wojciech1919 Opublikowano 13 Października 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Października 2015 Taka barbara to marzenie Ja wczoraj praska strona i przez 2 godziny wyjechał bolo koło 50 i ładny kleń, ryby nieduże ale to znak że nawet klenie jeszcze na letnich miejscówach stoją.Bolenie bardzo aktywne mimo pogody "pod psem". Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sicu Opublikowano 14 Października 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Października 2015 (edytowane) Pogoda się poprawia (mam nadzieję), przeprowadziłem się już całkowicie. Szukam kompana/przewodnika:D na jutrzejsze podchody boleniowe (chyba, że znajdzie się ktoś kto zechce mi pokazać jak się dobrać do kleni w Wiślę). Najbliżej mam do mostu Siekierkowskiego, ale ogranicza mnie tylko zasięg komunikacji miejskiej. Godzina - cały dzień byle po 9 rano.Pozdrawiam Maciej! ps. jak nie to będę się kręcił w okolicach Siekierkowskiego po stronie praskiej raczej. Edytowane 14 Października 2015 przez Sicu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
malcz Opublikowano 14 Października 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Października 2015 Taka barbara to marzenie Ja wczoraj praska strona i przez 2 godziny wyjechał bolo koło 50 i ładny kleń, ryby nieduże ale to znak że nawet klenie jeszcze na letnich miejscówach stoją.Bolenie bardzo aktywne mimo pogody "pod psem". Wojciech widziałem Twój filmik, wrzucony na SD...jakie to okolice bo jakoś nie mogłem rozpoznać a fajne mety.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pawello Opublikowano 14 Października 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Października 2015 (edytowane) @malcz, przecież to "stara, dobra Czajka'' jest Edytowane 14 Października 2015 przez pawello Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
malcz Opublikowano 14 Października 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Października 2015 oj dawno tam nie byłem...dawno.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Qcyk Opublikowano 14 Października 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Października 2015 oj dawno tam nie byłem...dawno....Ja nigdy... Zabrałbyś kolegę słoika 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pisarz Opublikowano 14 Października 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Października 2015 Czajka i okolice Elektrociepłowni Siekierkowskiej , to dwa miejsca gdzie Wisła najpóźniej idzie spać , a na wiosnę pierwsza się budzi . To cały urok tych miejsc .Niestety ten walor powoduje przeogromną presję wędkarską i pseudo wędkarską , a to zmora tych miejsc . 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wojciech1919 Opublikowano 14 Października 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Października 2015 (edytowane) @Malcz Dokładnie, to te okolice, niestety z presją ogromną, dziś były tłumy ale z rybami już gorzej tak że nie zawsze jest tam kolorowo. aktualnie z domu mam tam najbliżej więc jak mam wolną godzinkę to wpadam, przynajmniej na chwilę zablokuję miejscówkę pseudo rybakom bo wędkarzami większości nazwać nie można. Edytowane 14 Października 2015 przez wojciech1919 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Qcyk Opublikowano 14 Października 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Października 2015 Eee nie lubię tłumów:) to zostanę przy swoich rewirach 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
malcz Opublikowano 19 Października 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Października 2015 Panowie, co tutaj tak martwo??? Od pięciu dni cisza.... Ja dzisiaj byłem na jednej z lewobrzeżnych główek, sesja 2h: 17:30 - 19:30. Łowiłem z opadu na gumy - cel był jasny. Udało się skusić jednego prawie wymiarka, tłuściutki był więc zanim go zmierzyłem do wędki liczyłem na 51cm Niestety ciut zabrakło.......jeden mniejszy spadł w połowie holu a ładny grubasek się nie zapiął bo skubnął przy podbiciu i nie było właściwej reakcji, a szkoda bo sądząc po łusce która wyjechała na haku była to ryba już forumowa....Łowienie dość ciężkie bo 21-30gram. Pozdrawiam,malcz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mako150 Opublikowano 20 Października 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Października 2015 Gratulacje dla wędkarza w aluminiowej łódce buster z silnikiem honda 50km. Piękny sum(?), ładnie pociągnął w dół no i szacunek za ogarnięcie łódki i wędki w tym samym czasie. Szkoda, że przetarł plecione, a już niewiele brakowało do podebrania. Wszystko widziałem w niwalatorze z lewego brzegu . Szacun kolego! 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
morelowy Opublikowano 20 Października 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Października 2015 To ja pozdrawiam kolegę po fachu - geodeta Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
spinnerman Opublikowano 21 Października 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Października 2015 Panowie proszę nie grypsować hehe Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Qcyk Opublikowano 21 Października 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Października 2015 Panowie jest to pierwsza jesień na Wiśle kiedy biegam za Bolkiem i tutaj pytanie do Was.... do kiedy warto je dręczyć ?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
FanAtyk Opublikowano 21 Października 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Października 2015 Można było do jakiegoś 2012, teraz to już za bardzo nie ma sensu hehe 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość DAWIDspinn Opublikowano 21 Października 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Października 2015 Żerują przez cały rok, ogranicza Cię tylko okres ochronny. Zmieniają tylko miejsca żeru i bytu wraz ze zmieniająca się temperaturą wody. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Qcyk Opublikowano 21 Października 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Października 2015 Dzięki. W takim razie trzeba walczyć do końca Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pisarz Opublikowano 21 Października 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Października 2015 Panowie jest to pierwsza jesień na Wiśle kiedy biegam za Bolkiem i tutaj pytanie do Was.... do kiedy warto je dręczyć ?? Widziałem zdjęcia boleni robione w listopadzie na śniegu. Od czasu do czasu i mnie najdzie chodzenie za boleniem w zimnych miesiącach . Z mojego i kolegów doświadczenia , to najlepsze wyniki były w pochmurne dni , ale w trakcie krótkotrwałych rozpogodzeń. 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
klim Opublikowano 21 Października 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Października 2015 W portach jak nie ma lodu(zeszły rok) łowiłem na muchę w wigilie i święta... 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Qcyk Opublikowano 21 Października 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Października 2015 To wybornie Bo już myślałem że na listopad i grudzień zostanie mi tylko Bug bo tam październik, listopad i grudzień to dobre miesiące. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pisarz Opublikowano 21 Października 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Października 2015 W portach jak nie ma lodu(zeszły rok) łowiłem na muchę w wigilie i święta...Kolego jakiej wędki używasz pod bolenia? Właśnie rozglądam się za kijkiem do takiego łowienia , dlatego jestem otwarty na wszelkie sugestie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
klim Opublikowano 21 Października 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Października 2015 (edytowane) Da się użyć każdej powiedzmy od 9'-9'6 #5/6...jak wieje to lepsze są #6...7...8,a długość kijka zależnie od doświadczenia w kształtowaniu pętli.Dłuższym 9'9-10'6 trudniej utrzymać zwartą wąską pętlę,ale da się. Łowi się z brzegu także 9' wystarcza,a na stojącej wodzie to da się poholować nawet duże sztuki,linki/głowice pływające,a muchy smukłe uklejo-podobne.Zimna woda ma większą przejrzystość także brania przy powierzchni widowiskowe. Edytowane 21 Października 2015 przez klim 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
irgod Opublikowano 22 Października 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Października 2015 wczoraj byłem na wieczorowym sandaczowaniu i na zero niestety. W zeszłym tygodniu dwa wypady kilkanaście wyjechało z czego 5 wymiarowych do 60 cm. 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
malcz Opublikowano 22 Października 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Października 2015 wczoraj byłem na wieczorowym sandaczowaniu i na zero niestety. W zeszłym tygodniu dwa wypady kilkanaście wyjechało z czego 5 wymiarowych do 60 cm. Na dwa wypady 5 wymiarowych sandaczy na Warszawskiej Wiśle to rewelacyjny wynik - moja uszanowanie W jakich godzinach najwięcej brań? Pozdrawiam,malcz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
irgod Opublikowano 22 Października 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Października 2015 brania były od ok. 14 do zmroku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi