiście jest różnica czy walczymy 2 min czy 30.Też i popełniłem błąd pisząc ile trwał hol, bo nawet tego nie wiem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mako150 Opublikowano 30 Września 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Września 2015 Wczoraj wyskoczylem między 18-22. Do zmroku dwa nieduże bolenie, jak się ciemno zrobiło to jeden sandaczyk i bardzo zły oknoń. Oba na wobler 9cm 7 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gutekjelonki Opublikowano 30 Września 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Września 2015 Zedy się ruszają? Chyba czas się przestawić na późno-wieczorne łowienie. Pasiak też całkiem ładny. Opaskowe towarzystwo? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sicu Opublikowano 30 Września 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Września 2015 Przeprowadziłem się do Warszawy, najbliżej mam do mostu Siekierkowskiego więc lecę na zwiady! Zdam relacje po powrocie;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
spinnerman Opublikowano 30 Września 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Września 2015 Wczoraj wyskoczylem między 18-22. Do zmroku dwa nieduże bolenie, jak się ciemno zrobiło to jeden sandaczyk i bardzo zły oknoń. Oba na wobler 9cm 2015-09-30 10.53.59.jpg2015-09-30 10.47.51.jpg2015-09-30 10.50.16.jpgŁadnie Maciek O której wziął zedzik? Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mako150 Opublikowano 30 Września 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Września 2015 Ryby z opaski. Sandacz o 20:40, okoń 10min później . Niestety i przy jednej i przy drugiej rybie podczas schodzenia do podebrania zrobiłem trochę hałasu i miejscówki były spalone. Na trzeciej i czwartej mecie brak życia. Na całej opasce tylko dwa niepozorne miejsca dały rybę i raczej trzeba będzie się ich trzymać do końca roku. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
korol Opublikowano 30 Września 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Września 2015 To było dobre pytanie, w przeciwieństwie do wszystkich typu: gdzie, po której stronie itd. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sicu Opublikowano 30 Września 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Września 2015 Z racji, że miałem tylko 2 przynęty i plecionkę 0,12 (reszta sprzętu jeszcze w Gdańsku) łowienie potrwało bardzo krótko:D Widziałem kilka ataków na powierzchni, ale niestety bez brania. Sporo gruntowców. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi