korol Opublikowano 3 Października 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Października 2015 Dawno mnie na rafie nie było. Dziś ok. 16.00 byłem tam na spacerze. Ale przekopali .Widziałem 3 wędkarzy. Jeden na środku po pas w wodzie, 2 trochę niżej, bliżej burzowca a 3 właśnie się tarabanił z 2 wędką w plecaku.Przyznać się który to który Pisarz pięknie łowisz , teraz to ja się do Ciebie na szkolenie wybiorę Po pas to oczywiście ja. Wróciłem na kamienie po dłuższej nieobecności. Ten z drugą w plecaku popłoszył mi ryby. Najpierw przeszedł po przelewie na sam szczyt, olewając, że tam łowie. By chwilę porzucać i wracać z powrotem. Super! Mam tutaj apel, skoro oburzamy się czytając posty Sławka, zastanówmy się może, czy czasem nie ma trochę racji. Rafa jest na tyle duża, że nie trzeba wchodzić komuś w zasięg rzutu. Zwłaszcza teraz. Inna sprawa, że wszelkie ostrogi i przelewy obławia się od nasady, bardzo wolno poruszając się w stronę szczytu. A nie na hura na sam koniec. Tyle moich frustracji.Złowiłem wąsatego, ale maluszka pod 80cm. Braciszek ostatniego. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pisarz Opublikowano 3 Października 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Października 2015 Po pas to oczywiście ja. Wróciłem na kamienie po dłuższej nieobecności. Ten z drugą w plecaku popłoszył mi ryby. Najpierw przeszedł po przelewie na sam szczyt, olewając, że tam łowie. By chwilę porzucać i wracać z powrotem. Super! Mam tutaj apel, skoro oburzamy się czytając posty Sławka, zastanówmy się może, czy czasem nie ma trochę racji. Rafa jest na tyle duża, że nie trzeba wchodzić komuś w zasięg rzutu. Zwłaszcza teraz. Inna sprawa, że wszelkie ostrogi i przelewy obławia się od nasady, bardzo wolno poruszając się w stronę szczytu. A nie na hura na sam koniec. Tyle moich frustracji.Złowiłem wąsatego, ale maluszka pod 80cm. Braciszek ostatniego. Piotrek , to już nie jednego wyprowadziło z równowagi . Ja w takim przypadku stawiam kolesia na baczność , jak dostanie parę grubszych, mocnych ,kwiecistych słów , to go przeważnie prostuje . To są właśnie "wędkarze " , co nic złowić nie mogą. Na łowisko wchodzi jak Hun ,a potem mówi nic nie brało . Myślę , że nasi koledzy z forum doskonale znają strategię łowienia i potrafią uszanować kolegę wędkarza stojącego na łowisku . 7 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
piotrek245 Opublikowano 5 Października 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Października 2015 Wątek nam spada to siup do góry,dziś rano trafił się jeden ale fajny-76cm.przynęta to guma RH 10cm. 13 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mariano Italiano Opublikowano 5 Października 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Października 2015 Pięknie Piotrek,gratuluję.Poranne, jesienne mgły nadają klimatu 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
piotrek245 Opublikowano 5 Października 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Października 2015 Dzięki Mariusz,jesień jest to i mgła być musi . 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dagon Opublikowano 5 Października 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Października 2015 I tak trzymać. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
luk_80 Opublikowano 6 Października 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Października 2015 2,1 mln złotych za usypanie dwóch wysp dla ptaków na naszej Wisełce! http://tvnwarszawa.tvn24.pl/informacje,news,powstaje-nowa-wyspa-na-wisle-br-ludzie-z-niej-nie-skorzystaja,181577.html ps: radzę urzędnikom spojrzeć na Google Maps na południe i północ Warszawy, wysp tam pod dostatkiem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sajdol1 Opublikowano 6 Października 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Października 2015 Super!!! Nie ma to jak przekształcić wyspę w wyspę za 2 mln. Panowie zapisujcie się na Street fishing!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
FanAtyk Opublikowano 6 Października 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Października 2015 Jakbym miał ze dwie koparki i kilku ludzi to zrobiłbym to za 1/3 tej kwoty. No ale co się czepiamy, pieniądz musi być cały czas w obiegu żeby gospodarka nie zwalniała bo możemy popaść w recesję. A w XXI wieku nie są dla polityków najstraszniejsze wojny, głód czy dewastacja środowiska, tylko malejące PKB. Magiczne trzy literki spędzające przywódcom wszystkich krajów na świecie sen z oczu :-) 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sicu Opublikowano 6 Października 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Października 2015 Pytanie...powiedzmy, że metr od brzegu zaczepiła mi się przynęta, jak z bezpieczeństwem wejścia po nią? Nie mam pojęcia czy są jakieś większe doły, w który można wlecieć. Ostatnio łowiłem przy moście siekierkowskim. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DelTor0 Opublikowano 6 Października 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Października 2015 Pytanie...powiedzmy, że metr od brzegu zaczepiła mi się przynęta, jak z bezpieczeństwem wejścia po nią? Nie mam pojęcia czy są jakieś większe doły, w który można wlecieć. Ostatnio łowiłem przy moście siekierkowskim. Jak nie znasz to sie nie wpychaj Szkoda zycie stracic dla przynety...Kup sobie jakis odczepiacz do przynet. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sicu Opublikowano 6 Października 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Października 2015 Taka odpowiedź mi wystarczy, dzięki. Zaczynam dopiero przygodę z Wisłą. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
klim Opublikowano 6 Października 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Października 2015 Nawet jak znasz miejsce to trzeba mocno uważać,rzeka płynie i ruch piasku(t. zw. locja) nieco dno zmienia:czasem zbrojenie odsłoni,aczasem zmurszałe drzewo napłynie...jak było ciepło i nisko w łatwych miejscach(siła nurtu) trochę tupałem-ale nie polecam,dość niebezpieczne przy niskiej 20-30cm widoczności.Na małym dystansie szczytówka lub odczepiacz. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grzesiekre Opublikowano 6 Października 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Października 2015 Sicu. Ja w tym roku miałem w okolicy siekierkowskiego kąpiel w kurzawce,było po jajeczka!!!!Także cały czas trzeba uważać!! Natomiast dziś byłem pomachac trochę w topolach. Wziąłem troszkę SDR-ow żeby tą rynne pomacac głębiej.Niestety ryby nie współpracowały, chociaż rapki w miarę aktywne to nie skore do współpracy... A!!!Dziki wróciły!!! Te świnie poryly trawę całkiem blisko wody!!! więc teraz tez trzeba zacząć uważać na zakrzaczonych dojsciach do miejscowek.... 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
malcz Opublikowano 7 Października 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Października 2015 Sicu....z rzeką taka jak Wisła nie ma żartów, przekonał się niestety o tym jeden z naszych forumowiczów w zeszłym roku.... Nie ma takiej przynęty, która warta byłaby aby ponosić takie ryzyko...wiadomo mega killer, emocje...ale nie warto, to tylko ryby.... 5 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
irgod Opublikowano 7 Października 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Października 2015 Wczoraj trafiłem na żerowanie sandaczy, w ciągu kilku godzin kilkanaście niestety niewymiarowe oraz dwa sumki ok 70cm. 6 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pepper Opublikowano 8 Października 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Października 2015 Siedzę na Wisłą, nad opaską...Nic. Pierwszy raz od kilku dni kompletna pucha, nawet nie skubnie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość DAWIDspinn Opublikowano 8 Października 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Października 2015 Do czego to doszło, jeszcze z ryb się nie wróciło a juz relacje pisze Ja często jak mi nie skubią też wchodze na jerka, obejrze kilka nowych ryb złowionych przez chłopaków i znowu nabieram chęci 7 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
B4rtolek Opublikowano 8 Października 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Października 2015 Dziś, po dłuższej przerwie od wody, się udało. 8 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mako150 Opublikowano 8 Października 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Października 2015 Już stoją bliżej dna czy jeszcze można trafić przy powierzchni? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
spinnerman Opublikowano 9 Października 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Października 2015 Dziś, po dłuższej przerwie od wody, się udało. bolo.jpgŁadne, czerwone płetwy. Pewnie na małych klenikach żerował 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
olo86 Opublikowano 9 Października 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Października 2015 Ładne, czerwone płetwy. Pewnie na małych klenikach żerował Raczej od czasu do czasu wyskakiwał na mazurskie wzdręgi 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wujek Opublikowano 9 Października 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Października 2015 Ładne, czerwone płetwy. Pewnie na małych klenikach żerował W Wiśle jest też dużo różanek, więc może też od nich. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
spinnerman Opublikowano 9 Października 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Października 2015 Albo gdzieś pod krzaczkiem czerwonej porzeczki miał swoją gawrę heheW Wiśle jest też dużo różanek, więc może też od nich.Hm, od różanek bardziej upodobnił by się do lipienia 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
B4rtolek Opublikowano 9 Października 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Października 2015 Już stoją bliżej dna czy jeszcze można trafić przy powierzchni?Zassał RH 85 na rafie. Bolenie już rzadko się pokazują na powierzchni. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi