Skocz do zawartości

Warszawska i podwarszawska Wisła

tomek307

Rekomendowane odpowiedzi

Pepper, łowisz od 5 lat i potrafisz regularnie łapać wymiarowe sandacze z Wisły w Warszawie i jeszcze do tego twierdzisz że jest go sporo??? Bez obrazy, ale zajeżdża mi fantastyką jakąś :)

Odpowiem tak, wiosną kupiłem ponton + silnik zmyślą o łowieniu na zalewie. Byłem tam w czerwcu cztery razy dwa okonie i sandacz. Cały letni sezon ponton leży w garażu. ...i jakoś mi tego nie żal:-)

Dzisiaj nie wytrzymałem i prosto z pracy wyskoczyłem na godzinny desant... w miejsce, którego dawno nie odwiedzałem. Nic się nie uwiesiło ale...widziałem kilka ataków Bolesława i zaliczyłem jedno je.....cie. Niestety rybon nie chciał już powtórzyć.

Ja dziś po pracy wyskoczyłem nad wodę, co siędziało. Przed zmrokiem potężne uderzenie w rh 85 prowadzony wolno przy dnie. Fajny hol jak na bolenia, gdy ryba wyszła z rynny na rafę to wyszła pod powierzchnię i zaczęła szaleć. Niestety wypiela się. Moja wina, kijek mocny,sztywny, plecionka, a hamulec za mocno ustawiony. Po zmroku kolo 17 założyłem miernika 9 cm. Jeden gruby sandaczyk 46cm. Jak na szybki wypad w całkowicie nową metę to całkiem spoko ;)

• Like 6

Ja dziś po pracy wyskoczyłem nad wodę, co siędziało. Przed zmrokiem potężne uderzenie w rh 85 prowadzony wolno przy dnie. Fajny hol jak na bolenia, gdy ryba wyszła z rynny na rafę to wyszła pod powierzchnię i zaczęła szaleć. Niestety wypiela się. Moja wina, kijek mocny,sztywny, plecionka, a hamulec za mocno ustawiony. Po zmroku kolo 17 założyłem miernika 9 cm. Jeden gruby sandaczyk 46cm. Jak na szybki wypad w całkowicie nową metę to całkiem spoko ;)

Widocznie tak miało być. Ja lubię mieć ustawiony mocno hamulec. Hol krótszy ale emocje nieporównywalnie większe :)

• Like 3