pawello Opublikowano 4 Stycznia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Stycznia 2016 (edytowane) @Qcyk, to kręcone nie u Nas więc optymizm też niewielki. Poza tym, tych bolków w mazowieckiej Wisle jeszcze trochę zostało. Jakbyśmy zobaczyli filmik z łowienia sandaczy na warszawskiej Wisle to byłoby coś Edytowane 4 Stycznia 2016 przez pawello Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Qcyk Opublikowano 4 Stycznia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Stycznia 2016 Miałem na myśli ogólnie Wisłę. Bo, że nie jest to odcinek mazowiecki widać poza tym informuje o tym autor Co do Sandaczy to się nie wypowiem bo na Wiśle nigdy nie łowiłem tego gatunku. A jeżeli chodzi o Bolenie to się zgadzam zostało ich jeszcze trochę w Królowej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pampi Opublikowano 4 Stycznia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Stycznia 2016 (edytowane) Jakbyśmy obejrzeli film o sandaczach to w przyszłym sezonie byłaby eksterminacja gatunku Edytowane 4 Stycznia 2016 przez pampi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pawello Opublikowano 4 Stycznia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Stycznia 2016 Jakbyśmy obejrzeli film o sandaczach to w przyszłym sezonie byłaby eksterminacja gatunku Ta eksterminacja już prawie nastała. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sajdol1 Opublikowano 4 Stycznia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Stycznia 2016 To prawda.Większość "naszych" sandaczy nie dożywa 50cm.Jak człowiek złowi 60-taka to cieszy się jakby metrówkę trafił.Żadne zarybienia nie pomogą jeśli nie wzrośnie ilość patroli. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wujek Opublikowano 5 Stycznia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Stycznia 2016 (edytowane) Trzeba podkreślić że boleni trochę zostało w porównaniu do innych gatunków. To już nie to samo co było kiedyś, a że zostały generalnie tylko one to też zostaną wyłowione. Edytowane 5 Stycznia 2016 przez wujek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grzesiekre Opublikowano 5 Stycznia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Stycznia 2016 A może już czas zastanowić się i pomyśleć nad, o ile ktoś wogole "produkuje"narybek klenia i bolenia, cyklicznym zarybieniem Królowej na Naszym odcinku.....Jutro jest spotkanie (ja niestety pracuje i nie mogę być. ..) może to jest temat do przegadania..... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hlehle Opublikowano 5 Stycznia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Stycznia 2016 A może już czas zastanowić się i pomyśleć nad, o ile ktoś wogole "produkuje"narybek klenia i bolenia, cyklicznym zarybieniem Królowej na Naszym odcinku.....Jutro jest spotkanie (ja niestety pracuje i nie mogę być. ..) może to jest temat do przegadania..... Okręg Ciechanowski zarybia tymi rybami od wielu lat i to na grubo. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
luk_80 Opublikowano 5 Stycznia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Stycznia 2016 A może już czas zastanowić się i pomyśleć nad, o ile ktoś wogole "produkuje"narybek klenia i bolenia, cyklicznym zarybieniem Królowej na Naszym odcinku.....Jutro jest spotkanie (ja niestety pracuje i nie mogę być. ..) może to jest temat do przegadania..... Boleń i Kleń są wpuszczane do Wisły (przynajmniej w teorii). http://ompzw.pl/modulesData/files/3712_pzw_0001_7b0ea9ch.pdf Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomek St. Opublikowano 5 Stycznia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Stycznia 2016 Na stronie OM jest do pobrania plik z zarybieniami 2014. Według tego zestawienia narybku bolenia wpuszczono 480 k szt. Jazia - 659 k (dziwne, ja jazia dawno nie złowiłem), klenia ok.220 k szt. Sandacza - łał, 6,5 mln szt (pewnie większość do prywatnych stawów), szczupaka ponad 10 mln szt.+ 12 ton narybku jesiennego - ciekawe gdzie on jest. Itp., itd. Gdzie wypuszczone? Enigmatycznie - "Region Wodny Dolnej Wisły, Region Wodny środkowej Wisły Rejon Wocławek, Region Wodny Środkowej Wisły, Wody Pozostałe" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grzesiekre Opublikowano 5 Stycznia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Stycznia 2016 No i super! bardziej myślałem o inicjatywie ooddolnej. Która mogła by mieć wpływ centralnie na odcinek miejski , ciut poniżej i ciut powyżej miasta. Poza tym byłaby okazja do częstszych spotkań.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szczupły Krzysiek Opublikowano 5 Stycznia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Stycznia 2016 [...]szczupaka ponad 10 mln szt.+ 12 ton narybku jesiennego - ciekawe gdzie on jest. Itp., itd. Jak to gdzie? W zamrażarkach... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomek St. Opublikowano 5 Stycznia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Stycznia 2016 Jak to gdzie? W zamrażarkach... ..albo na papierze. Wg zestawienia wartość zarybień z 2014 roku to ponad 2,5 mln zł. Pewnie niektórych aż rączki swędzą, żeby coś z tej sumki uszczknąć dla siebie.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
klim Opublikowano 5 Stycznia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Stycznia 2016 Tak jak z trocią OZ Liśnica...ściemy na papierze:niby prokuratura się zajęła i nastąpiła cisza.Każdy 'wziął' bo w tym kraju "tylko ryba nie bierze". Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Qcyk Opublikowano 6 Stycznia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Stycznia 2016 Nie o Warszawskiej ale info też nie za wesołe... https://www.facebook.com/WedkarstwoToCoLubie/photos/a.794802793876302.1073741828.793526764003905/1035665246456721/?type=3&theater Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sajdol1 Opublikowano 6 Stycznia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Stycznia 2016 Zarybienia na odcinku warszawskim na pewno robiło koło 62. Zarybiali także sumem i szczupakiem.Moim zdaniem PZW powinno wcześniej informować gdzie,kiedy i o której będzie przeprowadzone zarybienie abykażdy mógł przyjść i jak nie pomóc to" popatrzeć na ręce" 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomek St. Opublikowano 6 Stycznia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Stycznia 2016 No właśnie chyba po to zarybienia nie są zapowiadane :-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość DAWIDspinn Opublikowano 6 Stycznia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Stycznia 2016 Jak zarybiało koło 62 to nie macie sie akurat czym martwić. To male koło zrzeszające samych pasjonatów wedkarstwa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sajdol1 Opublikowano 6 Stycznia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Stycznia 2016 (edytowane) Jak zarybiało koło 62 to nie macie sie akurat czym martwić. To male koło zrzeszające samych pasjonatów wedkarstwa To akurat wiem już od dawna a i coraz więcej osób się o tym dowiaduje Proszę potraktujcie mój wcześniejszy post jako 2 osobne informacje bo faktycznie można to różnie interpretować. Edytowane 6 Stycznia 2016 przez sajdol1 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
darek1 Opublikowano 8 Stycznia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Stycznia 2016 Chyba koło pomnika Sapera woda płynie...przynajmniej tak wyglądało z mostu łazienkowskiego!? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mako150 Opublikowano 9 Stycznia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Stycznia 2016 Wczoraj jak byłem na moście ŚD to i w jedną i drugą zamiast Wisły była tylko "biała łąka " . Idzie ocieplenie więc Wisła powinna momentalnie puścić Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jaxonwawa Opublikowano 23 Stycznia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Stycznia 2016 Witam czy ktoś z kolegów/koleżanek wędkował na Wiśle okolice Łomianek w niedługim czasie wprowadzam się w tamte okolice i chciał bym poznać wasze opinie. Dodam że w grę wchodzi tylko spinning. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
vako Opublikowano 24 Stycznia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Stycznia 2016 (edytowane) Powyżej wawy jest tak: Zdjęcia z poprzedniego tygodnia ale wczoraj było tak samo . Edytowane 24 Stycznia 2016 przez vako 12 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hub Opublikowano 25 Stycznia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Stycznia 2016 Panowie możecie polecić jakąś miejscówkę bez lodu w Warszawie? Chciałem podłubać coś na paproszki korzystając z dodatniej temperatury. Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
klim Opublikowano 25 Stycznia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Stycznia 2016 EC Żerań 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi